Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Salată de boeuf cu pui: o rețetă delicioasă și hrănitoare

Dacă te gândești la mesele festive românești, cu siguranță unul dintre preparatele de bază care nu lipsește de pe masă este salata de boeuf. Cu toate că denumirea „boeuf” provine din franceză și înseamnă „vită”, în România această salată este adesea preparată cu pui, devenind astfel mai ușor de preparat și mai accesibilă. 

Dacă și tu îți dorești să servești celor dragi de sărbători o salată de boeuf cu pui alături de alte antreuri festive pentru masa de Crăciun, te invităm să descoperi în continuare cum poți prepara salată de boeuf cu pui după rețeta simplă. Suntem siguri că te va cuceri prin gustul său savuros și prin textura sa cremoasă!

Salata de boeuf cu pui – o rețetă reinterpretată

Salata de boeuf, un fel de mâncare de origine franceză, este unul dintre aperitivele cele mai îndrăgite de români, devenind aproape emblematică pentru mesele festive. Rețeta originală de salată de boeuf presupune folosirea unui amestec de legume fierte (cartofi, morcovi, mazăre, gogoșari), murături (castraveți și gogoșari), ouă fierte, maioneză și, nu în ultimul rând, a bucăților de carne de vită fiartă. Aceste ingrediente sunt tocate mărunt și amestecate împreună, pentru a crea un fel de mâncare delicios și consistent. 

De-a lungul timpului, această salată a fost adaptată și reinterpretată în funcție de preferințele și ingredientele disponibile. În România, cu toate că rețeta clasică de salată de boeuf era cu vită, pulpele de pui sau pieptul de pui au devenit o alternativă populară, mai ales datorită faptului că sunt mai ușor de gătit și mai accesibile.

Un alt aspect interesant al acestei salate este că poate fi adaptată și pentru cei care urmează diete specifice. De exemplu, pentru o variantă mai ușoară, poți folosi maioneză light în locul maionezei tradiționale. În plus, cei care preferă o variantă fără carne pot înlocui pulpele sau pieptul de pui cu ciuperci fierte sau chiar cu năut.

Această reinterpretare nu modifică esența salatei de boeuf, ci doar o adaptează la vremurile moderne și la nevoile nutriționale actuale. Salata de boeuf cu pui păstrează gustul savuros și textura plăcută a rețetei originale. Așadar, fie că alegi varianta tradițională sau reinterpretarea ei, salata de boeuf rămâne o alegere excelentă pentru mesele festive sau pentru o cină specială în familie.

Salata de boeuf cu pui

Ingrediente pentru salată de boeuf cu pui

Pregătirea unei salate de boeuf cu pui necesită o serie de ingrediente, fiecare contribuind la gustul final al rețetei. Așa că, înainte de toate, trebuie să ajungi la cel mai apropiat magazin Profi pentru a alege toate ingredientele de care ai nevoie pentru salata de boeuf cu pui. Iată de ce vei avea nevoie!

  • pulpe de pui sau 2 piepturi de pui 
  • 7-8 cartofi albi
  • 250 g de mazăre
  • 6 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 păstârnaci
  • Castraveți murați Proxi
  • Sare, după gust

Ingrediente pentru maioneză

  • 4 ouă (2 gălbenușuri crude + 2 fierte)
  • 2 linguri de muștar dulce 
  • ulei

Ingrediente pentru decor

  • Maioneză de casă
  • Castraveți murați Proxi
  • Gogoșari 
  • Măsline negre 
Ingrediente pentru salata de boeuf cu pui

Cum prepari salată de boeuf cu pui: rețeta pas cu pas

Ai ales deja toate ingredientele necesare din gama de produse Profi? Atunci iată cum se prepară salata de boeuf cu pui după rețeta simplă, pas cu pas!

Fierberea ingredientelor pentru salata de boeuf 

Începe prin a pregăti pulpele dezosate sau piepții de pui. Fierbe carne de pui în apă cu puțină sare timp de aproximativ 20-25 de minute, până când devine fraged și se poate tăia ușor. De asemenea, fierbe mazărea rapid, timp de 5-7 minute, dacă este proaspătă sau congelată. Dacă folosești mazăre conservată, o poți adăuga direct după ce scurgi lichidul. În timp ce fierb puiul și mazărea poți pregăti legumele: curăță cartofii, morcovii și rădăcinoasele. 

În timpul fierberii, se va aduna spumă la suprafața supei de pui. Spumează bine, apoi adaugă legumele și leguminoasele în supă. Asigură-te să nu le fierbi foarte tare, deoarece acestea trebuie să rămână ferme pentru a putea fi tăiate apoi cubulețe. Odată ce au fiert, scurge apa și lasă ingredientele să se răcească.

Prepararea maionezei de casă 

Ți-am povestit deja într-un articol anterior cum să prepari maioneza de casă, simplu și rapid. Pentru început, fierbe 2 ouă. Lasă ouăle să se răcească, apoi pune într-un bol două gălbenușuri crude și două fierte, alături de muștarul dulce. Amestecă gălbenușurile cu muștarul și începe să adaugi ulei. 

Poți folosi mixerul: amestecă și în același timp adaugă ulei, puțin câte puțin. Timpul va depinde de cât de multă maioneză trebuie să prepari. Când maioneza începe să capete consistență, poți adăuga mai mult ulei. Mixează maioneza până ce devine cremoasă și adaugă sare după gust.

Pregătirea legumelor și puiului

După ce toate legumele s-au răcit, începe să le tai cubulețe mici. Tăiatul mărunt este esențial pentru o salată de boeuf cu pui de succes, deoarece fiecare lingură trebuie să conțină toate ingredientele într-o combinație perfectă.

Taie cartofii și morcovii cubulețe mici și pune-i într-un bol mare. Același lucru poți face și cu rădăcinoasele. Castraveții murați se taie de asemenea cubulețe mici. După ce i-ai tăiat, scurge-i bine de zeamă, pentru a evita ca salata să devină prea apoasă. De asemenea, toacă în bucățele mici pulpele de pui fierte sau pieptul de pui. 

Asamblarea preparatului

După ce toate ingredientele sunt pregătite, începe să asamblezi salata. Pune toate legumele tăiate cubulețe într-un bol larg. În bolul cu legume adaugă apoi carnea de pui tăiată și mazărea fiartă. Asezonează cu sare, după gust și adaugă apoi maioneza, amestecând bine toate ingredientele.

Este important să amesteci cu grijă, pentru a nu zdrobi cartofii sau morcovii. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate, gustă și ajustează cu sare, după preferință.

Decorarea salatei de boeuf cu pui

Un alt aspect care face salata de boeuf cu pui să fie un preparat atractiv este decorul. Întinde salata pe un platou sau într-un bol mare și niveleaz-o cu o lingură. Folosește maioneza rămasă pentru a acoperi suprafața.

Decorul poate fi făcut simplu, dar spectaculos, folosind câteva feliuțe de castraveți murați, gogoșari sau măsline. Dacă ai păstrat albușurile de la ouăle fierte, le poți da diferite forme și le poți pune pe deasupra. Poți crea modele sau chiar flori folosind felii de ardei gras sau rondele de ou fiert. Decorarea este partea unde îți poți pune creativitatea la încercare.

Decorarea salatei de boeuf cu pui

Sfaturi pentru o salată de boeuf cu pui perfectă

Pregătirea unei salate de boeuf cu pui perfecte stă în baza anumitor trucuri și sfaturi de preparare. Iată recomandările noastre pentru a prepara cea mai bună salată de boeuf cu pui pentru masa festivă de sărbători!

  • Alege ingrediente de calitate 

Pulpele de pui proaspete din gama Ferma din deal, legumele de sezon de la Profi și maioneza de casă sunt cheia pentru un gust autentic. Totodată, poți alege castraveți murați Proxi, gogoșari în oțet și muștar dulce, toate din magazinele Profi. 

  • Scurge bine castraveții murați 

Dacă nu scurgi bine castraveții, zeama lor poate face salata prea lichidă, iar textura nu va fi aceeași.

  • Gătește legumele corect

Cartofii trebuie să fie fierți, dar nu prea moi, pentru a nu se transforma în piure când amesteci salata.

  • Taie legumele cubulețe 

Cu toate că poate părea o misiune migăloasă, mai ales când dorești să prepari cantități mai mari de salată de boeuf, tăierea legumelor în cubulețe este ideală pentru un aspect apetisant al preparatului. 

  • Prepară maioneză de casă

Pentru rețeta de salată de boeuf este ideal să prepari maioneză de casă, după rețeta descrisă mai sus. Aceasta va avea un gust superior celei pe care o găsești în comerț. 

  • Adaptează rețeta după gustul tău

Dacă preferi un gust mai acrișor, poți adăuga zeamă de lămâie sau mai mulți castraveți murați. De asemenea, poți experimenta și cu alte legume, precum țelina sau gulia. Totul ține de preferințe.

Salata boeuf

Prepararea salatei de boeuf cu pui este o ocazie minunată de a aduce împreună familia și prietenii. Este o rețetă simplă, dar cu un gust extraordinar, care aduce bucurie în orice moment special. Fie că o pregătești pentru sărbători, fie că vrei să o savurezi într-o zi obișnuită, această salată va fi cu siguranță apreciată de toți cei care o vor gusta. Încearcă și tu această rețetă și bucură-te de savoarea unui preparat tradițional românesc reinterpretat!

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Tarta dulce de cartofi și migdale

08 martie 2022

Știu că e mai bizară combinația dar e neașteptat de bună tarta asta. Se face rapid de tot și măcar o dată încercată, zic eu că merită. Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert După ce s-au fiert (30 minute) îi scurgem și îi mixam cât sunt calzi cu zahărul Adăugăm […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Drob de ciuperci: o rețetă delicioasă și nutritivă pentru zilele de post

02 decembrie 2024

Când vine vorba de mesele din post, diversitatea și savoarea preparatelor sunt esențiale pentru a transforma această perioadă într-una plină de bucurie culinară. Dacă ești în căutarea unei rețete simple, sănătoase și delicioase, drobul de ciuperci este alegerea ideală.  Acest preparat tradițional adaptat pentru post îmbină savoarea ciupercilor cu o combinație de legume și condimente […]

Citește mai mult

Ruladă cu cremă de brânză

08 martie 2022

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună Preparare: Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel Topim untul la foc mic Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece […]

Citește mai mult

Idei de gustări sănătoase și ușor de preparat

02 martie 2023

Știm cu toții că senzația de foame are tendința de a încuraja excesele alimentare și acumularea de kilograme în plus, așa că dacă ți-ai propus să îți menții greutatea optimă sau dorești să adopți un stil de viață sănătos, este ideal să intercalezi între mesele principale ale zilei și câteva gustări sănătoase, care să te […]

Citește mai mult

Frigărui de pui: O rețetă simplă și delicioasă

26 octombrie 2022

Vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu un preparat simplu și delicios? Atunci îți sugerăm să te joci delicios cu legumele și carnea de pui în bucătărie, preparând cele mai gustoase frigărui. Dacă nu ai mai preparat frigărui de pui până acum, nu trebuie să te împacientezi Ți-am pregătit o rețetă extrem de simplă care nu […]

Citește mai mult

Cremvurști în aluat foietat

08 martie 2022

Sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi cunosc acest aperitiv. Cu toate acestea, am hotărât să postez rețeta pentru cei care încă nu o cunosc. Preparare: Întindem aluatul foietat pe planul de lucru și dacă este prea gros îl întindem puțîn cu făcălețul. Tăiem cremvurstii în bucăți de 3-4 cm și aluatul foietat în […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult