Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente aluat

  1. 250 gr faină
  2. 250 gr branză de vaci
  1. 250 gr unt
  2. 1 varf cutit sare

Ingrediente umplutura

  1. 500 gr carne tocată porc sau vită si porc
  2. 2 linguri smantană
  3. 1 ceapă medie
  1. 1 ou
  2. sare
  3. piper

Pentru uns

  1. 1 galbenuș de ou
  2. 3-4 linguri lapte
  1. mac/susan/cascaval ras

Pateuri cu carne

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat.

Preparare umplutură :

  1. Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 linguri de ulei până devine translucidă.
  2. Adăugăm carnea tocată, sare și piper după gust și o lăsăm pe foc mic să se pătrundă complet ( cca 10-15 minute). La sfârșit, carnea trebuie să fie uscată. Dacă observăm că există încă lichid în tigaie, punem carnea la scurs într-o strecurătoare.
  3. După ce s-a scurs și s-a răcit puțîn, o punem în robot și o mixăm 1-2 minute. Pasul acesta nu este obligatoriu decât dacă dorim să avem o umplutură cu o granulație mai fină.
  4. Amestecăm carnea tocată cu 1 ou și 2 linguri de smântână groasă și o lăsăm să se racesca complet.
  5. Întindem aluatul, pe masă de lucru pudrată bine cu făînă, într-o foaie groasă de 0,3 -0,5 cm.
  6. Decupăm cerculețe de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem câte o linguriță plină de umplutură în mijlocul fiecărui cerc iar peste umplutură așezăm un alt cerculeț de aluat.
  7. Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli așa că am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculeț pe care l-am poziționat în micul aparat, l-am umplut cu 1 linguriță de carne tocată și apoi i-am sigilat marginile.
  8. Așezăm pateurile în tavă de cuptor tapetata cu hârtie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obținut din gălbenușul de ou și lapte și le pudram cu mac, susan sau cașcaval ras ( mami cu cașcaval le-a făcut).; Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-20 minute sau până când suprafață devine aurie.
  9. Le servim calde sau reci.

Preparare aluat:

  1. Mixam untul moale cu brânză de vaci foarte bine scursă până obținem un aluat omogen.
  2. Amestecăm făînă cu sarea și o adăugăm treptat aluatului de unt și brânză.
  3. Mixam sau framantam până o înglobăm perfect în aluat.
  4. Aluatul rezultat va fi relativ moale și lipicios. Îl invelim în folie de plastic alimentară și îl lăsăm în frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lăsat până a două zi.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Tarta dulce de cartofi și migdale

08 martie 2022

Știu că e mai bizară combinația dar e neașteptat de bună tarta asta. Se face rapid de tot și măcar o dată încercată, zic eu că merită. Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert După ce s-au fiert (30 minute) îi scurgem și îi mixam cât sunt calzi cu zahărul Adăugăm […]

Citește mai mult

Rețete cu sfeclă roșie: beneficii și trucuri pentru gătit

02 martie 2023

Sfecla roșie este folosită în alimentație încă din cele mai vechi timpuri, însă e atunci erau consumate doar frunzele acestei legume. Abia în timpul Romei Antice sfecla a început să fie consumată pentru rădăcina sa. Mai mult, în secolul XIX, Napoleon a declarat sfecla roșie drept principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în […]

Citește mai mult

Humus clasic: Rețeta autentică și sfaturi pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Gastronomia internațională este una dintre pasiunile noastre, a celor de la Profi și tare mult ne place să călătorim virtual prin bucătăriile lumii și să încercăm cele mai variate rețete. Călătoria de astăzi a avut drept destinație bucătăria tradițională arăbească, ale cărei varietăți de preparate delicioase a cunoscut o popularitate fără margini în rândul gurmanzilor din toate […]

Citește mai mult

Mousse de ton

08 martie 2022

Un aperitiv delicios și foarte rapid Preparare: Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult

Cremvurști în aluat foietat

08 martie 2022

Sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi cunosc acest aperitiv. Cu toate acestea, am hotărât să postez rețeta pentru cei care încă nu o cunosc. Preparare: Întindem aluatul foietat pe planul de lucru și dacă este prea gros îl întindem puțîn cu făcălețul. Tăiem cremvurstii în bucăți de 3-4 cm și aluatul foietat în […]

Citește mai mult

Zacuscă de vinete: Rețeta pas cu pas

20 octombrie 2022

Pe lângă multitudinea de compoturi, dulcețuri și murături, orice gospodină știe că sezonul de toamnă este sinonim și cu rețetele de zacuscă tradiționale. Putem să spunem chiar că zacusca este cel mai îndrăgit preparat conservat pentru iarnă în bucătăria tradițională românească. Și cum începutul de toamnă are tendința de a aduna pe masa ta din […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult