Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente aluat

  1. 250 gr faină
  2. 250 gr branză de vaci
  1. 250 gr unt
  2. 1 varf cutit sare

Ingrediente umplutura

  1. 500 gr carne tocată porc sau vită si porc
  2. 2 linguri smantană
  3. 1 ceapă medie
  1. 1 ou
  2. sare
  3. piper

Pentru uns

  1. 1 galbenuș de ou
  2. 3-4 linguri lapte
  1. mac/susan/cascaval ras

Pateuri cu carne

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat.

Preparare umplutură :

  1. Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 linguri de ulei până devine translucidă.
  2. Adăugăm carnea tocată, sare și piper după gust și o lăsăm pe foc mic să se pătrundă complet ( cca 10-15 minute). La sfârșit, carnea trebuie să fie uscată. Dacă observăm că există încă lichid în tigaie, punem carnea la scurs într-o strecurătoare.
  3. După ce s-a scurs și s-a răcit puțîn, o punem în robot și o mixăm 1-2 minute. Pasul acesta nu este obligatoriu decât dacă dorim să avem o umplutură cu o granulație mai fină.
  4. Amestecăm carnea tocată cu 1 ou și 2 linguri de smântână groasă și o lăsăm să se racesca complet.
  5. Întindem aluatul, pe masă de lucru pudrată bine cu făînă, într-o foaie groasă de 0,3 -0,5 cm.
  6. Decupăm cerculețe de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem câte o linguriță plină de umplutură în mijlocul fiecărui cerc iar peste umplutură așezăm un alt cerculeț de aluat.
  7. Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli așa că am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculeț pe care l-am poziționat în micul aparat, l-am umplut cu 1 linguriță de carne tocată și apoi i-am sigilat marginile.
  8. Așezăm pateurile în tavă de cuptor tapetata cu hârtie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obținut din gălbenușul de ou și lapte și le pudram cu mac, susan sau cașcaval ras ( mami cu cașcaval le-a făcut).; Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-20 minute sau până când suprafață devine aurie.
  9. Le servim calde sau reci.

Preparare aluat:

  1. Mixam untul moale cu brânză de vaci foarte bine scursă până obținem un aluat omogen.
  2. Amestecăm făînă cu sarea și o adăugăm treptat aluatului de unt și brânză.
  3. Mixam sau framantam până o înglobăm perfect în aluat.
  4. Aluatul rezultat va fi relativ moale și lipicios. Îl invelim în folie de plastic alimentară și îl lăsăm în frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lăsat până a două zi.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Carpaccio de caracatița

08 martie 2022

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.Este un aperitiv […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Ruladă cu cremă de brânză

08 martie 2022

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună Preparare: Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel Topim untul la foc mic Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece […]

Citește mai mult

Tarta dulce de cartofi și migdale

08 martie 2022

Știu că e mai bizară combinația dar e neașteptat de bună tarta asta. Se face rapid de tot și măcar o dată încercată, zic eu că merită. Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert După ce s-au fiert (30 minute) îi scurgem și îi mixam cât sunt calzi cu zahărul Adăugăm […]

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare:

Citește mai mult

Tartelette cu mousse de gorgonzola și fistic

08 martie 2022

Preparare

Citește mai mult

Idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun

23 noiembrie 2022

Zilele de sărbătoare ne fac întotdeauna să ajungem la concluzia că ideile de antreuri pentru mesele festive nu prisosesc niciodată. Și asta pentru că ne dorim și alte delicii pe masa de Crăciun în afară de clasica salată de boeuf. Acesta este și motivul pentru care articolul de astăzi este dedicat antreurilor festive pentru masa […]

Citește mai mult

Rețete cu sfeclă roșie: beneficii și trucuri pentru gătit

02 martie 2023

Sfecla roșie este folosită în alimentație încă din cele mai vechi timpuri, însă e atunci erau consumate doar frunzele acestei legume. Abia în timpul Romei Antice sfecla a început să fie consumată pentru rădăcina sa. Mai mult, în secolul XIX, Napoleon a declarat sfecla roșie drept principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult