Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente aluat

  1. 250 gr faină
  2. 250 gr branză de vaci
  1. 250 gr unt
  2. 1 varf cutit sare

Ingrediente umplutura

  1. 500 gr carne tocată porc sau vită si porc
  2. 2 linguri smantană
  3. 1 ceapă medie
  1. 1 ou
  2. sare
  3. piper

Pentru uns

  1. 1 galbenuș de ou
  2. 3-4 linguri lapte
  1. mac/susan/cascaval ras

Pateuri cu carne

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat.

Preparare umplutură :

  1. Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 linguri de ulei până devine translucidă.
  2. Adăugăm carnea tocată, sare și piper după gust și o lăsăm pe foc mic să se pătrundă complet ( cca 10-15 minute). La sfârșit, carnea trebuie să fie uscată. Dacă observăm că există încă lichid în tigaie, punem carnea la scurs într-o strecurătoare.
  3. După ce s-a scurs și s-a răcit puțîn, o punem în robot și o mixăm 1-2 minute. Pasul acesta nu este obligatoriu decât dacă dorim să avem o umplutură cu o granulație mai fină.
  4. Amestecăm carnea tocată cu 1 ou și 2 linguri de smântână groasă și o lăsăm să se racesca complet.
  5. Întindem aluatul, pe masă de lucru pudrată bine cu făînă, într-o foaie groasă de 0,3 -0,5 cm.
  6. Decupăm cerculețe de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem câte o linguriță plină de umplutură în mijlocul fiecărui cerc iar peste umplutură așezăm un alt cerculeț de aluat.
  7. Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli așa că am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculeț pe care l-am poziționat în micul aparat, l-am umplut cu 1 linguriță de carne tocată și apoi i-am sigilat marginile.
  8. Așezăm pateurile în tavă de cuptor tapetata cu hârtie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obținut din gălbenușul de ou și lapte și le pudram cu mac, susan sau cașcaval ras ( mami cu cașcaval le-a făcut).; Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-20 minute sau până când suprafață devine aurie.
  9. Le servim calde sau reci.

Preparare aluat:

  1. Mixam untul moale cu brânză de vaci foarte bine scursă până obținem un aluat omogen.
  2. Amestecăm făînă cu sarea și o adăugăm treptat aluatului de unt și brânză.
  3. Mixam sau framantam până o înglobăm perfect în aluat.
  4. Aluatul rezultat va fi relativ moale și lipicios. Îl invelim în folie de plastic alimentară și îl lăsăm în frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lăsat până a două zi.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Rețete tradiționale cu jumări: Bucatele crocante din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Știm că venirea iernii nu este atât de aproape pe cât am crede, însă nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la toate rețetele delicioase cu carne de porc cu care să umplem mesele de sărbători și la toate deliciile tradiționale care ne răsfață papilele gustative în sezonul rece. Pe lângă rețeta de piftie […]

Citește mai mult

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Tartelette cu mousse de gorgonzola și fistic

08 martie 2022

Preparare

Citește mai mult

Aperitive tradiționale de Paște: rețete delicioase pentru o masă festivă

11 aprilie 2025

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători ale anului, un moment în care te aduni alături de familie și prieteni pentru a celebra renașterea și primăvara. Masa de Paște este mereu bogată și plină de tradiție, iar aperitivele joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere festive.  Dacă îți dorești să impresionezi oaspeții cu […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult

Mousse de ton

08 martie 2022

Un aperitiv delicios și foarte rapid Preparare: Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine […]

Citește mai mult

Salată de boeuf cu pui: o rețetă delicioasă și hrănitoare

18 noiembrie 2024

Dacă te gândești la mesele festive românești, cu siguranță unul dintre preparatele de bază care nu lipsește de pe masă este salata de boeuf. Cu toate că denumirea „boeuf” provine din franceză și înseamnă „vită”, în România această salată este adesea preparată cu pui, devenind astfel mai ușor de preparat și mai accesibilă.  Dacă și […]

Citește mai mult

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

22 decembrie 2022

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre […]

Citește mai mult

Rețetă de piftie de porc tradițională

22 decembrie 2022

Iarna, așa cum o știm cu toții, este anotimpul preparatelor tradiționale din carne de porc. Și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, în toate gospodăriile se poate simți miros de sarmale în foi de varză, alături de arome de caltaboș de casă și cârnați de casă tradiționali. Să nu mai vorbim despre delicioasele mezeluri […]

Citește mai mult

Salată de ciuperci cu maioneză: pași simpli pentru un aperitiv delicios

18 decembrie 2024

Dacă ești în căutarea unui aperitiv festiv, gustos și ușor de preparat, atunci salata de ciuperci cu maioneză este alegerea perfectă pentru mesele festive de sărbători. Această rețetă clasică este preferată de mulți datorită combinației sale de arome fine, care o fac să fie ideală atât pentru mesele festive, cât și pentru o gustare rapidă […]

Citește mai mult