Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente aluat

  1. 400 gr făină
  2. 250 gr apă călduță
  3. 1 linguriță zahăr
  1. 1 linguriță sare
  2. 7 gr drojdie liofilizată/20 gr proaspătă

Ingrediente umplutură

  1. 5 roșioare
  2. mozzarella
  3. galbanino/cascaval
  4. oregano
  1. busuioc
  2. rozmarin
  3. acciughe (peștișori mici in saramură)
  4. ulei de masline

Muffins pizza

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid.

Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre.

Preparare:

  1. Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt.
  2. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o frecăm cu o linguriță de zahăr).
  3. Turnam apă călduță în centru și frământăm până obținem o biluță moale și elastică. În momentul în care bilă e formată adăugăm și sarea și mai frământăm până la încorporare. Niciodată să nu puneți sarea peste drojdie pentru că aluatul nu va crește frumos.
  4. Acoperim aluatul și-l lăsăm 1 ora la dospit. Între timp pregătim umplutură.
  5. După 1 ora aluatul nostru a crescut frumos. Îl răsturnăm pe masă de lucru ușor înfăinată și rupem bucățele mici pe care le presăm cu palmele dându-le o formă rotundă.
  6. În centru punem câte puțîn din toate ingredientele pt umplutură. Strângem apoi bine la capete.
  7. Îl întoarcem astfel încât partea întinsă să vină dedesubt, îl mai rotunjim puțîn între palme și îl așezăm în hârtie de muffins.
  8. Le așezăm pe toate în tavă de muffins și le mai lăsăm 30-45 minute la crescut. După 45 minute le ungem cu ulei de măsline, le pudram cu sare, rozmarin și oregano și le băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20 minute.
  9. Le scoatem din formă și le servim călduțe.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare: Punem o cratiță înalta plină cu apă la fiert iar în momentul în […]

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare: Dacă folosim spanac proaspăt, îl spălăm cu grijă în mai multe ape, îl opărim în apă […]

Citește mai mult

Tarta rustică cu dovlecei

08 martie 2022

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii. Preparare: Spălăm dovleceii, îi ștergem bine […]

Citește mai mult

Tarta dulce de cartofi și migdale

08 martie 2022

Știu că e mai bizară combinația dar e neașteptat de bună tarta asta. Se face rapid de tot și măcar o dată încercată, zic eu că merită. Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert După ce s-au fiert (30 minute) îi scurgem și îi mixam cât sunt calzi cu zahărul Adăugăm […]

Citește mai mult

Ruladă cu cremă de brânză

08 martie 2022

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună Preparare: Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel Topim untul la foc mic Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece […]

Citește mai mult

Zacuscă de vinete: Rețeta pas cu pas

20 octombrie 2022

Pe lângă multitudinea de compoturi, dulcețuri și murături, orice gospodină știe că sezonul de toamnă este sinonim și cu rețetele de zacuscă tradiționale. Putem să spunem chiar că zacusca este cel mai îndrăgit preparat conservat pentru iarnă în bucătăria tradițională românească. Și cum începutul de toamnă are tendința de a aduna pe masa ta din […]

Citește mai mult

Idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun

23 noiembrie 2022

Zilele de sărbătoare ne fac întotdeauna să ajungem la concluzia că ideile de antreuri pentru mesele festive nu prisosesc niciodată. Și asta pentru că ne dorim și alte delicii pe masa de Crăciun în afară de clasica salată de boeuf. Acesta este și motivul pentru care articolul de astăzi este dedicat antreurilor festive pentru masa […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult