Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente aluat

  1. 400 gr făină
  2. 250 gr apă călduță
  3. 1 linguriță zahăr
  1. 1 linguriță sare
  2. 7 gr drojdie liofilizată/20 gr proaspătă

Ingrediente umplutură

  1. 5 roșioare
  2. mozzarella
  3. galbanino/cascaval
  4. oregano
  1. busuioc
  2. rozmarin
  3. acciughe (peștișori mici in saramură)
  4. ulei de masline

Muffins pizza

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid.

Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre.

Preparare:

  1. Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt.
  2. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o frecăm cu o linguriță de zahăr).
  3. Turnam apă călduță în centru și frământăm până obținem o biluță moale și elastică. În momentul în care bilă e formată adăugăm și sarea și mai frământăm până la încorporare. Niciodată să nu puneți sarea peste drojdie pentru că aluatul nu va crește frumos.
  4. Acoperim aluatul și-l lăsăm 1 ora la dospit. Între timp pregătim umplutură.
  5. După 1 ora aluatul nostru a crescut frumos. Îl răsturnăm pe masă de lucru ușor înfăinată și rupem bucățele mici pe care le presăm cu palmele dându-le o formă rotundă.
  6. În centru punem câte puțîn din toate ingredientele pt umplutură. Strângem apoi bine la capete.
  7. Îl întoarcem astfel încât partea întinsă să vină dedesubt, îl mai rotunjim puțîn între palme și îl așezăm în hârtie de muffins.
  8. Le așezăm pe toate în tavă de muffins și le mai lăsăm 30-45 minute la crescut. După 45 minute le ungem cu ulei de măsline, le pudram cu sare, rozmarin și oregano și le băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20 minute.
  9. Le scoatem din formă și le servim călduțe.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

08 martie 2022

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri. Preparare glazură: Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid […]

Citește mai mult

Tartelette cu mousse de gorgonzola și fistic

08 martie 2022

Preparare

Citește mai mult

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Tarta rustică cu dovlecei

08 martie 2022

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii. Preparare: Spălăm dovleceii, îi ștergem bine […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Zacuscă de vinete: Rețeta pas cu pas

20 octombrie 2022

Pe lângă multitudinea de compoturi, dulcețuri și murături, orice gospodină știe că sezonul de toamnă este sinonim și cu rețetele de zacuscă tradiționale. Putem să spunem chiar că zacusca este cel mai îndrăgit preparat conservat pentru iarnă în bucătăria tradițională românească. Și cum începutul de toamnă are tendința de a aduna pe masa ta din […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

22 decembrie 2022

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre […]

Citește mai mult