Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 240 gr ton (conseva natur sau cu cu ulei)
  2. 100 gr unt
  1. 1 lingurița suc lamaie proaspat
  2. 4 linguri maioneza

Mousse de ton

Un aperitiv delicios și foarte rapid

Preparare:

  1. Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul
  2. Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă
  3. Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine integrală), decupăm cu o formă câteva cerculețe
  4. Cu ajutorul unui șpriț adăugăm mousse-ul pe fiecare cerculeț
  5. Decorăm cu bucățele de lămâie.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Muffins pizza

08 martie 2022

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid. Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre. Preparare: Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o […]

Citește mai mult

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult

Spicy crunchy mozzarella

01 martie 2022

Preparare: Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare și se amestecă cu usturoiul și boiaua, eu am mai adăugat și jumătate de linguriță de pesmet fin ca să o pot întoarce ușor cu paleta. Adăugăm mixul obținut într-o tigaie teflonată încinsă și neunsa cu nimic. Îl zgalțaim puțin și apoi presăm bine bine cu paleta și […]

Citește mai mult

Rețetă de piftie de porc tradițională

22 decembrie 2022

Iarna, așa cum o știm cu toții, este anotimpul preparatelor tradiționale din carne de porc. Și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, în toate gospodăriile se poate simți miros de sarmale în foi de varză, alături de arome de caltaboș de casă și cârnați de casă tradiționali. Să nu mai vorbim despre delicioasele mezeluri […]

Citește mai mult

Zacuscă de pește: o rețetă originală pescărească

23 septembrie 2024

Zacusca de pește este o rețetă tradițională pescărească, care îmbină bogăția legumelor coapte cu gustul intens și savuros al peștelui. Poate că ai mai gustat zacuscă până acum, dar dacă nu ai încercat-o și în varianta cu pește, atunci pregătește-te să descoperi o adevărată delicatesă! Ce face zacusca de pește atât de specială?  E simplu: […]

Citește mai mult

Aperitive tradiționale de Paște: rețete delicioase pentru o masă festivă

11 aprilie 2025

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători ale anului, un moment în care te aduni alături de familie și prieteni pentru a celebra renașterea și primăvara. Masa de Paște este mereu bogată și plină de tradiție, iar aperitivele joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere festive.  Dacă îți dorești să impresionezi oaspeții cu […]

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare:

Citește mai mult

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Cum să faci șorici în saramură: secretele unei rețete tradiționale reușite

13 decembrie 2024

Dacă ești pasionat de mâncărurile tradiționale românești și vrei să aduci la masă o gustare savuroasă, atunci trebuie să încerci să pregătești șorici în saramură. Acest preparat îmbină perfect textura crocantă și aroma intensă a usturoiului, fiind o adevărată delicatesă pentru iubitorii de mâncare cu carne de porc.  Procesul de pregătire este simplu, dar necesită […]

Citește mai mult

Carpaccio de caracatița

08 martie 2022

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.Este un aperitiv […]

Citește mai mult