Ingrediente:
  • 1 pachet aluat foietat ( 250 gr)
  • 400 gr spanac
  • 300 gr carne tocata /carne tocata din carnati
  • 250 gr ricotta / urda
  • 1/2 pahar vin alb demisec
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Strudel cu ricotta si spanac Adaugam spanacul tocat si foarte bine stors si amestecam ...
Aveam in frigider o cutie de ricotta si in congelator niste frunze de spanac congelate asa ca mi-am zis sa le combin. Si bine am facut pentru ca strudelul a fost devorat in mai putin de o zi.
Preparare:
  1. Daca folosim spanac proaspat, il spalam cu grija in mai multe ape, il oparim in apa cu sare dupa care il lasam la scurs intr-o sita si il tocam foarte marunt cand se raceste.
  2. Eliminam matul carnatilor si calim carnea tocata in 2-3 linguri de ulei. Cand a prins putina culoare adaugam jumatate pahar de vin alb si lasam pe foc mic pana ce alcoolul este evaporat complet.
  3. Adaugam spanacul tocat si foarte bine stors si amestecam pe foc mic pentru inca 5 minute.
  4. Lasam mixul de spanac si carne tocata sa se raceasca complet dupa care il amestecam cu ricotta sau urda, adaugam 2 oua, putina sare, daca mai este nevoie, si piper.
  5. Amestecam bine pana ce obtinem o compozitie fina.
  6. Asezam aluatul foietat pe planul de lucru si-l mai intindem putin cu facaletul.
  7. Asezam umplutura in centrul foii si o intindem avand grija sa lasam cca 4 cm din margini neacoperite.
  8. Rulam strudelul, il crestam cu un cutit cu lama foarte ascutita si il coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 30-35 minute, pe a doua treapta de jos in sus.
  9. Cu 5 minute inainte de a se coace complet, deschidem usa cuptorului si il ungem cu putin ulei, dupa care il mai lasam inca 5 minute ca sa prinda culoare.
  10. Il taiem cand e caldut spre rece si il servim cu multa multa pofta ?)

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!