Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Brăduț din foitaj cu Nutella – rețeta rapidă pentru un desert festiv de Crăciun

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Dacă îți dorești să aduci pe masa de sărbătoare un desert spectaculos, dar care să fie ușor de pregătit, brăduțul din foitaj cu Nutella este alegerea perfectă. Această rețetă nu doar că arată minunat, dar combină textura crocantă a aluatului foietaj cu aroma irezistibilă a cremei de ciocolată. 

Și partea cea mai bună? Ai nevoie de doar câteva ingrediente și aproximativ 30 de minute pentru a-l realiza! Află în continuare cum să prepari un brăduț din aluat foietaj cu Nutella pentru a completa într-un mod delicios aranjarea mesei de Crăciun

De ce să alegi rețetele cu aluat foietaj pentru sărbători?

Rețetele cu aluat foietaj sunt preferatele multor gospodine datorită adaptabilității și rapidității lor. Un brad din foitaj nu doar că este ușor de făcut, dar aduce și un aer festiv oricărei mese. În plus, aluatul foietaj cumpărat îți economisește timp prețios, pe care îl poți petrece cu cei dragi.

În plus, aspectul estetic nu trebuie neglijat. Deserturile sau aperitivele preparate cu aluat foietaj au, de obicei, un aspect sofisticat și impresionant, perfect pentru a impresiona oaspeții la o masă festivă. Culoarea aurie, straturile fragede și formele complexe pe care le poate lua aluatul foietaj sunt apreciate chiar și de chefii de renume internațional.

Cel mai important însă, aluatul foietaj oferă un gust delicios. Textura sa fragedă și crocantă, îmbinată cu Nutella, creează un contrast de neuitat. Acestea fiind spuse, nu vedem niciun motiv pentru care nu ai încerca și tu să pregătești un brăduț din foietaj cu Nutella pentru cei dragi în sezonul sărbătorilor de iarnă. Va fi cu siguranță unul dintre cele mai delicioase deserturi festive de Crăciun!

Ingrediente necesare pentru brăduțul din foietaj cu Nutella

Pentru a pregăti acest delicios brăduț din foietaj cu Nutella, vei avea nevoie de doar câteva ingrediente din gama de produse Profi. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă de desert de Crăciun:

  • 3 foi de aluat foietaj; 
  • 150-200 g de Nutella; 
  • 1 ou pentru uns; 
  • zahăr pudră (opțional, pentru decor). 

În plus, vei mai avea nevoie și de un șablon în formă de brad, pentru a putea decupa aluatul foitaj și a-i oferi acea formă de brăduț de Crăciun. De asemenea, dacă îți place să adaugi un strop de personalitate rețetelor tale, poți presăra alune mărunțite, fulgi de migdale sau bombonele decorative pe brăduțul tău din foitaj. Va fi cu siguranță un desert festiv de Crăciun absolut minunat!

bradut-din-foietaj-cu-nutella
Sursă foto: Shutterstock

Prepararea brăduțului din foitaj cu Nutella

Ai achiziționat deja toate ingredientele din magazinul Profi preferat? Atunci este timpul să ne apucăm de gătit, pentru că cei mici și cei mari laolaltă vor aștepta cu nerăbdare să rupă „crenguțele” acestui brăduț și să se răsfețe cu un desert pe cinste. Iată care sunt pașii de preparare!

Montarea aluatului foitaj pentru brăduț 

Prepararea acestui brăduț festiv din foietaj cu Nutella începe, desigur, cu preîncălzirea cuptorului. Ia apoi o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și așează în aceasta prima foaie de aluat foietaj. Cu ajutorul unei spatule, unge bine cu Nutella aluatul din tavă. După aceasta, pune și cea de-a doua foie de aluat și repetă procedura, adăugând Nutella. Ulterior, acoperă crema de ciocolată cu cea de-a treia foaie de aluat foietaj. 

Acum poți lua șablonul sau forma de brăduț folosită. Plasează șablonul deasupra straturilor de aluat foitaj și Nutella, și taie aluatul din afara șablonului cu un cuțit ascuțit sau o rolă pentru aluat. Odată tăiată forma, îndepărtează bucățile de aluat care sunt în plus și lasă doar forma de brad în tava de copt.

Transformarea aluatului foietaj în brăduț 

Acum că deja avem forma de brad, a venit momentul să transformăm complet aluatul. Pentru această „magie” este nevoie să tai lateralele triunghiului în fâșii de aproximativ 2-3 cm, având grijă să păstrezi pe mijloc o fâșie intactă – aceasta se dorește a fi „tulpina” brăduțului. Răsucește apoi fâșiile decupate în aceeași direcție, formând crenguțele de brad. 

Coacerea bradului din foitaj 

Acum că avem brăduțul din foietaj complet, este momentul să bați bine oul și să ungi bradul cu ou. Folosește o pensulă din silicon și unge întreg brăduțul din aluat foitaj cu ou. Dă acum tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute. Vei observa cum brăduțul începe să capete treptat o culoare aurie frumoasă. 

Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l să se răcească, apoi decorează-l după bunul plac cu zahăr pudră, bomboane sau alte dulciuri. Acest desert festiv va face cu siguranță parte din povestea Crăciunului și-i va aduna în jurul mesei de sărbătoare pe toți cei dragi.

bradut-din-aluat-foietaj
Sursă foto: Shutterstock

Cum decorezi și servești bradul din foietaj de Crăciun?

Așa cum menționam anterior, după ce brăduțul s-a răcit ușor, poți presăra zahăr pudră peste el, pentru a imita zăpada. Dacă vrei să-l transformi într-un desert și mai festiv, decorează-l cu bombonele colorate, alune mărunțite sau chiar cu ciocolată topită.

Servește brăduțul din foitaj cu ciocolată alături de o cană de ciocolată caldă, vin fiert sau ceai aromat. Este perfect atât pentru mesele în familie, cât și pentru a impresiona musafirii.

Sfaturi și trucuri pentru un brăduț din foietaj cu Nutella perfect

Știm că rețeta de brăduț din foietaj cu Nutella este una cât se poate de simplă, însă câteva sfaturi și trucuri te pot ajuta să obții unul dintre cele mai bune deserturi festive de Crăciun. Iată sugestiile noastre!

  • Folosește un aluat de calitate

Pentru rețetele cu aluat foietaj cumpărat este important să alegi un aluat foitaj de calitate, întrucât acesta va face diferența între un desert obișnuit și unul spectaculos. În noul Profi vei găsi foile de aluat perfecte pentru acest desert festiv. 

  • Nu supraîncărca cu Nutella

Deși tentația este mare, evită să folosești prea multă cremă de ciocolată, deoarece aceasta ar putea curge în timpul coacerii și s-au putea arde. 

  • Experimentează cu umpluturi diferite

Dacă vrei să diversifici, poți înlocui Nutella cu gem, magiun, cremă de vanilie sau chiar cu o umplutură sărată pentru o variantă de aperitiv festiv.

  • Decorează brăduțul corespunzător 

Decorarea și servirea sunt de asemenea extrem de importante pentru prezentarea finală a brăduțului. Pentru a adăuga un plus de farmec, se pot folosi diverse ornamente comestibile, precum zahăr pudră, fulgi de cocos sau mărgele colorate de zahăr.

brad-din-aluat-foietaj

Brăduțul din foietaj cu Nutella este dovada clară că nu ai nevoie de rețete complicate pentru a crea ceva deosebit. În doar câțiva pași simpli, poți pregăti un desert spectaculos, care va fi apreciat atât de cei mici, cât și de cei mari. Adaugă această rețetă pe lista ta de rețete de Crăciun și bucură-te de magia sărbătorilor alături de familie și prieteni! Crăciun fericit îți urăm!     

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cum să prepari churros acasă: rețeta pas cu pas pentru gogoși spaniole delicioase

24 februarie 2025

Dacă îți dorești un desert crocant la exterior, moale și pufos la interior, atunci trebuie să încerci rețeta de churros. Aceste gogoși spaniole sunt iubite în întreaga lume pentru textura lor unică și gustul delicios, mai ales atunci când sunt servite cu zahăr și scorțișoară sau înmuiate într-un sos de ciocolată fierbinte. Nu este nevoie […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de compot de gutui: gustul autentic al copilăriei

11 noiembrie 2024

Când vine toamna și gutuile își fac apariția în grădini, în supermarketuri și piețe, cu aroma lor inconfundabilă și culoarea aurie, parcă simți din nou acel gust inconfundabil al copilăriei. Compotul de gutui, preparat după rețeta clasică, este o adevărată bucurie pentru simțuri, aducând un strop de nostalgie în fiecare linguriță.  Dacă și tu dorești […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Gofre pufoase pentru micul dejun: Mod de preparare și ingrediente necesare

16 iunie 2023

Gofrele pufoase sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecărei persoane, putând fi servite cu o varietate de toppinguri și combinații de ingrediente, atât dulci, cât și sărate. Dacă vrei să afli cum poți pregăti în fiecare dimineață câte o porție de gofre […]

Citește mai mult

Rețeta simplă de bomboane Raffaello de casă: ingrediente și pași pentru un dulce rafinat

13 decembrie 2024

Cine nu iubește bomboanele Raffaello? Acele mici sfere delicate de nucă de cocos, cu interior cremos și crocant, sunt un deliciu pe care îl poți savura oricând. Ce-ai zice dacă ți-am spune că le poți face chiar la tine acasă? Cu această rețetă simplă, vei învăța cum prepari bomboane Raffaello de casă care nu doar […]

Citește mai mult

Plăcinta dobrogeană cu brânză și stafide: o rețetă tradițională delicioasă și ușor de preparat

23 septembrie 2024

E o vorbă veche care spune „La plăcinte, înainte!” și tocmai acest motto ne-a inspirat și pe noi să-ți propunem astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă, cu originile în Dobrogea. Este vorba, desigur, despre plăcinta dobrogeană cu brânză, un deliciu tradițional apetisant și ușor de preparat. Plăcinta dobrogeană este una dintre acele rețete tradiționale românești […]

Citește mai mult

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de baclava: pași simpli pentru a pregăti acest desert delicios

19 decembrie 2024

Ești în căutarea unui desert delicios și inedit acum, în prag de sărbători? Atunci este momentul perfect să încerci rețeta de baclava turcească, un desert însiropat cu foi de plăcintă subțiri, sirop de zahăr și nucă măcinată. Nu-i așa că sună delicios acest desert de inspirație turcească? Mai ceva decât rețeta de cornulețe fragede cu […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult