Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul de astăzi, ne-ar plăcea să păstrăm aceeași notă și să gătim o altă rețetă gustoasă cu pui așa cum te-am obișnuit.

Ai ghicit, este vorba despre deliciosul pui cu smântână pe care am ales să-l gătim în două variante absolut apetisante. Este vorba despre pui cu smântână după rețeta clasică, dar și despre varianta de pui cu smântână și ciuperci. Ești gata să transformi puiul în vedeta farfuriilor de la masa de prânz în familie? Profi îți arată cum poți prepara și tu pui cu smântână după rețete simple și rapide!

Pui cu smântână după rețeta clasică

Vom începe seria de rețete cu carne de pui cu varianta clasică a puiului cu smântână, în care vom folosi pulpe de pui. Este un adevărat deliciu culinar, foarte simplu de preparat, cu care vei reuși să-ți încânți întreaga familie. Iată cum poți prepara și tu un pui cu sos de smântână delicios!

Ingrediente

Din lista de ingrediente menționate mai jos, vei obține patru porții de pui cu smântână. În gama de produse de la Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie, așa că iată ce trebuie să conțină lista ta de cumpărături:

  • 800 g de pulpe de pui dezosate din gama Ferma din deal;
  • 2 cepe medii;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 30 g de unt;
  • 2 linguri de ulei din gama Proxi;
  • sare și piper proaspăt măcinat;
  • verdeață tocată (pătrunjel verde sau mărar).

Ingrediente pentru sosul de smântână

  • 400 g de smântână grasă;
  • 10 g de făină;
  • 100 ml de lapte rece;
  • un praf de sare;

Cum se prepară rețeta clasică de pui cu smântână

Spală bine pulpele de pui dezosate, elimină apa cu șervete de bucătărie, apoi taie carnea în bucăți potrivite. Asezonează carnea cu sare și piper, apoi pune-o într-un bol și stropește-o cu două linguri de ulei. Toacă apoi ceapa și cățeii de usturoi și lasă-le deoparte.

Încinge o tigaie antiaderentă și rumenește în ea bucățile de carne de pui condimentate și unse bine cu ulei. Prăjește puiul la foc iute, cât să capete o crustă închisă. La final, bucățile de pui trebuie să fie rumene și lucioase. Adaugă peste puiul rumenit ceapa și usturoiul, alături de o bucățică de unt. Mai presară puțin piper și un praf de sare. Redu flacăra la mediu și călește ceapa până ce devine sticloasă. Stinge apoi amestecul cu un pahar micuț cu apă fierbinte și pune capacul peste tigaie. Redu flacăra la minim și gătește totul pentru încă 10-12 minute.

Până se gătește puiul, poți prepara sosul alb cu smântâna de gătit. Pune într-un castron smântâna. Separat, într-un bol mic, amestecă o lingură de făină cu 100 ml de lapte rece și freacă bine, în așa fel încât să nu ai cocoloașe. Toarnă apoi totul peste smântâna din castron și amestecă ușor cu telul până compoziția devine omogenă.

Când bucățile de pui s-au pătruns bine, adaugă amestecul de smântână în tigaie, peste ele. Amestecă totul delicat cu o lingură de lemn și așteaptă ca puiul cu smântână să ajungă la punctul de fierbere din nou. Mai lasă tigaia cu pui cu smântână pe foc până ce mai dă în clocote de câteva ori pentru a se găti făina. Acum, poți stinge focul și gata! Puiul cu sos alb de smântână este gata de servire, așa că poți presăra pe deasupra pătrunjel verde și poți pregăti repede o mămăliguță!

pui cu smantana in tigaie

Pui cu smântână și ciuperci

Cea de-a doua rețetă cu care te vom încânta astăzi este rețeta de pui cu ciuperci și smântână. De data aceasta, vom folosi pieptul de pui, așa că te invităm să afli cum poți prepara și tu această mâncare!

Ingrediente

Așa cum s-a întâmplat în cazul rețetei anterioare, îți vom oferi în lista următoare ingredientele pentru aproximativ patru porții de pui cu smântână și ciuperci. Așa că dacă te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi, de pe lista de cumpărături nu trebuie să lipsească ingrediente precum:

  • 1 kg de piept de pui dezosat, tot din gama Ferma din deal;
  • 300 g de ciuperci proaspete din gama Proaspete de la noi;
  • 400 ml de smântână dulce;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • 2 cepe medii tocate mărunt;
  • 2 frunze de dafin;
  • 3 linguri de coriandru tocat mărunt;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară rețeta de pui cu smântână și ciuperci

Deja ai achiziționat toate produsele de care ai nevoie din noul Profi? Dacă da, înseamnă că a venit vremea să parcurgem împreună etapele simple de preparare pentru această variantă de tocăniță de pui cu smântână! Pentru începutul rețetei de piept de pui cu ciuperci și smântână încălzește într-o tigaie antiaderentă uleiul de măsline, apoi adaugă ceapa tocată mărunt alături de frunzele de dafin. Lasă ceapa la călit la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se ardă.

Când ceapa s-a înmuiat, adaugă în tigaie și pieptul de pui tăiat în bucățele mici. Asezonează amestecul din tigaie cu sare și piper. Când carnea de pui s-a albit și este pe jumătate gătită, poți adăuga în tigaie și ciupercile curățate și tăiate felii subțiri. Amestecă bine ciupercile cu restul ingredientelor din tigaie. Când ciupercile și-au pierdut din volum, adaugă smântâna lichidă în tigaie și amestecă totul.

Fierbe puiul cu smântână și ciuperci la foc mic, timp de 5 minute, amestecând din când în când. După cele 5 minute, adaugă coriandrul tocat mărunt. Desigur, poți înlocui oricând coriandrul cu pătrunjel verde proaspăt tocat sau cu mărar. Amestecă bine, în așa fel încât coriandrul să fie distribuit uniform și apoi oprește focul. Acum, puiul cu ciuperci și smântână este gata, așa că-l poți pune pe farfurii și îl poți servi pe un pat de orez sau alte garnituri delicioase, după preferințe. Vezi cât este de simplu să prepari un delicios piept de pui cu smântână?

https://www.profi.ro/noul-profi/

Care dintre aceste rețete de pui cu smântână ți-a făcut cea mai mare poftă? Să fie pulpele de pui în sos cu smântână de gătit sau pieptul de pui cu smântână și ciuperci? Noi te sfătuim să le încerci pe amândouă, căci sunt una mai delicioasă decât alta și vor fi un adevărat deliciu pentru cei dragi din familie. Și te mai sfătuim să-ți descarci și aplicația Profi, căci nu se știe niciodată când te vor surprinde niște promoții excelente la ingredientele pentru aceste rețete delicioase pe bază de carne de pui!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Plăcintă cu urdă și mărar: rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc

11 aprilie 2025

Îți dorești să aduci în bucătăria ta un gust autentic românesc, care să-ți amintească de mesele calde de la țară sau de mâinile pricepute ale bunicii? Atunci plăcinta cu urdă și mărar este alegerea perfectă pentru tine! Acest preparat tradițional combină simplitatea ingredientelor cu o aromă bogată, care te va cuceri de la prima îmbucătură.  […]

Citește mai mult

Macrou la cuptor cu legume: rețeta ideală pentru un prânz în familie

02 iulie 2025

Îți dorești un prânz gustos, sănătos și ușor de pregătit pentru tine și familia ta? Macroul la cuptor cu legume este alegerea perfectă! Această rețetă combină savoarea peștelui bogat în omega-3 cu prospețimea legumelor, rezultând o masă hrănitoare, ideală pentru orice ocazie. Fie că urmezi o dietă sau pur și simplu vrei o rețetă de […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de chili con carne: gusturi autentice pentru o cină delicioasă

17 ianuarie 2025

Când vine vorba de preparate savuroase, pline de arome îndrăznețe și texturi bogate, chili con carne ocupă un loc fruntaș. Acest preparat clasic, originar din bucătăria mexicană, este perfect pentru o cină care să îți încânte papilele gustative și să îți aducă un strop de exotism în farfurie.  Deja ți-am prezentat anterior pe blog rețete […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Cum să faci pui Kung Pao acasă: un deliciu asiatic picant și rapid

23 septembrie 2024

Ești gata să-ți duci papilele gustative într-o călătorie culinară prin Asia? Bucătăria asiatică este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai autentice rețete, iar rețeta de noodles cu pui și legume este doar unul dintre aceste delicioase exemple de preparate asiatice. Nu despre noodles cu pui ne dorim să-ți vorbim în continuare, ci despre rețeta de […]

Citește mai mult

Rețeta de ciorbă de burtă: O delicioasă tradiție românească

03 august 2023

Este imposibil să fii pasionat de bucătăria tradițională românească și să nu fi încercat până acum cele mai gustoase și autentice rețete de ciorbă. Fie că vorbim despre tradiționala ciorbă de perișoare, ciorba de porc sau ciorba de văcuță, există ceva magic în aceste preparate, care-i adună pe toți cei dragi la mesele în familie. Exact […]

Citește mai mult

Porchetta: rețeta italiană de friptură din carne de porc umplută cu ierburi aromate

27 martie 2024

Te pasionează gastronomia italiană și ești dornic să-ți îmbogățești cunoștințele culinare? Ei bine, astăzi îți vom face cunoștință cu rețeta de porchetta, o delicioasă specialitate culinară italiană. Această friptură din carne de porc, aromată intens cu ierburi și condimente, este un festin pentru papilele gustative și o bucurie pentru orice iubitor al mâncărurilor cu carne […]

Citește mai mult

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

28 martie 2023

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult