Tarta rustică cu dovlecei
Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii.
Preparare:
- Spălăm dovleceii, îi ștergem bine și îi tăiem în rondele subțiri aproximativ de aceiași grosime.
- Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixam gălbenușurile cu puțină sare până se deschid la culoare și își dublează volumul. Separat, mixam foarte bine albușurile cu un vârf de cuțit de sare.
- Adăugăm galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit ușor călduț, amestecăm bine, adăugăm parmezanul ras sau cășcavalul ras și laptele și amestecăm din nou.
- Amestecăm făină cu praful de copt și o cernem direct peste amestecul de gălbenușuri. Dacă aluatul este prea dens, mai adăugăm 2-3 linguri de lapte.
- Dacă ouăle folosite de dumneavostră sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar dacă sunt mai micuțe, mai adăugăm aceste 2-3 linguri că să fluidizăm puțîn aluatul.
- Adăugăm la sfârșit feliile de dovlecel, sare și piper și albușurile mixate spumă și amestecate cu grijă în aluatul de gălbenuș.
- Punem aluatul într-o formă tapetata cu unt și făină.
- Coacem tarta la 180 grade, cuptor preîncălzit pentru 30-40 minute. O înțepam cu o scobitoare după 30 minute și dacă scobitoarea iese umedă, o mai lăsăm 10 minute la cuptor.
- O lăsăm să se răcească, după care o scoatem din formă, o tăiem și o servim. Poftă bună!