Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 425 gr dovlecei
  2. 4 ouă mari
  3. 50 gr ulei/ unt topit
  4. 125 gr parmezan ras /cascaval
  5. 125-150 gr lapte
  1. 150 gr faină
  2. 1/2 plic praf copt
  3. sare
  4. piper (opțional)

Tarta rustică cu dovlecei

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii.

Preparare:

  1. Spălăm dovleceii, îi ștergem bine și îi tăiem în rondele subțiri aproximativ de aceiași grosime.
  2. Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixam gălbenușurile cu puțină sare până se deschid la culoare și își dublează volumul. Separat, mixam foarte bine albușurile cu un vârf de cuțit de sare.
  3. Adăugăm galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit ușor călduț, amestecăm bine, adăugăm parmezanul ras sau cășcavalul ras și laptele și amestecăm din nou.
  4. Amestecăm făină cu praful de copt și o cernem direct peste amestecul de gălbenușuri. Dacă aluatul este prea dens, mai adăugăm 2-3 linguri de lapte.
  5. Dacă ouăle folosite de dumneavostră sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar dacă sunt mai micuțe, mai adăugăm aceste 2-3 linguri că să fluidizăm puțîn aluatul.
  6. Adăugăm la sfârșit feliile de dovlecel, sare și piper și albușurile mixate spumă și amestecate cu grijă în aluatul de gălbenuș.
  7. Punem aluatul într-o formă tapetata cu unt și făină.
  8. Coacem tarta la 180 grade, cuptor preîncălzit pentru 30-40 minute. O înțepam cu o scobitoare după 30 minute și dacă scobitoarea iese umedă, o mai lăsăm 10 minute la cuptor.
  9. O lăsăm să se răcească, după care o scoatem din formă, o tăiem și o servim. Poftă bună!