Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 425 gr dovlecei
  2. 4 ouă mari
  3. 50 gr ulei/ unt topit
  4. 125 gr parmezan ras /cascaval
  5. 125-150 gr lapte
  1. 150 gr faină
  2. 1/2 plic praf copt
  3. sare
  4. piper (opțional)

Tarta rustică cu dovlecei

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii.

Preparare:

  1. Spălăm dovleceii, îi ștergem bine și îi tăiem în rondele subțiri aproximativ de aceiași grosime.
  2. Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixam gălbenușurile cu puțină sare până se deschid la culoare și își dublează volumul. Separat, mixam foarte bine albușurile cu un vârf de cuțit de sare.
  3. Adăugăm galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit ușor călduț, amestecăm bine, adăugăm parmezanul ras sau cășcavalul ras și laptele și amestecăm din nou.
  4. Amestecăm făină cu praful de copt și o cernem direct peste amestecul de gălbenușuri. Dacă aluatul este prea dens, mai adăugăm 2-3 linguri de lapte.
  5. Dacă ouăle folosite de dumneavostră sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar dacă sunt mai micuțe, mai adăugăm aceste 2-3 linguri că să fluidizăm puțîn aluatul.
  6. Adăugăm la sfârșit feliile de dovlecel, sare și piper și albușurile mixate spumă și amestecate cu grijă în aluatul de gălbenuș.
  7. Punem aluatul într-o formă tapetata cu unt și făină.
  8. Coacem tarta la 180 grade, cuptor preîncălzit pentru 30-40 minute. O înțepam cu o scobitoare după 30 minute și dacă scobitoarea iese umedă, o mai lăsăm 10 minute la cuptor.
  9. O lăsăm să se răcească, după care o scoatem din formă, o tăiem și o servim. Poftă bună!

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Muffins cu mazăre și prosciutto

08 martie 2022

Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂 Preparare: Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt. Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult

Muffins pizza

08 martie 2022

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid. Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre. Preparare: Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult

Mousse de ton

08 martie 2022

Un aperitiv delicios și foarte rapid Preparare: Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare: Punem o cratiță înalta plină cu apă la fiert iar în momentul în […]

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare: Dacă folosim spanac proaspăt, îl spălăm cu grijă în mai multe ape, îl opărim în apă […]

Citește mai mult

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult