Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală de tiramisu care prevedea pișcoturi însiropate în cafea tare, montate cu o cremă aerată de mascarpone cu zahăr și ouă și pudrate cu cacao în abundență.

Dacă și tu ești un iubitor al acestui desert italian și îți dorești să-l prepari pentru cei dragi, ți-am pregătit în articolul următor câteva dintre cele mai delicioase variațiuni ale rețetei de tiramisu, fie el cu frișcă și mascarpone, fie lipsit de mascarpone într-o variantă inedită de desert. Ești gata să-ți îndulcești papilele gustative cu cel mai bun tiramisu după rețete delicioase? Iată ce ți-am pregătit!

1. Rețeta originală de tiramisu

Vom da startul rețetelor de tiramisu cu rețeta originală de tiramisu, cea despre care-ți povesteam mai sus că are la bază pișcoturi însiropate, cremă fină de mascarpone și cacao în abundență. Iată cum prepari un tort tiramisu cu pișcoturi și mascarpone și frișcă!

Ingrediente pentru tiramisu

În supermarketul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tiramisu după rețeta originală. Iată ce trebuie să pui în coșul de cumpărături:

  • 500 g de mascarpone;
  • 300 g de pișcoturi;
  • 4 ouă;
  • 4 linguri de zahăr din gama Proxi;
  • 1 cană de cafea rece;
  • 50 g de lichior;
  • pudră de cacao.

Cum se face tiramisu după rețeta originală?

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul Profi? Atunci să începem! Înainte de prepararea desertului italian, îți sugerăm să scoți din frigider ouăle și mascarpone. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate gălbenușurile cu 1 lingură de zahăr, până se fac spumă. Adaugă mascarpone și amestecă rapid, până ce compoziția e omogenă. Separat, bate albușurile spumă tare, alături de 2 linguri de zahăr. Încorporează apoi albușurile în crema de brânză, amestecând ușor.

Transferă compoziția la frigider pentru jumătate de oră. Între timp poți prepara o cafea tare și o poți lăsa să se răcească. Amestecă apoi cafeaua cu restul de zahăr și cu lichiorul. Asamblează apoi tava de tiramisu astfel: adaugă un rând de pișcoturi însiropate în cafea rece, apoi un rând de cremă, după care repetă procedura. Lasă tiramisu cu mascarpone la frigider cel puțin două ore, apoi servește prăjitura, pudrată cu cacao.

persoana face tiramisu

2. Tiramisu după rețeta clasică

O variațiune a rețetei originale de tiramisu este rețeta clasică de tiramisu, un desert care se prepară destul de rapid și care va face deliciul meselor în familie. Iată cum poți prepara și tu acest tiramisu după rețeta clasică!

Ingrediente pentru tiramisu

Așa cum te-am obișnuit, magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele de deserturi, iar tiramisu nu face nicio excepție. Pentru un tiramisu clasic vei avea nevoie de:

  • 250 g de mascarpone;
  • 250 g de pișcoturi;
  • 1 pahar de cafea rece tare;
  • 3 ouă;
  • 50 g de zahăr pudră;
  • rom sau amaretto;
  • pudră de cacao.

Cum se face un tiramisu clasic?

Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai la îndemână toate ingredientele pentru prepararea acestei rețete de tiramisu? Să dăm startul rețetei! Începe rețeta de tiramisu prin a separa albușurile de gălbenușuri. Bate într-un bol gălbenușurile cu zahărul pudră, până ce amestecul devine spumos. Când a devenit omogen, adaugă în bol mascarpone și rom, apoi amestecă până ce crema se omogenizează. Separat, bate spumă albușurile, urmând să le încorporezi treptat în crema preparată anterior.

Dă crema la frigider pentru 30 de minute, apoi înmoaie pișcoturile în cafea și montează primul strat al prăjiturii tiramisu cu pișcoturi și mascarpone după rețeta simplă. Acoperă-le cu jumătate din crema de mascarpone, apoi pune încă un strat de pișcoturi, peste care vei adăuga restul de cremă. Dă tava la frigider pentru minim 4 ore și presară cacao peste tiramisu înainte de servire. Simplu și delicios, nu-i așa?

pahare cu tiramisu clasic

3. Rețetă de tiramisu cu mascarpone și frișcă

Credeai că am terminat cu rețetele de tiramisu cu mascarpone? Nici pe departe, căci mai avem și un al treilea deliciu pentru tine: tiramisu cu pișcoturi, mascarpone și frișcă. Spre deosebire de restul rețetelor de tiramisu, ingredientele omit ouăle. Iată cum prepari și tu această variantă de tiramisu cu frișcă!

Ingrediente pentru tiramisu

În gama de produse de la Profi vei găsi toate ingredientele din lista de mai jos. Și unde mai pui că dacă-ți descarci și aplicația Profi, vei avea șansa să le găsești la prețuri avantajoase? Pentru tiramisu cu mascarpone și frișcă ai nevoie de:

  • 300 g de pișcoturi;
  • 250 g de mascarpone;
  • 500 ml de smântână lichidă rece;
  • 200 g de zahăr tos;
  • 2 linguri de lapte;
  • 200 ml de cafea tare;
  • pudră de cacao.

Mod de preparare pentru tiramisu cu mascarpone și frișcă

Te-ai întors de la Profi cu toate aceste ingrediente? Hai să începem rețeta de tiramisu prin a prepara frișca! Mixează într-un bol smântâna lichidă alături de 150 g de zahăr. Amestecă separat laptele cu mascarpone și 50 g de zahăr, apoi încorporează frișca obținută anterior în crema de mascarpone și dă crema la frigider.

Ia apoi o tavă cu pereți înalți și asamblează tiramisu din straturi de pișcoturi înmuiate în cafea rece și cremă. Ultimul strat va fi cel de cremă de mascarpone. Acoperă tava cu o folie din aluminiu și lasă tiramisu la frigider pentru câteva ore. Pudrează apoi cu cacao din belșug și servește-l alături de cei dragi!

ingrediente pentru preparare tiramisu

Acestea sunt, fără doar și poate, cele mai simple și mai savuroase rețete de tiramisu pe care le-ai putea încerca la tine în bucătărie. În fond, asta ți-am promis, nu-i așa? Rețete practice, rapide și delicioase de tiramisu! Și ne-am ținut de cuvânt! Pe tine care dintre rețetele de mai sus te tentează? Noi ți-am sugera să le încerci pe toate, căci cei din familie cu siguranță nu vor zice nu la mai multe porții de tiramisu!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Plăcintă cu dovleac: Idei de rețete simple și delicioase

22 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumerăm cele mai delicioase deserturi ale copilăriei, plăcinta cu dovleac s-ar numără cu siguranță printre ele. Suntem convinși că în fiecare toamnă, nu există casă care să nu fie învăluită de aromele plăcintei de dovleac, alături de gutui și de mere coapte. Și pentru că ne dorim să-ți amintești de aromele […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult

Rețete de compot: Top 3 rețete simple și gustoase

15 noiembrie 2022

Încă din copilărie știm că „toamna vine cu mere și pere în panere”, așa că nu mai este un secret faptul că acesta este cel mai roditor anotimp și că fructele de sezon sunt absolut delicioase. Nu știm despre tine, însă noi suntem mari amatori ai fructelor de toamnă, de la pere și prune, la […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult