Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală de tiramisu care prevedea pișcoturi însiropate în cafea tare, montate cu o cremă aerată de mascarpone cu zahăr și ouă și pudrate cu cacao în abundență.

Dacă și tu ești un iubitor al acestui desert italian și îți dorești să-l prepari pentru cei dragi, ți-am pregătit în articolul următor câteva dintre cele mai delicioase variațiuni ale rețetei de tiramisu, fie el cu frișcă și mascarpone, fie lipsit de mascarpone într-o variantă inedită de desert. Ești gata să-ți îndulcești papilele gustative cu cel mai bun tiramisu după rețete delicioase? Iată ce ți-am pregătit!

1. Rețeta originală de tiramisu

Vom da startul rețetelor de tiramisu cu rețeta originală de tiramisu, cea despre care-ți povesteam mai sus că are la bază pișcoturi însiropate, cremă fină de mascarpone și cacao în abundență. Iată cum prepari un tort tiramisu cu pișcoturi și mascarpone și frișcă!

Ingrediente pentru tiramisu

În supermarketul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tiramisu după rețeta originală. Iată ce trebuie să pui în coșul de cumpărături:

  • 500 g de mascarpone;
  • 300 g de pișcoturi;
  • 4 ouă;
  • 4 linguri de zahăr din gama Proxi;
  • 1 cană de cafea rece;
  • 50 g de lichior;
  • pudră de cacao.

Cum se face tiramisu după rețeta originală?

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul Profi? Atunci să începem! Înainte de prepararea desertului italian, îți sugerăm să scoți din frigider ouăle și mascarpone. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate gălbenușurile cu 1 lingură de zahăr, până se fac spumă. Adaugă mascarpone și amestecă rapid, până ce compoziția e omogenă. Separat, bate albușurile spumă tare, alături de 2 linguri de zahăr. Încorporează apoi albușurile în crema de brânză, amestecând ușor.

Transferă compoziția la frigider pentru jumătate de oră. Între timp poți prepara o cafea tare și o poți lăsa să se răcească. Amestecă apoi cafeaua cu restul de zahăr și cu lichiorul. Asamblează apoi tava de tiramisu astfel: adaugă un rând de pișcoturi însiropate în cafea rece, apoi un rând de cremă, după care repetă procedura. Lasă tiramisu cu mascarpone la frigider cel puțin două ore, apoi servește prăjitura, pudrată cu cacao.

persoana face tiramisu

2. Tiramisu după rețeta clasică

O variațiune a rețetei originale de tiramisu este rețeta clasică de tiramisu, un desert care se prepară destul de rapid și care va face deliciul meselor în familie. Iată cum poți prepara și tu acest tiramisu după rețeta clasică!

Ingrediente pentru tiramisu

Așa cum te-am obișnuit, magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele de deserturi, iar tiramisu nu face nicio excepție. Pentru un tiramisu clasic vei avea nevoie de:

  • 250 g de mascarpone;
  • 250 g de pișcoturi;
  • 1 pahar de cafea rece tare;
  • 3 ouă;
  • 50 g de zahăr pudră;
  • rom sau amaretto;
  • pudră de cacao.

Cum se face un tiramisu clasic?

Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai la îndemână toate ingredientele pentru prepararea acestei rețete de tiramisu? Să dăm startul rețetei! Începe rețeta de tiramisu prin a separa albușurile de gălbenușuri. Bate într-un bol gălbenușurile cu zahărul pudră, până ce amestecul devine spumos. Când a devenit omogen, adaugă în bol mascarpone și rom, apoi amestecă până ce crema se omogenizează. Separat, bate spumă albușurile, urmând să le încorporezi treptat în crema preparată anterior.

Dă crema la frigider pentru 30 de minute, apoi înmoaie pișcoturile în cafea și montează primul strat al prăjiturii tiramisu cu pișcoturi și mascarpone după rețeta simplă. Acoperă-le cu jumătate din crema de mascarpone, apoi pune încă un strat de pișcoturi, peste care vei adăuga restul de cremă. Dă tava la frigider pentru minim 4 ore și presară cacao peste tiramisu înainte de servire. Simplu și delicios, nu-i așa?

pahare cu tiramisu clasic

3. Rețetă de tiramisu cu mascarpone și frișcă

Credeai că am terminat cu rețetele de tiramisu cu mascarpone? Nici pe departe, căci mai avem și un al treilea deliciu pentru tine: tiramisu cu pișcoturi, mascarpone și frișcă. Spre deosebire de restul rețetelor de tiramisu, ingredientele omit ouăle. Iată cum prepari și tu această variantă de tiramisu cu frișcă!

Ingrediente pentru tiramisu

În gama de produse de la Profi vei găsi toate ingredientele din lista de mai jos. Și unde mai pui că dacă-ți descarci și aplicația Profi, vei avea șansa să le găsești la prețuri avantajoase? Pentru tiramisu cu mascarpone și frișcă ai nevoie de:

  • 300 g de pișcoturi;
  • 250 g de mascarpone;
  • 500 ml de smântână lichidă rece;
  • 200 g de zahăr tos;
  • 2 linguri de lapte;
  • 200 ml de cafea tare;
  • pudră de cacao.

Mod de preparare pentru tiramisu cu mascarpone și frișcă

Te-ai întors de la Profi cu toate aceste ingrediente? Hai să începem rețeta de tiramisu prin a prepara frișca! Mixează într-un bol smântâna lichidă alături de 150 g de zahăr. Amestecă separat laptele cu mascarpone și 50 g de zahăr, apoi încorporează frișca obținută anterior în crema de mascarpone și dă crema la frigider.

Ia apoi o tavă cu pereți înalți și asamblează tiramisu din straturi de pișcoturi înmuiate în cafea rece și cremă. Ultimul strat va fi cel de cremă de mascarpone. Acoperă tava cu o folie din aluminiu și lasă tiramisu la frigider pentru câteva ore. Pudrează apoi cu cacao din belșug și servește-l alături de cei dragi!

ingrediente pentru preparare tiramisu

Acestea sunt, fără doar și poate, cele mai simple și mai savuroase rețete de tiramisu pe care le-ai putea încerca la tine în bucătărie. În fond, asta ți-am promis, nu-i așa? Rețete practice, rapide și delicioase de tiramisu! Și ne-am ținut de cuvânt! Pe tine care dintre rețetele de mai sus te tentează? Noi ți-am sugera să le încerci pe toate, căci cei din familie cu siguranță nu vor zice nu la mai multe porții de tiramisu!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Rețeta de colivă din arpacaș: Pas cu pas către o mâncare încărcată de tradiție

20 noiembrie 2023

Există deserturi care-i celebrează pe cei vii, așa cum sunt torturile aniversare, dar și deserturi care-i comemorează pe cei adormiți, așa cum este coliva. Coliva tradițională românească are strânsă legătură cu Biserica și tradițiile creștin-ortodoxe, iar prepararea rețetei de colivă din arpacaș are o tradiție bine înfiripată în cultura poporului român. În prezent, coliva este […]

Citește mai mult

Batoane cu fulgi de ovăz: Rețete sănătoase pentru gustări pe parcursul zilei

30 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, nu ducem niciodată lipsă de inspirație atunci când vine vorba de idei de gustări sănătoase pentru acele momente din zi în care pofta ne îndeamnă să facem alegeri alimentare mai puțin nutritive. Și pentru a-ți demonstra că imaginația noastră în ceea ce privește gustările sănătoase nu are limite, în articolul de […]

Citește mai mult

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult

Papanași cu brânză de vaci: idei de rețete

02 martie 2023

Este de prisos să spunem că rețeta de papanași cu brânză de vaci este una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert din țara noastră. Aceste delicii pufoase sunt foarte iubite de membrii oricărei familii, căci nimeni nu poate refuza o porție de papanași calzi, acoperiți cu smântână și dulceață dulce-acrișoară. Și se pot prepara […]

Citește mai mult

Mucenici moldovenești: O rețetă tradițională cu miere și nucă

18 ianuarie 2024

Fiecare sărbătoare creștină este asociată la români cu numeroase preparate culinare. Există tradiții și obiceiuri românești de Paște, asociate cu preparate culinare precum pasca și ouăle roșii, avem rețete tradiționale asociate cu sărbătoarea Crăciunului, precum caltaboșul, toba de casă și cozonacul cu nucă, sau chiar și preparate importante care se oferă pentru pomenirea celor care nu mai […]

Citește mai mult

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai […]

Citește mai mult

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane […]

Citește mai mult

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

22 decembrie 2022

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta […]

Citește mai mult