Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre un aport destul de mare de calorii. Însă cu siguranță la masa de Crăciun vom putea face o excepție, căci ouăle umplute se numără printre cele mai apetisante antreuri festive.

Și vestea bună este că nu ți-am pregătit doar una, ci câteva rețete gustoase de ouă umplute, menite să facă deliciul meselor tale de sărbători. Fie că vorbim despre ouă umplute simple, clasice, frumos decorate, fie despre cele mai diverse modele de ouă umplute cu tot soiul de umpluturi delicioase, rezultatul este unul savuros. Și pentru că ne dorim să servești ouă umplute de Crăciun, alături de cei dragi, te invităm să descoperi în articolul următor rețetele pe care ți le-am pregătit!

Ce trebuie să știi despre prepararea ouălor umplute?

Dacă vrei să obții cele mai bune ouă pentru umplut, e nevoie să cunoști câteva aspecte importante în ceea ce privește pregătirea acestora. În primul rând, ouăle se vor pune la fiert în apă rece, alături de o linguriță de sare. Sarea ajută la coagularea albușului în cazul în care coaja ouălor crapă în timpul fierberii. Cratița cu ouă se pune pe foc mediu și se așteaptă ca totul să ajungă la punctul de fierbere.

Acum, din momentul în care ouăle încep să fiarbă, îți sugerăm să cronometrezi aproximativ 7 minute. Când timpul s-a scurs, oprește imediat focul și scurge apa clocotită. Plasează apoi cratița cu ouă în chiuvetă și dă drumul la apă rece, lăsând ouăle sub jetul de apă pentru 1-2 minute. Scoate-le apoi din chiuvetă și continuă să le schimbi apa, care se tot încălzește, cu apă proaspătă. Lasă-le așa timp de 30 de minute, până ce se răcesc complet.

Secretul răcirii ouălor cu apă rece este acela de a opri imediat gătirea oului și de a contracta ușor albușul de ou, ceea ce va face mai ușoară și decojirea ouălor. Tăierea ouălor fierte se va face pe lung, iar gălbenușurile se vor scoate cu grijă și se vor lăsa deoparte într-un bol. Ulterior, ele se vor procesa cu un blender vertical sau se vor da printr-o sită fină, în așa fel încât să obții o pastă fină din gălbenușuri fierte.

oua umplute si boia de ardei

Rețete simple și gustoase de ouă umplute

Acum că ai aflat secretele ouălor fierte perfect, de-aici înainte totul ține de imaginația fiecăruia. Însă noi nu vom lăsa prea mult loc de imaginație și îți vom propune în cele ce urmează cele mai gustoase rețete de ouă umplute, pe care e musai să le încerci și tu de sărbători. Promitem că platoul cu ouă umplute se va remarca dintre toate aperitivele festive!

1. Rețetă de ouă umplute clasice cu maioneză

om da startul rețetelor de ouă umplute cu o rețetă clasică de ouă umplute cu maioneză. Iată cât de simplu o poți prepara, cu doar câteva ingrediente din supermarketul Profi!

Ingrediente

  • 5 ouă fierte;
  • 125 g de gălbenuș (scos din ouăle fierte);
  • 125 g de maioneză de casă (un gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei de floarea soarelui);
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust;
  • frunze de pătrunjel pentru decor.

Mod de preparare

Deja ți-am vorbit anterior despre regulile în ceea ce privește fierberea ouălor, așa că după ce ai cumpărat ouăle din magazinul Profi, nu mai lipsește decât să le fierbi conform explicațiilor anterioare, să le tai pe jumătate și să le golești de gălbenuș. Prepară apoi o maioneză pentru ouăle umplute dintr-un gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei de floarea soarelui, asezonată cu sare.

Amestecă apoi gălbenușurile fierte și pasate cu maioneza. Adaugă sare și piper negru măcinat după gust, apoi transferă crema într-un poș cu dui stelat și umple jumătățile de ou. Așează ouăle umplute pe un platou și decorează-le cu frunze de pătrunjel. Așa-i că este simplu să prepari ouă umplute cu maioneză și muștar?

oua umplute clasice cu maioneza

2. Rețetă de ouă umplute cu pate de ficat și muștar

O altă rețetă clasică este și cea de ouă umplute cu pate de ficat și muștar, însă ouăle pot fi decorate în cele mai deosebite moduri, pentru a-ți impresiona familia de sărbători cu antreuri deosebite. Iată cum le prepari!

Ingrediente

  • 5 ouă fierte;
  • 1 cutie mică de pateu;
  • 2 linguri de maioneză de casă (un gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei de floarea soarelui);
  • 2 linguri de muștar;
  • bucățele de ardei gras roșu și mărar pentru decor.

Mod de preparare

În gama de produse de la Profi vei găsi ouă de cea mai bună calitate, în timp ce gama „Proaspete de la noi” te așteaptă cu cele mai proaspete legume și verdețuri pentru ouă umplute după rețeta clasică. Odată ce ai cumpărat toate ingredientele, fierbe ouăle conform instrucțiunilor și prepară o maioneză de casă gustoasă după rețeta prezentată anterior.

Taie ouăle fierte pe lung, scoate gălbenușurile și fărâmițează-le într-un bol, cu o furculiță. Adaugă peste acestea pateul, maioneza și muștarul, apoi amestecă-le bine până ce obții o compoziție omogenă. Adaugă sare și piper, după gust și umple ouăle cu compoziția obținută, cu ajutorul unui poș cu dui sau cu o lingură. Dacă dorești să oferi un aspect inedit acestor ouă umplute cu pate și maioneză, decorează-le cu bucăți mici de ardei și mărar verde proaspăt tocat.

oua umplute cu pate de ficat si mustar

3. Rețetă de ouă umplute cu avocado

O altă rețetă inedită de aperitiv festiv pe care o poți prepara pentru mesele de sărbătoare este cea de ouă umplute cu avocado. Sună delicios, nu-i așa? Dă o fugă în noul Profi, alege-ți ingredientele și hai să preparăm împreună ouă umplute după o rețetă simplă și gustoasă!

Ingrediente

  • 5 ouă fierte;
  • 125 g de gălbenuș de ou (scos din ouăle fierte);
  • 100 g de pulpă de avocado;
  • 75 g de cremă de brânză;
  • 1 cățel de usturoi;
  • zeamă de lămâie;
  • sare și piper după gust;
  • verdețuri pentru decor.

Mod de preparare

Mixând pulpa de avocado cu puțin usturoi, gălbenușurile fierte și crema de brânză vei obține una dintre cele mai gustoase creme pentru ouăle umplute. Prin urmare, amestecă toate aceste ingrediente într-un bol, adăugând puțină zeamă de lămâie, sare și piper. Transferă apoi umplutura într-un poș cu dui stelat și umple jumătățile de ou. Pentru ouă umplute decorate estetic pentru platourile festive, poți opta pentru verdețuri tocate mărunt sau frunze de spanac proaspăt.

oua umplute cu avocado

4. Rețetă de ouă umplute cu ciuperci

Rețetele de ouă umplute nu se opresc aici, căci ți-am pregătit și alte modele de ouă umplute gustoase. Ce ai spune despre ouă umplute cu ciuperci? Iată cum le poți prepara!

Ingrediente

  • 6 ouă fierte;
  • 200 g de ciuperci din conservă;
  • 1 ceapă verde tocată;
  • 1 lingură cu unt;
  • cașcaval dat pe răzătoare;
  • 2 linguri de maioneză de casă (un gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei de floarea soarelui);
  • sare și piper, după gust;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 1 lingură de ulei pentru prăjit;
  • câteva fire de mărar pentru decor.

Mod de preparare

Ți-ai făcut deja toate cumpărăturile din noul Profi? Să începem! Fierbe ouăle așa cum am menționat la începutul articolului și lasă-le să se răcească. În acest timp, toacă mărunt ciupercile și călește-le într-o lingură de ulei, în care ai călit anterior un cățel de usturoi, pentru o aromă aparte. Lasă apoi ciupercile să se răcească apoi amestecă-le cu gălbenușurile de ou pe care le-ai scos din ouăle fierte și tăiate pe lungime.

Prepară și maioneza de casă conform instrucțiunilor anterioare. Adaugă și o lingură de maioneza peste gălbenușuri și ciuperci, alături de ceapa verde tocată, cașcavalul ras, sare și piper. Omogenizează compoziția, umple ouăle și apoi decorează-le cu maioneză, câteva frunze de mărar și cu mici ciupercuțe gătite în tigaie. Ornarea ouălor umplute se poate face după bunul plac.

oua umplute cu ciuperci

5. Rețetă de ouă umplute cu ton

Mai avem o rețetă de ouă umplute pentru tine! Îți sună delicios un platou de ouă umplute cu ton? Iată cum le poți pregăti și tu pentru cei dragi de sărbători!

Ingrediente

  • 6 ouă fierte;
  • 1 conservă de ton în ulei;
  • 2 căței de usturoi pisați;
  • 1 linguriță de muștar clasic;
  • 2-3 linguri de maioneză de casă (un gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei de floarea soarelui);
  • sare și piper, după gust;
  • 2 linguri de ceapă verde tocată fin pentru decor.

Mod de preparare

Pentru început, fierbe ouăle conform instrucțiunilor de mai sus. Taie apoi ouăle pe lungime, scoate gălbenușurile și transferă-le într-un bol, după care fărâmițează-le cu o furculiță. Prepară maioneza în modul descris în cazul rețetei clasice de ouă umplute, apoi adaugă peste gălbenușurile de ou tonul bine scurs de ulei, alături de restul ingredientelor.

Amestecă bine totul, pentru a obține o pastă omogenă. Transferă compoziția într-un poș cu dui și umple jumătățile de ou cu amestecul obținut. Pentru că ne dorim ouă umplute ornate frumos, îți sugerăm să adaugi pe deasupra ceapă verde tocată fin.

oua umplute cu ton

Există atâtea moduri delicioase în care poți prepara ouă umplute, încât nici nu știi ce rețetă să alegi mai întâi. Inspiră-te și tu din rețetele de ouă umplute propuse în acest articol și consideră aplicația Profi un aliat de încredere pentru prepararea celor mai gustoase ouă umplute. Și nu o spunem doar datorită produselor de calitate, ci și a promoțiilor care te așteaptă în aplicație. Spor la ouă umplute!

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Tarta rustică cu dovlecei

08 martie 2022

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii. Preparare: Spălăm dovleceii, îi ștergem bine […]

Citește mai mult

Idei de gustări sănătoase și ușor de preparat

02 martie 2023

Știm cu toții că senzația de foame are tendința de a încuraja excesele alimentare și acumularea de kilograme în plus, așa că dacă ți-ai propus să îți menții greutatea optimă sau dorești să adopți un stil de viață sănătos, este ideal să intercalezi între mesele principale ale zilei și câteva gustări sănătoase, care să te […]

Citește mai mult

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult

Spicy crunchy mozzarella

01 martie 2022

Preparare: Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare și se amestecă cu usturoiul și boiaua, eu am mai adăugat și jumătate de linguriță de pesmet fin ca să o pot întoarce ușor cu paleta. Adăugăm mixul obținut într-o tigaie teflonată încinsă și neunsa cu nimic. Îl zgalțaim puțin și apoi presăm bine bine cu paleta și […]

Citește mai mult

Carpaccio de caracatița

08 martie 2022

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.Este un aperitiv […]

Citește mai mult

Pateuri cu carne

25 februarie 2022

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat. Preparare umplutură : Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 […]

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult

Muffins cu mazăre și prosciutto

08 martie 2022

Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂 Preparare: Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt. Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să […]

Citește mai mult