Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Cuvee Nicolae Vin Rosu

Culoare rubinie intensă. Consistent și dens. În nas domină fructele roșii, mure și cireșe negre, alături de condimente clasice precum scorțișoară și cuișoare, frunză de tutun galbenă și note vegetale. Aciditate foarte bună cu un alcool bine integrat. În gust primează note fructate de afine și cireșe zemoase, urmate de gemuri și izuri de baric. Vin cu personalitate și potențial bun de învechire. Post gust lung.

Detalii

 1. TIP: Vin
 2. CULOARE: Rosu
 3. STIL: Sec
 4. SOI: Cabernet Sauvignon
 5. TARA DE ORIGINE: Romania
 6. REGIUNE: Oltenia/ Muntenia
 7. AROMA: Fructat
 8. LITRAJ(L): 0.75L
 9. ALCOOL(%): 14.5%
 10. CRAMA: Amplasat în mijlocul regiunii Dealu Mare, Tohani se întinde pe 7 dealuri însorite, binecuvântate de un climat special. Dealurile sunt orientate spre sud-est, primind mângâierile generoase ale soarelui pentru mai mult timp. Astfel, strugurii se bucură de soare 14 zile în plus pe an faţă de alte zone viticole ale ţării. Ajungând mai devreme la maturitate, boabele au la dispoziţie mai mult timp pentru acumulări calitative. Podgoria Tohani are o suprafață cultivată de 665 de hectare și este amplasată pe paralela de 45 de grade, asemenea celebrelor Podgorii Bordeaux. Microclimatul mediteranean, care face posibilă creșterea smochinului și a migdalului, oferă viței de vie condiții de dezvoltare speciale, ceea ce face ca vinurile de Tohani să aibă culoare și arome intense, corpolență și echilibru organoleptic.
 11. ASOCIERE CULINARA: steak-uri generoase, platouri cu mezeluri sau brânzeturi maturate, paste cu sosuri de brânză, trufe cu ciocolată amăruie