Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Cuvee Nicolae Vin Roze

Culoarea tipică a unui vin alb de clasă: galben pai intens, strălucitor. La turnarea în pahar îi descoperim prospețimea și alura zveltă, așa cum stă bine unui vin alb și tânăr. Cele patru soiuri maiestuos asamblate pun în evidența complexitatea și tinerețea vinului. Calea
este deschisă de floralitatea văratică a Tămâioasei Românești, urmată de prospețimea viguroasă a Sauvignonului Blanc. În gust descoperim aromele tonice și pregnante ale Rieslingului și vioiciunea boabelor de Fetească Albă. Finalul trădează note câmpenești și rustice, purtându-ne spre un post gust lung.

Detalii

 1. TIP: Vin
 2. CULOARE: Rose
 3. OCAZIA DE CONSUM: Acasă / Relaxare
 4. STIL: Sec
 5. SOI: Sauvignon Blanc
 6. TARA DE ORIGINE: Romania
 7. REGIUNE: Oltenia/ Muntenia
 8. AROMA: Floral
 9. LITRAJ(L): 0.75L
 10. ALCOOL(%): 13%
 11. CRAMA: Amplasat în mijlocul regiunii Dealu Mare, Tohani se întinde pe 7 dealuri însorite, binecuvântate de un climat special. Dealurile sunt orientate spre sud-est, primind mângâierile generoase ale soarelui pentru mai mult timp. Astfel, strugurii se bucură de soare 14 zile în plus pe an faţă de alte zone viticole ale ţării. Ajungând mai devreme la maturitate, boabele au la dispoziţie mai mult timp pentru acumulări calitative. Podgoria Tohani are o suprafață cultivată de 665 de hectare și este amplasată pe paralela de 45 de grade, asemenea celebrelor Podgorii Bordeaux. Microclimatul mediteranean, care face posibilă creșterea smochinului și a migdalului, oferă viței de vie condiții de dezvoltare speciale, ceea ce face ca vinurile de Tohani să aibă culoare și arome intense, corpolență și echilibru organoleptic.
 12. ASOCIERE CULINARA: Specialități din pește, salate de vară sau prosciutto cu pepene galben