sirop:
  • 300 gr apa
  • 150 gr zahar
  • semintele unui baton de vanilie
  • 5 linguri marsala
  • Ingrediente pasta de zahar
  • 450 gr zahar pudra cumparat
  • cca 100 gr zahar pudra cumparat (pt framantat)
  • 70 gr miere
  • 30 gr apa
  • 6 gr gelatina in foi/ 4 gr gelatina praf
  • 15 gr unt
Ingrediente:
  • Ingrediente mousse de capsuni si fragi:
  • 250 gr capsuni
  • 250 gr fragi
  • 400 gr frisca
  • 3 linguri alchermes/ vin alb dulce 3 linguri alchermes/ vin alb dulce
  • 12 gr gelatina in foi/ 9 gr gelatina praf
  • 225 gr zahar (daca fructele sunt dulci mai reduceti din zahar)
  • Ingrediente crocant de fistic:
  • 200 gr fistic proaspat
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingura apa
Tort cu crema de capsuni
Sper sa va placa si sa-l incercati pentru ca a fost intr-adevar un tort foarte fin si parfumat.
sirop:
  1. Punem pe foc mic apa amestecata cu zaharul si cu semintele unui baton de vanilie. Dupa ce zaharul este complet dizolvat, stingem focul si lasam siropul sa se raceasca. Cand a atins temperatura camerei, adaugam 5 linguri pline de marsala si il lasam sa se raceasca complet.
  2. Preparare pasta de zahar: Punem la inmuiat in 30 gr apa foile de gelatina pentru 10 minute.
  3. Punem zaharul pudra in robot si il mixam cateva secunde. Topim mierea in cuptorul cu microunde sau la foc foarte mic intr-o craticioara mica.
  4. Dupa ce gelatina s-a inmuiat, o topim la bain marie impreuna cu apa in care a stat. ATENTIE sa nu fiarba!!
  5. Dupa ce gelatina este complet topita, adaugam mierea si untul si amestecam pana obtinem un amestec omogen.
  6. Luam vasul de pe bain marie si varsam siropul fierbinte peste zaharul aflat in robot. Actionam robotul pentru cateva secunde. Cand pasta de zahar incepe sa se compacteze, stingem robotul si rasturnam pasta de zahar pe un plan de lucru din marmura pudrat cu zahar pudra.
  7. Framantam pana obtinem o biluta elastica care nu se lipeste de maini,
  8. Asamblare tort: Taiem pandispanul in trei foi cu un cutit cu lama subtire sau un ferastrau special pentru taiat blaturi.
  9. Asezam prima foaie in cercul pentru torturi si il insiropam bine dupa care adaugam un strat consistent de mousse,
  10. Intindem mousseul pe toata suprafata foii iar deasupra presaram putin crocant de fistic,
  11. Punem peste mousse a doua foaie, o insiropam bine adaugam un alt strat generos de mousse pe care in pudram cu crocant. Asezam ultima foaia insiropata si ea peste al doilea strat de mousse si bagam tortul la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.
  12. Indindem pasta de zahar in foaie potrivit de subtire pe planul de lucru pudrat cu zahar pudra amestecat cu putin amidon.
  13. Scoatem inelul din jurul tortului, Il imbracam intr-un strat de frisca, si il imbracam in foaia de pasta de zahar.
  14. Pasta de zahar care mi-a mai ramas, am colorat-o cu cateva picaturi de alchermes si am framantat-o pana a capatata un aspect marmorat. Am imbracat marginea tortului cu o banda din pasta de zahar si l-am ornat simplu, cu niste stelute tot din pasta de zahar.
Preparare:
  1. Preparare blat
  2. Preparare mousse:
  3. Mixam la robot capsunele si fragii impreuna cu zaharul pana obtinem un piure fin.
  4. Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece pentru 10 minute.
  5. Amestecam piureul de fructe cu 3 linguri de alchermes ( acest lichior se foloseste pentru accentuarea culorii si adauga un parfum discret mousselui) sau 3 linguri de vin alb dulce parfumat discret.
  6. Punem piureul pe foc foarte mic si il lasam pana ce zaharul este complet topit. ATENTIE mare sa nu fiarba absolut deloc piureul. Cand este fierbinte bine si zaharul s-a topit complet, il luam de pe foc si adaugam gelatina bine stoarsa de apa in care a stat. amestecam bine pana ce gelatina s-a dizolvat si lasam piureul sa se raceasca complet,
  7. Mixam foarte bine 400 gr frisca ( ca sa se mixeze perfect, tineti vasul mixerului si paletele in frigider cca 30 minute inainte de a mixa frisca).
  8. Turnam piureul de fructe peste frisca si amestecam pana la inglobarea totala a piureului,
  9. Prepararea crocantului de fistic: Punem pe foc mic, intr-o tigaie teflonata, 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.
  10. Topim zaharul pana capata o culoare aurie dupa care adaugam fisticul.
  11. Amestecam cu o lingura de lemn pentru 2-3 minute iar in momentul in care fisticul a absorbit tot caramelul, stingem focul si il raturnam pe o foaie de copt,
  12. Dupa ce s-a racit complet, il spargem in bucatele mici cu ajutorul unui ciocan de batut carnea sau cu un facalet.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!