Sirop si Decor:
  • Sirop: cca 150 ml apa
  • 2-3 linguri cafea solubila
  • 2 linguri zahar
  • Decor: 100-125 gr frisca
  • 100 gr nuci
  • 4-5 linguri zahar
Ingrediente:
  • 250 gr piscoturi
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr nuci
  • 6 linguri pline de zahar (pentru caramel)
Tiramisu cu nuci caramelizate. Caramelizam din nou 100 gr nuci iar cand sunt ...
Tiramisu este unul dintre deserturile mele preferate. Nucile caramelizate ii dau un gust particular.
Preparare:
  1. Pentru inceput, tapetam o forma de chec cu folie de plastic alimentara sau cu folie de aluminiu.
  2. Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa chihlimbarie, adaugam miezul de nuca.
  3. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam nucile complet in zahar, stingem focul si le rasturnam pe o foaie de bhartie de copt.
  4. Le lasam sa se raceasca complet dupa care le bagam intr-o punga de plastic si le zdrobim cu facaletul.
  5. Mixam iaurtul grecesc cu branza mascarpone si 3 linguri de zahar pana obtinem o crema fina.
  6. Incorporam cu grija frisca mixata foarte bine in crema iar la sfarsit nucile caramelizate,
  7. Pentru sirop, dizolvam zaharul si cafeaua solubila in cca 150 ml apa rece.
  8. Inmuiem fffff putin piscoturile in sirop. Chiar trebuie insiropate foarte putin ca sa poata absorbi si din umezeala cremei.
  9. Formam un strat de piscoturi, adaugam o parte din crema peste care formam un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi.
  10. Inchidem tiramisù-ul cu folia de aluminiu si bagam forma la frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.
  11. Il rasturnam pe un platou, Si il imbracam intr-un strat subtire de frisca.
  12. Caramelizam din nou 100 gr nuci iar cand sunt reci, le zdrobim cu facaletul si le pudram pe deasupra stratului de frisca.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!