Ingrediente:
  • 300 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • un varf sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 galbenus+ 2 linguri lapte
Biscuiti bicolori. Sunt foarte buni si daca aveti mult mai multa rabdare ...
Fiind foarte urat si frig afara am zis sa fac acesti biscuitei care desi nu se fac absolut deloc greu sunt ceva mai migalosi. O mare parte din ei am trimis la biroul sotului meu iar restul i-am impartit cu gazda noastra. Sunt foarte buni si daca aveti mult mai multa rabdare decat am eu vor iesi mult mai frumosi.
Preparare:
  1. Punem in masina de paine untul rece taiat patratele , zaharul si zaharul vanilat si le lasam sa se amestece bine pentru 5 minute dupa care adaugam faina si un varf de sare si lasam masina sa isi termine programul .
  2. Vom obtine o masa nu foarte compacta pe care o rasturnam pe un plan infainat si o impartim in doua parti egale.
  3. Bagam din nou in masina de paine ( la acelasi program) o parte de aluat impreuna cu 40 gr cacao si lasam sa lucreze masinuta pana cand biluta se compacteaza si devine maronie.
  4. Cealalata parte de aluat, cea alba, se mai lucreaza foarte putin pana se compacteaza dupa care o infasura in folie plastic si o bagam la frigider.
  5. Infasuram si biluta maro cu folie de plastic si o bagam la frigider pentru o ora.
  6. Dupa o ora, scoatem bilutele de la frigider si le intindem pe rand pe masa fff bine infainata intr-o foaie nu mai subtire de 1 cm. Taiem cu un cutit infainat ambele foi in fasii late tot de 1 cm.
  7. Asezam una langa cate trei fasiute alternand culorile dupa care le ungem cu un galbenus amestecat cu lapte.
  8. Facem cate trei sau patru straturi de fasiute avand mereu grija sa alternam culorile alb si negru si sa ungem fiecare strat cu galbenus. Mie mi-au iesit 2 blocuri de viitori biscuitei.
  9. Dupa ce terminam de format cate un bloc ii taiem capetele ca sa fie egale,
  10. Eu va sfatuiesc sa faceti doar doua blocuri de biscuiti ( unul de trei starturi si altul de 5) pentru ca trebuie sa va mai ramana ceva aluat pentru hainuta cu care vom imbraca fiecare bloc.
  11. in aluatul ramas intindem 2 foi (una alba si una neagra). Ungem fiecare foaie cu galbenus, asezam 1 bloc pe una dintre foi si il infasuram cu grija aducand capetele foii peste blocul de aluat. Procedam la fel si cu al doilea bloc.
  12. Le-am infasurat din nou in folie alimentara si le-am mai lasat la frigider 30-45 minute. In acest timp bloculetele s-au intarit si am putut sa le tai simplu. Le taiem in felii de 1 cm,
  13. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 12 minute. Ca sa fie contrastul evident nu trebuie sa lasam aluatul alb sa se coaca foarte mult.
  14. Dupa ce ii scoateti din cuptor ii lasat vreo 5 minute in tava ca sa se intareasca bine.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!