Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni de rețete diversificate.

Pentru a obține un rezultat gustos și aspectuos, este important să cunoști pașii și tehnicile esențiale în pregătirea pastelor cu creveți. De la alegerea pastelor potrivite până la pregătirea creveților și a sosurilor, fiecare detaliu contează pentru un preparat reușit.

În acest articol, vei găsi 3 rețete simple și gustoase de paste cu creveți care vor satisface gusturile chiar și a celor mai pretențioși gurmanzi. De la paste cu creveți și usturoi până la paste cu creveți în sos de roșii și busuioc sau paste cu creveți și sos alfredo, vei găsi cu siguranță inspirație pentru următoarea cină.

Cum alegi pastele potrivite pentru rețetele cu creveți?

Componente pentru paste cu creveti

Pentru a obține un preparat delicios și armonios, este important să alegi pastele potrivite pentru rețeta cu creveți pe care intenționezi să o prepari. Există o mulțime de sortimente de paste, aproximativ 350 de tipuri diferite, iar lista se poate mări dacă iei în calcul și variantele regionale. Însă, chiar dacă forma pastelor nu influențează gustul preparatului, aceasta va avea impact asupra experienței culinare.

De regulă, este recomandat ca textura și dimensiunea creveților să se potrivească cu forma de paste aleasă. De exemplu, dacă folosești creveți mari, este recomandat să alegi paste mai groase și mai robuste, cum ar fi tagliatelle. Dacă folosești creveți mici, este mai bine să folosești paste mai subțiri, cum ar fi linguine sau spaghetti. 

Cum pregătești creveții pentru paste?

În lista de ingrediente a celor mai multe rețete cu creveți vei găsi „creveți curățați și decorticați”. Dar cum ajungi la acest rezultat?

În supermarket, poți găsi creveți proaspeți, creveți congelați sau prefierți. Iată care este procedeul decorticării unui crevete:

  • înlătură capul crevetelui prin rupere, apoi clătește-l sub un jet de apă rece;
  • desprinde rând pe rând segmentele de carapace și picioarele crevetelui. Pentru a desprinde ultimul segment, cel din coadă, trage ușor de evantaiul cozii;
  • îndepărtează tractul digestiv de pe spatele crevetelui. Cu un cuțit bine ascuțit, fă o tăietură mică pe tot spatele crevetelui, de la primul segment și până la coadă, apoi scoate cu grijă intestinul. 

Rețetă simplă de paste cu creveți și usturoi

Vom da startul rețetelor de paste cu creveți gătite în cel mai simplu mod, cu unt și usturoi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru 2 porții:

  • 200 grame de paste lungi din gama Coline D’angelo;
  • 400 de grame de creveți decorticați (aproximativ 650 de grame de creveți proaspeți);
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt;
  • 50 de grame de unt;
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 150 ml vin alb sec;
  • sare, piper;
  • pătrunjel verde. 

Cum se fac pastele cu creveți și usturoi?

Ai luat tot ce-ți trebuie din noul Profi? Atunci poți începe să pregătești această rețetă simplă și rapidă. În primul rând, pune pastele la fiert într-o oală încăpătoare cu apă și sare. De regulă, se pune 1 lingură de sare la un litru de apă atunci când se fierb pastele. Atenție la timpul de fierbere indicat pe ambalaj. 

Între timp, curăță creveții și toacă mărunt usturoiul. Dacă nu ai vin alb, nu arunca resturile de la crevete (capul și carapacea). Le poți transforma într-o supă delicioasă de creveți, dintre care 150 ml să adaugi peste paste, iar restul o poți congela pentru următoarea rețetă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-o oală resturile de crevete, apoi să completezi cu apă până le acoperi. Lași să dea un clocot, iar la final o strecori. 

Dacă nu ai creveți proaspeți, poți găsi creveți gata decorticați la raionul de preparate congelate din magazinele Profi. Pe aceștia trebuie să-i lași la dezghețat în frigider înainte de a începe rețeta. 

Pune creveții într-un bol și marinează-i cu o zeama de lămâie, usturoiul, sarea și piperul. Într-o tigaie încăpătoare, topește untul, apoi adaugă creveții. Sotează-i la foc mare timp de 2 minute, întorcându-i des cu o paletă pentru a nu se găti prea mult. 

Când au început să își schimbe culoarea, toarnă vinul alb sau supa de creveți. Mai lasă-i timp de 2 minute pe foc, apoi stinge flacăra. Adaugă pastele peste creveți împreună cu 100 de ml din apa în care au fiert, amestecă și servește pastele cu pătrunjel proaspăt tocat. 

Paste cu creveți în sos de roșii și busuioc

Paste cu creveți în sos de roșii și busuioc

Pentru sosul de roșii și busuioc, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g roșii proaspete sau conservate;
  • busuioc proaspăt;
  • 1 ceapă;
  • 5 căței de usturoi;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • puțin oregano uscat;
  • sare și piper.

Pe lângă aceste ingrediente, mai ai nevoie și de: 

  • 200 grame de paste lungi;
  • 400 de grame de creveți decorticați (aproximativ 650 de grame de creveți proaspeți). 

Cum prepari pastele cu creveți și sos de roșii?

În primul rând, pune pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Pentru a pregăti sosul, călește ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline, apoi adaugă roșiile și busuiocul și lăsă totul să fiarbă până se îngroașă. 

Între timp, pregătește creveții într-o altă tigaie. Încinge două linguri de ulei de măsline, apoi sotează creveții până devin roz. Presară peste aceștia sare și piper, apoi scoate-i într-o farfurie până când ai nevoie de ei.

La final, amestecă pastele cu sosul de roșii și busuioc, apoi adaugă creveții și lasă totul să stea 2-3 minute pentru ca pastele să absoarbă aromele din jur. 

Paste cu creveți și sos alfredo

Vom încheia seria de rețete cu paste cu creveți și sos alfredo. Este rapidă, ușoară și foarte gustoasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie: 

  • 400 de grame de creveți decorticați (aproximativ 650 de grame de creveți proaspeți);
  • 250 grame de paste lungi;
  • 3 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 60 de grame de unt;
  • 2 linguri de făină;
  • 150 grame de smântână de gătit;
  • 100 ml lapte;
  • un gălbenuș:
  • 100 g parmezan ras.

Cum se fac pastele cu creveți și sos alfredo?

Pastele cu creveți și sos alfredo

Asemănător celor două rețete de mai sus, începe prin fierberea pastelor conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 

Apoi, urmează să sotezi creveții. Pune untul într-o tigaie încinsă, iar când e topit în totalitate, adaugă usturoiul tocat și creveții. Asezonează totul cu sare și piper. 

Scoate rând pe rând creveții din tigaie. La nevoie, mai poți adăuga puțin unt. Adaugă făina și amestecă bine, iar când s-a îngroșat, toarnă laptele, smântâna lichidă și gălbenușul. Când amestecul începe să devină mai consistent, adaugă parmezanul. 

După ce s-a topit parmezanul, adaugă în sos creveții și pastele scurse anterior. După un minut, stinge focul și lasă totul să se odihnească pentru 2-3 minute. Dacă sosul este prea gros, îl poți dilua cu o cană din apa în care au fiert pastele. Servește pastele cu parmezan ras și pătrunjel. 

pastele cu creveți, sos alfredo si rosii

Ce rețetă ți-a atras cel mai mult atenția? Noi îți recomandăm să le încerci pe toate, apoi să alegi una câștigătoare. 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Paste Rapide

07 februarie 2023

Dacă vrei să-ți surprinzi sufletul pereche, însă nu ai timp și nici prea multă îndemânare, ofertele PROFI îți vin în ajutor cu o nouă rețetă. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a pregăti pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de lasagna: Un festin italian de arome și straturi suculente

21 august 2023

Atunci când vine vorba de bucătăria italiană, ideile de rețete delicioase par să nu aibă un început și un sfârșit. Și mai ales atunci când ne referim la rețete de pizza și paste cu un gust desăvârșit! De la celebrele paste carbonara, la cele mai diverse sortimente de pizza, este greu să reușești să-ți pui pofta […]

Citește mai mult

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Ciorbă de sfeclă roșie: o rețetă tradițională și plină de savoare

27 martie 2024

Suntem siguri că nu de puține ori simți nevoia unei ciorbe de post gustoasă și plină de nutrienți. Tocmai de aceea, ți-am oferit de-a lungul timpului pe blogul Profi cele mai delicioase rețete de ciorbă, pline de savoare și prospețime. Ciorba de lobodă, de pildă, este una dintre acele rețete reconfortante de ciorbă pe care le […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Ciuperci umplute la cuptor: Un aperitiv elegant pentru o cină specială

16 noiembrie 2023

Găzduirea unei cine speciale poate fi o sarcină plină de provocări, însă cu rețetele potrivite succesul este garantat. Și când spunem rețete potrivite, gândul ne zboră la varietatea de aperitive sofisticate și savuroase, care pot aduce o notă excelentă meselor de sărbătoare și nu numai. Dacă tot a venit vorba de aperitive gustoase, astăzi ne-am propus să […]

Citește mai mult