Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • un varf sare
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt moale
  • marmelada, nutella, crema pasticcera
  • 1 lingurita miere
Buhteljni cu gem
O reteta de patiserie traditionala slovena :)
Preparare:
  1. Incalzim 50 gr lapte si dizolvam drojdia si 1 lingurita de miere in lapte.
  2. Punem faina intr-un vas,facem o gropita la mijloc si adaugam laptele cu dojdia si mierea in centrul fainii si lasam vasul acoperit cam 10 minute cat sa se umfle drojdia, dupa care adaugam ouale, zaharul, restul de lapte si sarea si framantam.
  3. Adaugam acum untul moale rupt in bucatele si in functie de tipul de faina pe care-l folositi aluatul mai poate cere faina. Masurati 25 gr faina si adaugati treptat daca mai e nevoie.
  4. Framantam pana obtinem o bila moale si elastica pe care o lasam cam o ora si jumatate la crescut. Dupa ce si-a dublat volumul intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm maxim pe care o taiem in patratele de 5 cm.
  5. In centrul fiecarui patratel punem umplutura care poate varia de la marmelada la crema de vanilie. Eu am folosit marmelada de cirese si ciocoduo care e o crema de ciocolata alba si de lapte.
  6. Strangem 2 cate 2 colturile patratelului si le punem intr-o tava si le lasam la crescut inca o ora.
  7. Dupa o ora le stropim cu unt topit (cam 100 gr) si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 gr pentru 20 - 25minute.
  8. Sunt foarte pufoase si cu marmelada sau gem mai acrisor sunt excelente :)

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!