Ingrediente:
  • 1 praz mediu
  • 1 tulpina de telina
  • 1 pahar vin alb
  • 500 gr cereale (naut, spelta, arpacas, linte, fasole mung si azuki)
  • 2-3 l apa (daca o doriti foarte densa folositi 1, 5 l)
  • 1-2 rosii deshidratate
  • 3 rosii proaspete/suc de rosii
  • ulei de masline
  • 1 frunza dafin
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 frunza salvie
  • sare
Supa de cereale. Lasam supa sa fiarba pana ce toate legumele sunt patrunse bine ...
Nu gatesc foarte des supe sau ciorbe, si rau fac, stiu, dar supa asta a fost atat de buna incat sigur sigur am s-o refac imediat cum se termina. Nu ma asteptam sa imi placa atat de mult incat sa mananc doua portii destul de mari. Este de post, extrem de sanatoasa si foarte satioasa. Cerealele pe care le-am folosit sunt: naut, linte, spelta, arpacas decorticat, fasole mung si azuki. Spelta (Spelta Triticum), contine 15% proteine si are un continut bogat in fibre si calciu. Este recomandat in curele de slabire. Nautul, este destul de caloric (320 Kcal /100 gr) si are un continut bogat in proteine, carbohidrati, fibre, saruri minerale, vitaminele A si C. Arpacasul, se dinstinge de alte cereale prin continutul bogat in fibre solubile. Este indicat pentru toate grupele de varsta dar mai ales copiilor si oamenilor in varsta deoarece remineralizeaza oasele. Previne afectiunile pulmonare si cardiovasculare, este indicat in afectiuni precum gastrita, colita si cistita. Lintea, dietologii recomanda consumul des de linte deoarece este foarte digeribila si lipsita de grasimi si colesterol. Lintea previne arteroscleroza, reduce colesterolul si curata organismul. Fasoalea azuki si mung, au un continut proteic semnificativ (cca 35%). Fata de alte cereale , sunt bogate in lipide. Contin glucide, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, vit. A, B1, B2, D, E. Toate aceste cereale trebuie sa se gaseasca in magazinele naturiste.
Preparare:
  1. Punem nautul, fasolea mung si azuki la inmuiat in apa rece pentru 12 ore.Daca folositi un tip de linte care necesita inmuiere, o puneti si pe ea la inmuiat.
  2. Taiem prazul si telina in feliute subtiri si le calim in 3-4 linguri de ulei de masline.
  3. Dupa ce se inmoaie, adaugam 1 pahar de vin alb si lasam pe foc pana se avapora alcoolul. Scurgem legumele, le trecem printr-un jet de apa rece si le adaugam peste prazul si telina calite. Adaugam si restul cerealelor pe care nu le-am lasat la inmuiat. Le
  4. Acoperim si mai lasam supa la fiert pentru 15 minute. Legam rozmarinul, salvia si dafinul cu o sfoara sau un cordon de silicon si tocam marunt rosiile deshidratate.
  5. Adaugam rosiile deshidratate si ierburile in supa, legam cordonul de silicon de toarta oalei. Acoperim cu capac si dupa 20 minute, aruncam rozmarinul, salvia si dafinul (le puteti lasa la fiert mai mult daca doriti o supa foarte parfumata).
  6. Lasam supa sa fiarba pana ce toate legumele sunt patrunse bine, potrivim de sare si servim.
  7. Este delicioasa. Pofta buna!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!