Ingrediente:
  • 250 gr orez
  • 3 morcovi mari
  • 8 ciuperci champignon mari
  • 1 praz (numai partea alba)
  • 1 tulpina telina
  • 1 cana de supa vegetala
  • foi de vita
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1/2 cana suc de rosii
  • apa
Sarmale de post in foi de vita. Fierbem sarmalutele pe foc foarte mic cca 2 ore ...
Ador sarmalutele in foi de vita. Le-am umplut de data aceasta cu ciuperci champignon, morcov si praz si le-am servit cu putina smantana de post dar puteti sa le serviti si cu un iaurt de soia daca doriti. Mi-au iesit in jur de 50 de sarmale de cca 5 cm fiecare si au fost pur si simplu devorate. Extrem de bune, simplu de facut si dietetice. Cu siguranta am sa le fac de acum incolo mult mai des chiar daca suntem sau nu in post. Cu foile de vita m-am chinuit putin pentru ca le-am cumparat in saramura de la magazinul romanesc si erau destul de franjurate dar am zis ca incepand de anul acesta o sa adun eu foi de vita si am sa le conserv.
Preparare:
  1. Punem pe foc o craticioara plina cu apa si putina sare iar in momentul in care incepe sa fiarba, scufundam foile de vita si le fierbem cca 4-5 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca si sa se scurga intr-o sita.
  2. Punem intr-o tigaie teflonata, 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins adaugam orezul pe care-l calim pentru 2-3 minute.
  3. Adaugam peste orez, morcovii, ciupercile, prazul si telina tocate foarte marunt (eu le-am bagat la robot) si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Potrivim de sare si piper.
  4. Adaugam peste orez si legume 1 cana de supa vegetala (eu am amestecat 1 cana cu apa si 1 lingura rasa de vegeta bio si am lasat-o sa dea intr-un clocot) si lasam pe foc mic pana ce orezul absoarbe toata apa.
  5. Bobul de orez trebuie sa fie doar putin patruns pentru ca in timpul fierberii trebuie sa imprumute gustul foilor de vita. Amestecul final trebuie sa fie foarte bine scazut.
  6. Lasam amestecul sa se raceasca dupa care luam cu o lingurita mici portii pe care le infasuram in frunzele de vita. Indesam cu degetul foarte bine capetele fiecarei sarmale.
  7. Intr-o cratita destul de inalta, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si apoi aranjam in cerc, sarmalutele noastre. Dupa ce terminam de format primul strat, punem peste el un alt strat de sarmale iar in centru punem sarmalele ramase.
  8. Acoperim sarmalele cu jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1-2 cani de apa calda in care adaugam marar si eventual inca o lingura de vegeta naturala.
  9. Sarmalele trebuie sa fie bine acoperite de lichid pentru ca orezul il va absorbi in timpul fierberii.Verificati din cand in cand si daca lichidul scade, mai adaugati pana le acoperiti din nou.
  10. Fierbem sarmalutele pe foc foarte mic cca 2 ore, dupa care le servim alaturi de putina samantana de post sau iaurt de soia.
  11. Pofta buna si post binecuvantat!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!