Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Sesiuni de consiliere și orientare în carieră în cadrul proiectului “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine”

05 aprilie 2022

În perioada septembrie – decembrie 2021, compania PROFI ROM FOOD SRL, implicată în proiectul POCU/633/6/14 cu titlul “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe, a furnizat servicii de consiliere și orientare profesională în carieră pentru elevii din cadrul următoarelor unități de învățământ: Liceul Tehnologic Marmatia din Sighetu Marmației, Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș, Colegiul Tehnic Simion Mehedinți din Codlea și Liceul Tehnologic din Gherla.
Astfel că un număr de șaptezeci și doi de elevi din cadrul instituțiilor de învățământ mai sus menționate au participat la sedinte de consiliere în grup, iar treizeci și opt dintre aceștia au participat deja și la sedințe individuale cu un psiholog specializat în domeniul consilierii și orientării în carieră.


Implementarea acestor activități din cadrul proiectului se desfășoară în trei etape. Prima etapă prevede sedințe de consiliere în grup vizând aspectul de informare, prin dezbateri de tip brainstorming, în cea de-a doua etapă are loc cunoașterea și analiza raportului psihologic întocmit de psiholog, iar în etapa finală acesta se întâlnește individual cu membrii grupului țintă, discutând în detaliu raportul elaborat.


Obiectivul principal al activităților de consiliere si orientare profesională îl constituie creșterea gradului de autocunoaștere și de motivare a elevilor înscriși în proiect pentru a-si dezvolta resursele personale în vederea integrării pe piața muncii. Rezultă de aici ca obiective specifice: dobândirea unor cunoștinte despre sine, despre domeniul profesional ales, precum și modalități de explorare a oportunităților