Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

În magazinele Profi din regiunea Centru Nord-Vest a țării, 221 de elevi au finalizat stagiile de practică organizate în cadrul proiectului “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”

03 octombrie 2022

Dacă în vara lui 2021 patru grupe de elevi finalizau stagiile de practică organizate în cadrul proiectului “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, sfârșitul anului școlar 2022 încununează cu succes și finalizarea altor șapte grupe de practică cu elevi din cadrul mai multor instituții de învățământ din Regiunea Centru NV a țării.

Astfel că, un numar total de 221 elevi și-au efectuat stagiile de practică prevăzute în curricula școlară, în magazinele Profi, într-un mediu profesionist, îndrumați de către formatorii- tutori, angajații din magazine înzestrați cu experiență și răbdare, și sub atenta supraveghere a tutorilor de practică desemnați de către unitățile de învățământ partenere în proiect. Toți elevii prezenți la stagiile de practică au primit zilnic prânzul (masa caldă cu felul I și II, desert și apă).

Tot în această perioadă, respectând obiectivele stabilite în proiect, echipa de implementare si partenerii furnizori de servicii s-au asigurat că cei 221 de elevi înscriși în proiect au participat la sesiuni de consiliere și orientare în carieră, atât în întâlniri individuale cât și de grup, susținute de psiholog specializat.

De asemenea, elevii care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite în contractul de parteneriat au primit o bursă de studii în valoare de 600 de lei net.

În luna august a fost organizată online festivitatea de premiere a câștigătorilor competiției profesionale inter-regionale “Impactul pregătirii practice a elevilor” , în cadrul căreia au fost nominalizați câștigătorii și au fost prezentate proiectele elaborate de către aceștia.

Au fost desemnate treizeci de proiecte câștigătoare (douăzeci și opt individuale și două de echipă). Pentru fiecare proiect câștigător premiul a fost de 500 lei net.

În cadrul festivității, atât cadrele didactice prezente, cât și elevii și-au exprimat mulțumirea față de modul în care au fost organizate și desfășurate stagiile de practică în cadrul magazinelor Profi, precum și pentru alte beneficii precum servirea mesei, echipamente de lucru, burse de studiu, competiție, etc.,

În perioada 23-25 septembrie 2022 s-a desfășurat la Predeal evenimentul Conferința stagiilor de practică la care au participat elevi și cadre didactice. Detalii despre evenimet în următorul articol!

Proiectul POCU/633/6/14 cu titlul “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.