Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

255 de elevi au finalizat în magazinele Profi stagiile de practică în cadrul proiectului “Parteneriat pentru educație.

03 octombrie 2022

Dacă la finalul anului 2021, un număr de 105 elevi au terminat stagiile de practică organizate în cadrul proiectului “Parteneriat pentru educație. Program regional de învățare la locul de muncă!”, sfârșitul anului școlar 2022 încununează cu succes și finalizarea practicii pentru 150 de elevi din cadrul mai multor instituții de învățământ din Regiunea NV a țării, județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara.

Astfel că, un număr total de 255 elevi și-au efectuat stagiile de practică prevăzute în curricula școlară, în magazinele Profi, într-un mediu profesionist, îndrumați de către formatorii-tutori, angajați din magazine înzestrați cu experiență și răbdare, și sub atenta supraveghere a tutorilor de practică desemnați de către unitățile de învățământ partenere în proiect. Toți elevii prezenți la stagiile de practică au primit zilnic prânzul (masă caldă cu felul I și II, desert și apă).

În cadrul stagiilor de practică , elevii au participat la workshopuri susținute de formatori, cu următoarele tematici: “Prezentare Proiect”, “Inducție” și “ Cum să-mi iau un Ferrari roșu?”. Scopul acestor workshopuri a fost de a oferi informații despre proiect, ce înseamnă un proiect European, ce reprezintă și care este scopul perioadei de inducție pentru un viitor angajat, orientarea către soluții, prin stabilirea unui obiectiv și pașii de urmat pentru a-l atinge.

Tot în această perioadă, respectând obiectivele stabilite în proiect, echipa de implementare și partenerii furnizori de servicii s-au asigurat că cei 255 de elevi înscriși în proiect au participat la sesiuni de consiliere și orientare în carieră, atât în întâlniri individuale cât și de grup, susținute de psiholog specializat.

De asemenea, un număr de 185 de elevi care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite în contractul de parteneriat, vor primi bursă de studii de 300 lei net.

În cadrul proiectului este în desfășurare și programul de internship: 10 elevi din Regiunea de Vest.

Dar despre acest subiect în următorul articol!

Proiectul POCU/633/6/14 cu titlul “Parteneriat pentru educație.Program regional de invatrae la locul de muncă !”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.