Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul de astăzi, ne-ar plăcea să păstrăm aceeași notă și să gătim o altă rețetă gustoasă cu pui așa cum te-am obișnuit.

Ai ghicit, este vorba despre deliciosul pui cu smântână pe care am ales să-l gătim în două variante absolut apetisante. Este vorba despre pui cu smântână după rețeta clasică, dar și despre varianta de pui cu smântână și ciuperci. Ești gata să transformi puiul în vedeta farfuriilor de la masa de prânz în familie? Profi îți arată cum poți prepara și tu pui cu smântână după rețete simple și rapide!

Pui cu smântână după rețeta clasică

Vom începe seria de rețete cu carne de pui cu varianta clasică a puiului cu smântână, în care vom folosi pulpe de pui. Este un adevărat deliciu culinar, foarte simplu de preparat, cu care vei reuși să-ți încânți întreaga familie. Iată cum poți prepara și tu un pui cu sos de smântână delicios!

Ingrediente

Din lista de ingrediente menționate mai jos, vei obține patru porții de pui cu smântână. În gama de produse de la Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie, așa că iată ce trebuie să conțină lista ta de cumpărături:

  • 800 g de pulpe de pui dezosate din gama Ferma din deal;
  • 2 cepe medii;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 30 g de unt;
  • 2 linguri de ulei din gama Proxi;
  • sare și piper proaspăt măcinat;
  • verdeață tocată (pătrunjel verde sau mărar).

Ingrediente pentru sosul de smântână

  • 400 g de smântână grasă;
  • 10 g de făină;
  • 100 ml de lapte rece;
  • un praf de sare;

Cum se prepară rețeta clasică de pui cu smântână

Spală bine pulpele de pui dezosate, elimină apa cu șervete de bucătărie, apoi taie carnea în bucăți potrivite. Asezonează carnea cu sare și piper, apoi pune-o într-un bol și stropește-o cu două linguri de ulei. Toacă apoi ceapa și cățeii de usturoi și lasă-le deoparte.

Încinge o tigaie antiaderentă și rumenește în ea bucățile de carne de pui condimentate și unse bine cu ulei. Prăjește puiul la foc iute, cât să capete o crustă închisă. La final, bucățile de pui trebuie să fie rumene și lucioase. Adaugă peste puiul rumenit ceapa și usturoiul, alături de o bucățică de unt. Mai presară puțin piper și un praf de sare. Redu flacăra la mediu și călește ceapa până ce devine sticloasă. Stinge apoi amestecul cu un pahar micuț cu apă fierbinte și pune capacul peste tigaie. Redu flacăra la minim și gătește totul pentru încă 10-12 minute.

Până se gătește puiul, poți prepara sosul alb cu smântâna de gătit. Pune într-un castron smântâna. Separat, într-un bol mic, amestecă o lingură de făină cu 100 ml de lapte rece și freacă bine, în așa fel încât să nu ai cocoloașe. Toarnă apoi totul peste smântâna din castron și amestecă ușor cu telul până compoziția devine omogenă.

Când bucățile de pui s-au pătruns bine, adaugă amestecul de smântână în tigaie, peste ele. Amestecă totul delicat cu o lingură de lemn și așteaptă ca puiul cu smântână să ajungă la punctul de fierbere din nou. Mai lasă tigaia cu pui cu smântână pe foc până ce mai dă în clocote de câteva ori pentru a se găti făina. Acum, poți stinge focul și gata! Puiul cu sos alb de smântână este gata de servire, așa că poți presăra pe deasupra pătrunjel verde și poți pregăti repede o mămăliguță!

pui cu smantana in tigaie

Pui cu smântână și ciuperci

Cea de-a doua rețetă cu care te vom încânta astăzi este rețeta de pui cu ciuperci și smântână. De data aceasta, vom folosi pieptul de pui, așa că te invităm să afli cum poți prepara și tu această mâncare!

Ingrediente

Așa cum s-a întâmplat în cazul rețetei anterioare, îți vom oferi în lista următoare ingredientele pentru aproximativ patru porții de pui cu smântână și ciuperci. Așa că dacă te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi, de pe lista de cumpărături nu trebuie să lipsească ingrediente precum:

  • 1 kg de piept de pui dezosat, tot din gama Ferma din deal;
  • 300 g de ciuperci proaspete din gama Proaspete de la noi;
  • 400 ml de smântână dulce;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • 2 cepe medii tocate mărunt;
  • 2 frunze de dafin;
  • 3 linguri de coriandru tocat mărunt;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară rețeta de pui cu smântână și ciuperci

Deja ai achiziționat toate produsele de care ai nevoie din noul Profi? Dacă da, înseamnă că a venit vremea să parcurgem împreună etapele simple de preparare pentru această variantă de tocăniță de pui cu smântână! Pentru începutul rețetei de piept de pui cu ciuperci și smântână încălzește într-o tigaie antiaderentă uleiul de măsline, apoi adaugă ceapa tocată mărunt alături de frunzele de dafin. Lasă ceapa la călit la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se ardă.

Când ceapa s-a înmuiat, adaugă în tigaie și pieptul de pui tăiat în bucățele mici. Asezonează amestecul din tigaie cu sare și piper. Când carnea de pui s-a albit și este pe jumătate gătită, poți adăuga în tigaie și ciupercile curățate și tăiate felii subțiri. Amestecă bine ciupercile cu restul ingredientelor din tigaie. Când ciupercile și-au pierdut din volum, adaugă smântâna lichidă în tigaie și amestecă totul.

Fierbe puiul cu smântână și ciuperci la foc mic, timp de 5 minute, amestecând din când în când. După cele 5 minute, adaugă coriandrul tocat mărunt. Desigur, poți înlocui oricând coriandrul cu pătrunjel verde proaspăt tocat sau cu mărar. Amestecă bine, în așa fel încât coriandrul să fie distribuit uniform și apoi oprește focul. Acum, puiul cu ciuperci și smântână este gata, așa că-l poți pune pe farfurii și îl poți servi pe un pat de orez sau alte garnituri delicioase, după preferințe. Vezi cât este de simplu să prepari un delicios piept de pui cu smântână?

https://www.profi.ro/noul-profi/

Care dintre aceste rețete de pui cu smântână ți-a făcut cea mai mare poftă? Să fie pulpele de pui în sos cu smântână de gătit sau pieptul de pui cu smântână și ciuperci? Noi te sfătuim să le încerci pe amândouă, căci sunt una mai delicioasă decât alta și vor fi un adevărat deliciu pentru cei dragi din familie. Și te mai sfătuim să-ți descarci și aplicația Profi, căci nu se știe niciodată când te vor surprinde niște promoții excelente la ingredientele pentru aceste rețete delicioase pe bază de carne de pui!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Delicii crocante: 3 rețete de cartofi dulci prăjiți

17 noiembrie 2023

Știm că preparatele prăjite nu sunt cel mai bun aliat al siluetei și nu sunt nici cele mai sănătoase opțiuni pe care le poți integra în meniul zilnic. Însă, din când în când, tuturor ni se face poftă de cartofi prăjiți, pe care să-i savurăm alături de cele mai bune preparate din carne, fie că […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Sosuri pentru friptură: 7 rețete aromate și gustoase

28 octombrie 2022

Îți place să gătești și friptura se află în topul preparatelor tale preferate? Atunci, sosurile pentru friptură trebuie să se regăsească și ele pe lista de rețete pentru o diversitate cât mai mare de gusturi și arome în bucătărie. Un sos pentru friptură pregătit ca la carte poate transforma chiar și cea mai banală friptură […]

Citește mai mult

Varză călită: o rețetă tradițională și ușor de preparat

18 ianuarie 2023

Știm că au trecut de mult sărbătorile de iarnă și mai știm că încă ai rămas cu gândul la acele sarmale în foi de varză, apetisante și gustoase, care au făcut deliciul meselor în familie până nu demult. Ce ai spune, însă, dacă am renunța puțin la carnea de porc și am înlocui varza murată […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

28 martie 2023

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm […]

Citește mai mult

Cum să prepari shaorma de casă ca un profesionist: Pas cu pas

16 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preferințele românilor în materie de mâncare, există un preparat care se bucură de o popularitate impresionantă – shaorma. Este imposibil ca atunci când ți se face poftă de o shaorma ca la carte, să nu te așezi într-o coadă lungă de pofticioși, care abia așteaptă să savureze acest preparat cu […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult