Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm că o friptură de miel este perfectă pentru masa de Paște. Aromatizată, bine condimentată și gătită la foc molcom la cuptor, carnea de miel devine un adevărat deliciu culinar. 

Și dacă tot ne apropiem de sărbătoarea Paștelui, ne-am propus să te încântăm cu o delicioasă friptură de miel la cuptor, îmbogățită cu arome de rozmarin și ierburi provensale. Desigur, există o multitudine de moduri în care poți găti carnea de miel la cuptor, una dintre cele mai populare variante fiind cea de friptură la cuptor cu vin. Însă pentru rețeta de astăzi, noi avem o altă propunere de marinadă. Descoper-o în rândurile următoare alături de cele mai bine păstrate secrete pentru o carne fragedă și aromată! 

Ingrediente pentru friptură de miel la cuptor 

Ești gata să prepari o friptură de miel la cuptor suculentă și aromată? Atunci trebuie să știi că Profi este aici să-ți aducă ingredientele perfecte pentru rețeta de friptură de miel. Așa că dacă te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi, e nevoie să cunoști alimentele care nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături. Pentru friptura de miel la tavă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 3 kg de pulpă de miel (o pulpă de miel generoasă); 
  • 1 kg de cartofi noi mici din gama Proaspete de la noi;
  • 1 căpățână de usturoi; 
  • ulei de măsline din gama Proxi;
  • ½ lămâie; 
  • câteva crenguțe de rozmarin proaspăt; 
  • amestec de ierburi provensale; 
  • sare și piper, după gust. 
Pulpa de miel

Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la cuptor? 

Ai selectat deja din gama de produse de la Profi toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de friptură de miel la cuptor? Atunci, hai să ne punem șorțul de bucătărie, că Paștele acum se arată și vei dori să ai pe masa festivă o pulpă de miel la cuptor fragedă și apetisantă!

Pregătirea cărnii de miel pentru friptură 

Primul pas din rețeta de friptură de miel este pregătirea cărnii, desigur. Dacă pulpa de miel prezintă prea multă grăsime este indicat să îndepărtezi cu atenție excesul de grăsime. Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, fă mici tăieturi pe suprafața pulpei de miel, nu foarte adânci. Aceste tăieturi vor permite aromatizarea cărnii de miel cu ingredientele din marinadă. 

Ulterior, curăță și căpățâna de usturoi, dar și cartofii, după care spală-i foarte bine și zvântă-i. Acum, că toate ingredientele sunt pregătite, treci la etapa următoare: marinarea cărnii de miel. 

Marinarea cărnii de miel pentru friptură la cuptor 

Odată ce ai crestat nu foarte adânc pulpa de miel, unge-o foarte bine cu ulei pe toate părțile, pentru ca plantele aromatice și condimentele să se lipească bine de carne. După ce ai uns pulpa de miel bine cu ulei de măsline, asezonează carnea cu sare și cu piper negru proaspăt măcinat, masând bine carnea pe toate părțile.

Acum, va urma adăugarea rozmarinului proaspăt, prin urmare îți sugerăm să rupi frunzele de rozmarin în sens invers și să le introduci în micile crestături ale pulpei de miel. Pune carnea de miel într-o tavă și presară restul crenguțelor de rozmarin în jurul cărnii, fiindcă pulpa de miel își va lua gustul și din tavă cât timp stă la marinat. Presară apoi și ierburile aromatice pe o parte și pe alta a pulpei de miel, apoi adaugă în tavă și cățeii de usturoi, păstrând câțiva pentru a-i toca felii și a-i introduce în crestăturile cărnii.

Stoarce apoi pe deasupra cărnii zeama de la jumătate de lămâie, după care lasă carnea la marinat pentru câteva ore sau, de preferat, peste noapte, pentru a se îmbiba cât mai bine cu aromele ingredientelor din marinadă. 

Montarea fripturii de miel în tava de cuptor 

După ce s-a marinat carnea de miel, adaugă cartofii noi în tava de copt, de jur împrejurul pulpei de miel, apoi pune deasupra acestora puțin ulei de măsline și ierburi de Provence. Masează-i și pe aceștia puțin cu amestecul de ingrediente, apoi toarnă apă în tavă, cât să nu se ardă friptura de miel la cuptor. 

Gătirea pulpei de miel la cuptor 

Odată ce ai montat tava, dă friptura de miel la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius, pentru aproximativ 2-3 ore, în funcție de mărimea pulpei de miel. Pentru a vedea dacă friptura este gata, ai nevoie de un termometru de bucătărie pe care să-l înfigi în carne, în partea cea mai groasă a pulpei. Când acesta arată 80-82 de grade C, friptura de miel la cuptor fragedă este gata de servit la masa de Paște, alături de restul bunătăților.

Gătirea pulpei de miel la cuptor

Secrete pentru o friptură de miel fragedă și aromată 

Suntem siguri că la finalul rețetei deja așteptai să-ți dezvăluim secretele de preparare a unei fripturi de miel la cuptor fragede și aromate, așa că nu te mai ținem pe jar. Iată de ce anume trebuie să ții cont dacă vrei să prepari cea mai bună friptură de miel la cuptor: 

  • cea mai importantă etapă pentru obținerea unei fripturi de miel fragede și aromate este, desigur, marinarea cărnii; ți-am povestit într-un articol anterior cum se marinează carnea de porc pentru un gust desăvârșit, iar marinada pentru carne de miel nu diferă nici ea prea mult de aceasta; 
  • este, de asemenea, important să lași pulpa în marinadă pentru cel puțin 12 ore, în așa fel încât carnea să „adune” toate aromele ingredientelor; 
  • înainte de a adăuga restul ingredientelor în tava de cuptor, va trebui să lași carnea de miel să se încălzească încet, până ajunge la temperatura camerei; dacă vei scoate carnea de la frigider și nu din cămară, vei avea nevoie de minim două ore pentru acest lucru. Atenție! Dacă vei pune la cuptor o carne rece, musculatura va suferi un șoc termic și se va întări, rezultând o friptură fadă și deloc fragedă; 
  • odată scoasă de la cuptor, pulpa de miel trebuie să se odihnească minim 20-25 de minute, întrucât orice tip de carne friptă are nevoie de un timp de relaxare pentru a se frăgezi; 
  • dacă alegi să gătești friptura de miel la cuptor marinată fără cartofi, poți înlocui apa din tava de copt cu vin alb sec; licoarea lui Bachus va imprima o aromă discretă și plăcută cărnii; în plus, sosul din tavă va fi unul demențial, mai ales dacă vei alege un vin alb sec din colecția de vinuri de la Profi
Friptură de miel fragedă și aromată


Ești gata să prepari cea mai fragedă și aromată friptură de miel la cuptor pentru masa de Paște? Descarcă-ți acum aplicația Profi și vei beneficia de cele mai bune promoții la multe dintre ingredientele acestei rețete pe bază de carne de miel, dar și la alte produse de care vei avea nevoie pentru alte delicii specifice Sărbătorilor Pascale. Un Paște fericit îți urăm!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețeta tradițională de chiftele de dovlecei: Gust autentic și textură crocantă

21 august 2023

Rețetele tradiționale, care aduc aminte de casa bunicii, se numără printre preferatele noastre atunci când suntem în pană de idei în bucătărie și ne dorim să simțim din nou arome de mult uitate din copilărie. Chiar de curând ne gândeam că abia așteptăm să apară dovlecii de toamnă, pentru a prepara cea mai gustoasă plăcintă […]

Citește mai mult

Vinete pane perfecte: Sfaturi și trucuri pentru o crustă crocantă și rumenă

27 iulie 2023

Dacă este un lucru care ne face o mare plăcere, acela este că legumele de sezon ne oferă baza perfectă pentru cele mai simple și delicioase rețete. Din această categorie de legume fac parte și vinetele, pe care tare mult ne mai place să le gătim și să le savurăm în cele mai gustoase rețete. […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Gulaș de porc: O mâncare consistentă perfectă pentru zilele răcoroase

20 noiembrie 2023

Ne plac foarte mult preparatele din carne de porc și cu siguranță dacă ne urmărești blogul de rețete de ceva timp ai avut ocazia să descoperi până acum câteva dintre cele mai savuroase rețete, în care carnea de porc este ingredientul principal. Și aici vorbim despre preparate precum scăriță de porc la cuptor, rețeta tradițională de tochitură de […]

Citește mai mult

Vinete umplute la cuptor: O opțiune sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie

03 august 2023

Fie că ești în căutarea unei rețete noi pentru familia ta sau dorești să adaugi mai multe legume în dietă, acest articol te va ajuta să descoperi o opțiune delicioasă și sănătoasă. Vei afla despre beneficiile consumului de vinete umplute la cuptor și vei descoperi o selecție de ingrediente sănătoase pentru umplutura vinetelor. De asemenea, […]

Citește mai mult

Paste cu ton: 3 rețete practice și gustoase

16 februarie 2023

Iubim pastele! Și cu siguranță te-am convins deja pentru iubirea pe care o avem față de aceste preparate ale bucătăriei italiene atunci când am gătit împreună cele mai delicioase rețete de paste carbonara. În egală măsură iubim și peștele, așa că astăzi ne-am propus să te impresionăm cu câteva rețete simple și gustoase de paste […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Porchetta: rețeta italiană de friptură din carne de porc umplută cu ierburi aromate

27 martie 2024

Te pasionează gastronomia italiană și ești dornic să-ți îmbogățești cunoștințele culinare? Ei bine, astăzi îți vom face cunoștință cu rețeta de porchetta, o delicioasă specialitate culinară italiană. Această friptură din carne de porc, aromată intens cu ierburi și condimente, este un festin pentru papilele gustative și o bucurie pentru orice iubitor al mâncărurilor cu carne […]

Citește mai mult