Decor:
  • 100 gr maioneza
  • 3-4 oua fierte tari
  • 1 lingura ketchup bio
  • patrunjel
  • capere/masline
Ingrediente:
  • Salata bouef:
  • 600 gr rasol vita
  • 4-5 cartofi mari rosii
  • 5 morcovi medii
  • 1 telina medie
  • 150 gr mazare
  • 100 gr fasole verde
  • 150 gr castraveti murati
  • 125 gr gogosari murati
  • 150 gr maioneza
  • 1 ceapa (pt fiert rasolul)
  • Baza crocanta tort:
  • 250 gr grisine foarte crocante
  • 100 gr unt rece
Tort de salata boeuf. Pentru ciufuletii de pe tort, am amestecam 1 lingura de ...
Pentru ca vroiam sa aiba un aspect mai deosebit, am transformat-o intr-un delicios tortulet cu o baza crocanta si delicioasa.
Asamblare:
  1. Intr-un cerc detasabil, formam un strat de 2-3 cm din aluatul sfaramicios pe care-l presam bine cu ajutorul unei linguri.
  2. Adaugam salata boeuf si o nivelam frumos. Acoperim cercul cu folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru 1-2 ore.
  3. Indepartam cu grija cercul,
  4. Imbracam tortuletul intr-un strat de maioneza.
  5. Il ornam pe margini cu felii de ou fiert.
  6. Pentru ciufuletii de pe tort, am amestecam 1 lingura de ketchup cu 2 linguri de maioneza iar in varful fiecarui ciufulet am pus capere bine scurse si o frunza de patrunjel.
  7. Si pentru ca mi-au mai ramas salata si aluat sfaramicios, am facut si doua mini tortulete,
Preparare:
  1. Pentru inceput punem gogosarii si castravetii intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
  2. Intr-o oala incapatoare, punem 2-3 l de apa, adaugam rasolul spalat bine si 2 lingurite de sare.
  3. Dupa primul clocot, aruncam prima apa, spalam bine bine rasolul si oala. Umplem oala cu 2-3 l de apa calduta, adaugam rasolul spalat bine, telina curatata si taiata in felii, morcovii curatati si taiati in bucati de 3-4 cm si o ceapa intreaga, curatata, crestata la capete.
  4. Acoperim oala pe trei sferturi cu un capac si lasam carnea si legumele sa fiarba pe foc moderat pana cand sunt complet patrunse.
  5. Intr-o oala separata fierbem cartofii intregi, necuratati pana cand sunt patrunsi.
  6. Intr-o craticioara mai mica, fierbem mazarea si fasolea verde pana cand sunt patrunse.
  7. Scoatem rasolul, morcovii si telina din supa si le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga si sa se raceasca.
  8. Scoatem cartofii din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca complet. Scurgem mazarea si fasolea si le lasam si pe ele intr-o sita la scurs si racit.
  9. Taiem morcovii, telina, castravetii, gogosarii, rasolul, fasolea verde si cartofii curatati in patratele cat mai mici posibil si le punem intr-un vas.
  10. Adaugam maioneza ( eu folosesc mai putina maioneza de obicei dar puteti pune cat doriti dumneavostra) si amestecam cu grija.
  11. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il bagam la frigider.
  12. Pentru baza crocanta Mixam grisinele cu untul foarte rece din frigider pana cand obtinem un “aluat” sfaramicios.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!