Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

CRICOVA PRESTIGE CHARDONNAY VIN ALB SEC 0.75L

Gama Prestige, dezvoltată sub blazonul regal și compusă din cinci vinuri albe și trei roșii, este o declarație născută pentru a purta cât mai departe valorile noastre fondatoare. Destinată restaurantelor de o certă ținută și magazinelor specializate în vinuri de soi, ea vorbește răspicat și pe îndelete despre pasiunea noastră pentru vița de vie. Fiecare dintre cele opt vinuri Prestige reprezintă ocazia perfectă de a intra în lumea celor pentru care un pahar de vin este întotdeauna și o poveste despre frumusețea vieții.
Un Chardonnay clasic, ca intenţie şi realizare: struguri presaţi ușor, fermentație lungă, maturare pe drojdii fine în butoaie de stejar, totul pentru a obţine un ansamblu echilibrat, complex şi corpolent. Aromele complexe sunt dominate de fructe şi completate de nuanţe secundare de unt, alune proaspăt prăjite de fructe şi unt, terminate într-un postgust amplu şi de durată.

Detalii

 1. TIP: Vin
 2. CULOARE: Alb
 3. OCAZIA DE CONSUM: Acasă / Relaxare
 4. STIL: Sec
 5. SOI: Chardonnay
 6. TARA DE ORIGINE: Romania
 7. REGIUNE: Moldova
 8. AROMA: Fructat
 9. LITRAJ(L): 0.75
 10. ALCOOL(%): 12.5%
 11. CRAMA: Via Domeniului Coroanei se întinde pe 277 de hectare. Așezarea într-un amfiteatru deschis spre Sud asigură un record de ore de soare per ciclu de vegetație (primii muguri din primăvară până la intrarea în hibernare). Solul este format dintr-un strat de cernoziom, sub care se află unul de calcar, apoi un fost fund de mare, această structură asigurând vinului aciditatea care să completeze perfect caracterul de fructe bine coapte al vinurilor.  Cele 277 de hectare cultivate cu viță de vie sunt integral replantate, cu excepția câtorva butuci vechi de mai bine de un secol, care au contribuit la salvarea unui soi unic, Tămâioasa roză. Facerea vinului este o îndeletnicire veche în toată Oltenia, inclusiv în zona Segarcei. Există atestări documentare încă din 1547 a faptului că, pe locul unde se află astăzi Domeniul Coroanei exista o vie seculară cultivată de către călugării schitului Segarcea. Cultivarea viței de vie și producerea vinului în zona Segarcea (județul Dolj) este menționată scriptic încă din 1557, într-un document prin care Pătrașcu cel Bun, tatăl lui Mihai Viteazu, dăruia ca zestre fiicei sale Maria ‘pământurile Segarcei’, viile și vinurile de aici fiind bine cunoscute la acea vreme. După proclamarea Regatului, s-a creat și un domeniu al Coroanei, format din 12 moșii ale statului, Dintre aceste 12 moșii, cea de la Segarcea a fost singura căreia specialiștii agronomi și viticultori coordonați de Florian Davidescu și Dobre Rădulescu, datorită amplasării și condițiilor pedoclimatice existente, i-au dat drept destinație cultivarea viței-de-vie.
 12. ASOCIERE CULINARA: preparate din peşte gras sau fructe de mare, de asemenea cu paste cu sosuri albe, carne de pui fără sosuri grele sau picante, şi cu brânzeturi moi şi semimoi