Ingrediente:
  • 500 gr faina integrala
  • 300 gr apa calduta spre rece
  • 7 gr drojdie deshidratata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita sare
Baghete integrale. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca ...
Va aduc astazi o reteta simpla simpla de paine integrala. Eu am transformat-o in baghete dar ii puteti da orice forma doriti.
Preparare:
  1. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas incapator. Formam o gropita in centrul fainii unde adaugam, apa calduta spre rece, zaharul si uleiul.
  2. Incepem sa framantam iar cand aluatul incepe sa prinda consistenta, adaugam 1 lingurita rasa de sare.
  3. Mutam aluatul pe planul de lucru infainat si framantam pana obtinem un aluat elastic. In cazul in care mai este nevoie de faina o adaugam treptat, lingura cu lingura.
  4. Lasam aluatul la crescut pentru 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer.
  5. Dupa o ora, mutam aluatul pe planul de lucru infainat si-l impartim in doua parti egale.
  6. Cu mainile infainate, aplatizam fiecare bucatica de aluat astfel incat sa obtinem o foaie dreptunghiulara groasa de cca 2 cm.
  7. Pliem aluatul in doua, pe lungime si sigilam ambele parti.
  8. Il aplatizam, pliem si sigilam de 3 ori pana obtinem forma finala a baghetei.
  9. Prindem capetele baghetei formate si le rasucim in sens contrar.
  10. Punem baghetele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam inca 30- 45 minute la dospit.
  11. Preincalzim cuptorul la 200°C, bagam baghetele inauntru si dupa 2 minute deschidem usa cuptorului si turnam in partea inferioara o cescuta cu apa foarte rece.
  12. Daca nu avem cuptor electric, puneti o craticioara plina cu apa in cuptor in timp ce acesta se incalzeste. Cand a atins temperatura prevazuta de reteta, bagam baghetele in cuptor si mai lasam craticioara inauntru pentru 10 minute dupa care o scoatem rapid si lasam painea sa se coaca in continuare.
  13. Coacem baghetele pentru 30-40 minute.
  14. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca “ in picioare”. Astfel, coaja va ramane crocanta si dupa ce baghetele se vor raci. Pofta buna!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!