Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală de tiramisu care prevedea pișcoturi însiropate în cafea tare, montate cu o cremă aerată de mascarpone cu zahăr și ouă și pudrate cu cacao în abundență.

Dacă și tu ești un iubitor al acestui desert italian și îți dorești să-l prepari pentru cei dragi, ți-am pregătit în articolul următor câteva dintre cele mai delicioase variațiuni ale rețetei de tiramisu, fie el cu frișcă și mascarpone, fie lipsit de mascarpone într-o variantă inedită de desert. Ești gata să-ți îndulcești papilele gustative cu cel mai bun tiramisu după rețete delicioase? Iată ce ți-am pregătit!

1. Rețeta originală de tiramisu

Vom da startul rețetelor de tiramisu cu rețeta originală de tiramisu, cea despre care-ți povesteam mai sus că are la bază pișcoturi însiropate, cremă fină de mascarpone și cacao în abundență. Iată cum prepari un tort tiramisu cu pișcoturi și mascarpone și frișcă!

Ingrediente pentru tiramisu

În supermarketul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tiramisu după rețeta originală. Iată ce trebuie să pui în coșul de cumpărături:

  • 500 g de mascarpone;
  • 300 g de pișcoturi;
  • 4 ouă;
  • 4 linguri de zahăr din gama Proxi;
  • 1 cană de cafea rece;
  • 50 g de lichior;
  • pudră de cacao.

Cum se face tiramisu după rețeta originală?

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul Profi? Atunci să începem! Înainte de prepararea desertului italian, îți sugerăm să scoți din frigider ouăle și mascarpone. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate gălbenușurile cu 1 lingură de zahăr, până se fac spumă. Adaugă mascarpone și amestecă rapid, până ce compoziția e omogenă. Separat, bate albușurile spumă tare, alături de 2 linguri de zahăr. Încorporează apoi albușurile în crema de brânză, amestecând ușor.

Transferă compoziția la frigider pentru jumătate de oră. Între timp poți prepara o cafea tare și o poți lăsa să se răcească. Amestecă apoi cafeaua cu restul de zahăr și cu lichiorul. Asamblează apoi tava de tiramisu astfel: adaugă un rând de pișcoturi însiropate în cafea rece, apoi un rând de cremă, după care repetă procedura. Lasă tiramisu cu mascarpone la frigider cel puțin două ore, apoi servește prăjitura, pudrată cu cacao.

persoana face tiramisu

2. Tiramisu după rețeta clasică

O variațiune a rețetei originale de tiramisu este rețeta clasică de tiramisu, un desert care se prepară destul de rapid și care va face deliciul meselor în familie. Iată cum poți prepara și tu acest tiramisu după rețeta clasică!

Ingrediente pentru tiramisu

Așa cum te-am obișnuit, magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele de deserturi, iar tiramisu nu face nicio excepție. Pentru un tiramisu clasic vei avea nevoie de:

  • 250 g de mascarpone;
  • 250 g de pișcoturi;
  • 1 pahar de cafea rece tare;
  • 3 ouă;
  • 50 g de zahăr pudră;
  • rom sau amaretto;
  • pudră de cacao.

Cum se face un tiramisu clasic?

Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai la îndemână toate ingredientele pentru prepararea acestei rețete de tiramisu? Să dăm startul rețetei! Începe rețeta de tiramisu prin a separa albușurile de gălbenușuri. Bate într-un bol gălbenușurile cu zahărul pudră, până ce amestecul devine spumos. Când a devenit omogen, adaugă în bol mascarpone și rom, apoi amestecă până ce crema se omogenizează. Separat, bate spumă albușurile, urmând să le încorporezi treptat în crema preparată anterior.

Dă crema la frigider pentru 30 de minute, apoi înmoaie pișcoturile în cafea și montează primul strat al prăjiturii tiramisu cu pișcoturi și mascarpone după rețeta simplă. Acoperă-le cu jumătate din crema de mascarpone, apoi pune încă un strat de pișcoturi, peste care vei adăuga restul de cremă. Dă tava la frigider pentru minim 4 ore și presară cacao peste tiramisu înainte de servire. Simplu și delicios, nu-i așa?

pahare cu tiramisu clasic

3. Rețetă de tiramisu cu mascarpone și frișcă

Credeai că am terminat cu rețetele de tiramisu cu mascarpone? Nici pe departe, căci mai avem și un al treilea deliciu pentru tine: tiramisu cu pișcoturi, mascarpone și frișcă. Spre deosebire de restul rețetelor de tiramisu, ingredientele omit ouăle. Iată cum prepari și tu această variantă de tiramisu cu frișcă!

Ingrediente pentru tiramisu

În gama de produse de la Profi vei găsi toate ingredientele din lista de mai jos. Și unde mai pui că dacă-ți descarci și aplicația Profi, vei avea șansa să le găsești la prețuri avantajoase? Pentru tiramisu cu mascarpone și frișcă ai nevoie de:

  • 300 g de pișcoturi;
  • 250 g de mascarpone;
  • 500 ml de smântână lichidă rece;
  • 200 g de zahăr tos;
  • 2 linguri de lapte;
  • 200 ml de cafea tare;
  • pudră de cacao.

Mod de preparare pentru tiramisu cu mascarpone și frișcă

Te-ai întors de la Profi cu toate aceste ingrediente? Hai să începem rețeta de tiramisu prin a prepara frișca! Mixează într-un bol smântâna lichidă alături de 150 g de zahăr. Amestecă separat laptele cu mascarpone și 50 g de zahăr, apoi încorporează frișca obținută anterior în crema de mascarpone și dă crema la frigider.

Ia apoi o tavă cu pereți înalți și asamblează tiramisu din straturi de pișcoturi înmuiate în cafea rece și cremă. Ultimul strat va fi cel de cremă de mascarpone. Acoperă tava cu o folie din aluminiu și lasă tiramisu la frigider pentru câteva ore. Pudrează apoi cu cacao din belșug și servește-l alături de cei dragi!

ingrediente pentru preparare tiramisu

Acestea sunt, fără doar și poate, cele mai simple și mai savuroase rețete de tiramisu pe care le-ai putea încerca la tine în bucătărie. În fond, asta ți-am promis, nu-i așa? Rețete practice, rapide și delicioase de tiramisu! Și ne-am ținut de cuvânt! Pe tine care dintre rețetele de mai sus te tentează? Noi ți-am sugera să le încerci pe toate, căci cei din familie cu siguranță nu vor zice nu la mai multe porții de tiramisu!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Salam de biscuiți făcut în casă: pas cu pas pentru a obține un desert aromat și delicios

27 martie 2024

Atunci când vine vorba despre deserturi clasice și îndrăgite de toată lumea, de copii și adulți deopotrivă, salamul de biscuiți cu siguranță ocupă un loc special în sufletele noastre. Am gustat cu toții cel puțin o dată acea combinație aromată de biscuiți sfărâmați, cacao, unt și rom, care ne încânta simțurile în copilărie.  În afară […]

Citește mai mult

Prăjitură Fanta cu brânză: rețeta pas cu pas către un desert savuros

08 aprilie 2024

Nu știm dacă ești un fan sau nu al rețetelor de prăjituri de casă însă nouă tare mult ne place să încercăm cele mai delicioase rețete de desert. Există o rețetă pe care de mult ne dorim să o încercăm, iar astăzi ne-am decis să te delectăm cu rețeta de prăjitură Fanta, atât de apreciată pentru […]

Citește mai mult

Batoane cu fulgi de ovăz: Rețete sănătoase pentru gustări pe parcursul zilei

30 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, nu ducem niciodată lipsă de inspirație atunci când vine vorba de idei de gustări sănătoase pentru acele momente din zi în care pofta ne îndeamnă să facem alegeri alimentare mai puțin nutritive. Și pentru a-ți demonstra că imaginația noastră în ceea ce privește gustările sănătoase nu are limite, în articolul de […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult