Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Sosuri pentru friptură: 7 rețete aromate și gustoase

Îți place să gătești și friptura se află în topul preparatelor tale preferate? Atunci, sosurile pentru friptură trebuie să se regăsească și ele pe lista de rețete pentru o diversitate cât mai mare de gusturi și arome în bucătărie. Un sos pentru friptură pregătit ca la carte poate transforma chiar și cea mai banală friptură într-un adevărat deliciu culinar.

Și cum orice friptură poate fi înnobilată cu un sos excepțional, îți propunem în cele ce urmează cele mai gustoase și aromate rețete de sosuri pentru fripturi, indiferent că preferi carnea de porc, tânjești după o vită bine făcută, îți place friptura de pui sau gustul unui piept de curcan este ceea ce poftești.

Te-ai pregătit pentru un strop de magie culinară? Iată ce sosuri pentru friptură pot oferi savoare preparatelor tale din carne!


1. Sos pentru friptură cu roșii


Sosul pentru friptură cu roșii este acea variantă de sos care se va potrivi oricărui tip de carne. Dacă alegi să gătești cu roșii proaspete, și nu din conserve, secretul unui sos perfect este să cureți tomatele de coajă sau să le dai pe răzătoare.


Ingrediente

  • 300 g de roșii proaspete bine coapte, din gama Proaspete de la noi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • sare și piper proaspăt măcinat;
  • oregano uscat;
  • busuioc proaspăt;


Mod de preparare


Pune într-o cratiță uleiul și cățeii de usturoi. Călește pentru câteva minute, apoi adaugă oregano. Pune roșiile tocate mărunt și lasă totul să fiarbă, amestecând din când în când, la foc mic, timp de 5 minute. Adaugă apoi zahărul și asezonează cu sare și piper măcinat. La final, pune busuiocul, rupt în bucăți mici. Sosul de roșii pentru friptură este gata. Nu-i așa că este una dintre cele mai simple rețete de sosuri pentru carne? Și gustoase, pe deasupra!

friptura cu sos de rosii si sparanghel


2. Sos pentru friptură cu portocale


Cu o consistență ușoară și un gust dulceag, sosul pentru friptură cu portocale va oferi un gust inedit preparatelor tale din carne. Dacă ești în căutarea celui mai bun sos pentru friptura de curcan sau de rață, trebuie să încerci neapărat această rețetă de sos!


Ingrediente

  • 200 ml de suc de portocale proaspăt stors sau suc de portocale din gama OaieNOT;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • 1 linguriță de ghimbir ras;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 1 linguriță de coajă de portocală rasă;
  • 1 lingură de amidon;
  • 1 praf de sare;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 3 linguri de apă;
  • 2 linguri de ulei.


Mod de preparare


Dizolvă amidonul într-un pahar cu apă. Rade apoi coaja portocalelor și stoarce-le, în așa fel încât să obții 200 ml de suc. Pune sucul de portocale într-o cratiță, alături de zahăr și lasă compoziția pe foc, până când se reduce la jumătate. Adaugă peste sucul de portocale sosul de soia, usturoiul tocat mărunt, ghimbirul, coaja de portocale, amidonul și sare, apoi amestecă totul, fără a opri focul, până când sosul pentru friptură se îngroașă. Va fi cel mai gustos sos pentru un curcan gătit la cuptor!


3. Sos pentru friptură cu ciuperci


Vrei să prepari cel mai gustos sos pentru friptura de pui sau de curcan? Atunci, sosul cu ciuperci poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri! La fel ca și în cazul celorlalte rețete de sosuri, prepararea lui este simplă, iar aromele delicioase. Iată cum îl prepari!


Ingrediente

  • 5 ciuperci Champignon, din gama de produse Profi;
  • 1 ceapă;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 pahar cu apă;
  • ulei;
  • 1-2 linguri de smântână;
  • sare și piper.


Mod de preparare


Spală și curăță bine ciupercile, apoi lasă-le la scurs și taie-le mărunt. Călește pentru 5 minute în ulei ceapa tocată mărunt și adaugă peste aceasta ciupercile tăiate. Asezonează cu sare și piper, apoi toarnă un pahar cu apă, pentru a fierbe ciupercile. Când acestea sunt gata, adaugă smântâna de gătit și mai lasă totul să se gătească pentru câteva minute. La final, adaugă usturoiul tocat și oprește focul, apoi servește acest delicios sos pentru friptură alături de carnea de pui. Promitem să fie unul dintre cele mai gustoase sosuri pentru puiul din farfurie!

friptura cu sos de ciuperci


4. Sos pentru friptură stil barbeque


Cauți rețeta de sos perfectă pentru carnea la grătar pe care tocmai ai cumpărat-o din magazinul Profi? Atunci, sosul barbeque este perfect pentru tine! Varianta sosului preparat în casă este deosebită și poți păstra sosul chiar și pentru mai multe zile la frigider, într-un recipient acoperit. Iată cum prepari sos pentru friptură stil barbeque!


Ingrediente

  • 1 ceașcă de ketchup;
  • ¼ ceașcă de apă;
  • 2-3 linguri de oțet;
  • 1-2 linguri de zahăr;
  • 1 lingură de muștar;
  • 1 lingură de pudră de usturoi;
  • ¼ linguriță de pudră Cayenne sau boia de ardei iute.


Mod de preparare


Pune toate ingredientele de mai sus într-o crăticioară și lasă-le la foc mic circa 10 minute, până când apa se evaporă și se formează sosul barbeque. Oprește apoi focul și așteaptă ca sosul să se răcească. Dacă urmează să pleci la grătar sau să-l servești a doua zi, pune sosul într-un borcan. Folosește-l pentru a marina sau pentru a unge carnea pentru grătar, pentru un gust unic și savuros. Va fi, poate, cel mai gustos sos pentru carnea de porc!


5. Sos pentru friptură cu mere și ghimbir


Sosul de mere cu ghimbir are o consistență ușoară și un gust bogat, ceea ce-l transformă într-unul dintre cele mai delicioase preparate pentru carne de porc sau vită. Tocmai ai cumpărat cea mai bună ceafă de porc din gama Ferma din deal sau un mușchi de vită apetisant? Ar fi și păcat să nu le servești alături de acest delicios sos pentru friptură!

Ingrediente

  • 2 mere verzi;
  • 300 ml de apă;
  • 20 g de ghimbir;
  • sare și piper, după gust.


Mod de preparare


Curăță merele de coajă, înlătură cotoarele și taie-le în sferturi. Curăță apoi ghimbirul de coajă și taie-l în două bucăți. Fierbe împreună ingredientele în 300 de ml de apă. Scurge-le apoi și adaugă-le într-un blender, unde se pasează până la consistența dorită. Condimentează sosul pentru friptură obținut și servește-l alături de friptura ta preferată de porc. Desigur, poate fi și un excelent sos pentru friptura de vită!

friptura cu cartofi copti si sos de mere


6. Sos pentru friptură cu smântână și lămâie


Un alt sos pentru friptura de porc sau de vită absolut delicios este sosul cu smântână și lămâie, cu un gust ușor iute datorat hreanului din combinația de ingrediente. Iată ce trebuie să cumperi de la supermarket pentru această rețetă inedită de sos pentru friptură și cum se prepară!


Ingrediente

  • 150 ml de smântână;
  • 20 ml de zeamă de lămâie;
  • 50 g de hrean;
  • sare și piper, după gust.


Mod de preparare


Adaugă, pe rând, ingredientele într-o tigaie și încălzește-le la foc mic. Amestecă-le apoi bine până când obții consistența dorită a sosului. Dacă te întrebai ce sos merge la carnea de vită sau de porc, sosul cu smântână și lămâie poate fi cu siguranță răspunsul. Plus că este unul dintre cel mai simplu de preparat sosuri pentru carne!


7. Sos pentru friptură cu piper verde și coniac


Lista de rețete cu sosuri pentru friptură nu s-a terminat încă; mai avem o rețetă deosebită pentru tine: sosul cu piper verde și coniac. Cu un gust fin și aromat, potențat de intensitatea coniacului și cu o consistență cremoasă, acest tip de sos este perfect pentru orice friptură de porc sau vită. Iată cum se prepară!


Ingrediente

  • 2 linguri de boabe de piper vedere, în saramură;
  • 1 lingură de ulei;
  • 1 lingură de coniac;
  • 1 vârf de cuțit de sare;
  • 150 ml de smântână pentru frișcă.


Mod de preparare


Scurge bine boabele verzi de piper și prăjește-le în tigaie. Adaugă apoi peste acestea coniacul și așteaptă până la evaporarea alcoolului. Pune apoi în tigaie și smântâna pentru frișcă și lasă totul la foc mic, până când fierbe. Adaugă apoi și sarea și amestecă ușor, până obții un sos consistent pentru friptură.

friptura cu cartofi copți întregi si sos cu piper verde

Cu ajutorul rețetelor de sos prezentate mai sus vei putea răsfăța papilele gustative ale tuturor celor adunați în jurul mesei, transformând cu ușurință o friptură obișnuită într-un preparat de care își vor aminti mereu cu poftă. Dacă vrei să prepari întotdeauna cele mai bune sosuri pentru fripturi, nu uita să-ți descarci aplicația Profi, pentru a beneficia de cele mai bune promoții la ingredientele necesare!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Friptură de miel la cuptor: Secrete pentru a obține o carne fragedă și aromată

28 martie 2023

Pentru mulți dintre români, Sărbătorile Pascale vin cu arome de carne de miel pe lângă clasicele ouă roșii, pască sau drob. Și nu-i putem învinui, fiindcă oricine poate rezista cu greu unor delicatese din carne de miel, cu atât mai mult la mesele festive de sărbătoare. Fiind iubitori de carne de miel, și noi considerăm […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Rețeta detaliată pentru șnițele din piept de pui pane

20 noiembrie 2023

Carnea de pui a reprezentat întotdeauna pentru noi un ingredient preferat în ceea ce privește meniurile delicioase pentru masa de prânz. Și pentru că iubim pieptul de pui la nebunie, dat fiind numărul redus de calorii al puiului, dar și modalităților simple de preparare, am tot gătit de-a lungul timpului pieptul de pui în fel și […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Paste cu ton: 3 rețete practice și gustoase

16 februarie 2023

Iubim pastele! Și cu siguranță te-am convins deja pentru iubirea pe care o avem față de aceste preparate ale bucătăriei italiene atunci când am gătit împreună cele mai delicioase rețete de paste carbonara. În egală măsură iubim și peștele, așa că astăzi ne-am propus să te impresionăm cu câteva rețete simple și gustoase de paste […]

Citește mai mult

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

23 noiembrie 2022

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Butter chicken: o rețetă indiană de pui în sos cremos cu unt

14 februarie 2024

Bucătăria indiană este cunoscută în întreaga lume pentru aromele sale bogate și combinațiile de condimente care încântă simțurile. Una dintre cele mai cunoscute și iubite rețete din gastronomia Indiei este butter chicken, un preparat savuros și plin de arome, care te cucerește cu textura sa cremoasă și gustul său bogat.  Așa cum ne știi, suntem […]

Citește mai mult

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. […]

Citește mai mult

Tocăniță de cartofi: Rețeta delicioasă de post

28 noiembrie 2022

Fie că ai în plan să măreşti lista rețetelor de post cu care deja te-am obișnuit, fie că dorești o garnitură gustoasă pentru chifteluțe, carne la grătar sau cârnați, rețeta de tocăniță de cartofi este una cu adevărat delicioasă. Această rețetă de mâncare de cartofi este una simplă și rapidă şi va intra în “repertoriul […]

Citește mai mult