Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 70 gr ulei floarea soarelui
  • 3 oua medii
  • 150 gr otet de mere
  • 225-250 gr apa
Decoratiuni masa Paste. Reteta aluatului apartine maestrului Paolo Fulgente ...
Reteta aluatului apartine maestrului Paolo Fulgente si este un aluat special si exclusiv pentru decoratiuni. Aceste decoratiuni NU se mananca dar se conserva foarte bine. Maestrul Fulgente spune ca se conserva pana la 2 ani. Cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca aluatul contine otet.
Portofele :
  1. Rupem o alta bucatica de aluat, o intindem in foaie si taiem cu ajutorul unui capac mediu sau farfurie 2 cerculete il taiem in 2 parti egale.
  2. Facem cu ajutorul unei furculite niste dungute pe una dintre cele 2 jumatati iar din putina coca facem o biluta pe care o asezam in centrul jumatatii inchidem cu cealalta jumatate de cerc si presam cu furculita cele doua foi astfel incat sa rezulte bine l
  3. Facem 2 bentite impletite
  4. Una o vom aseza in jurul bilutei si din cealalta facem o tortita.
  5. Mai facem o bentita pe care o rasucim de vreo 4-5 ori in directii opuse si o asezam sub bentita impletita care sta sub biluta de aluat.
  6. Inchidem capetetele cu mici trandafirasi pe care i-am obtinut infasurand dintr-un capat in celalat o fasie de aluat de 1 cm.
  7. Imi pare foarte rau ca nu am poze cu toti pasii dar sper sa va dati seama din poza cosuletului final
  8. Ungem cosuletele cu galbenus amestecat cu lapte si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute,
Preparare:
  1. Amestecati toate ingedientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.
  2. Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de aluminiu
  3. Rupem o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie de 0,5 cm grosime pe planul de lucru usor infainat si taiem fasii 1-1,5 cm latime. Infasuram fasiuta cu fasiuta , avand grija sa nu lasam spatiu intre ele, conul de aluminiu incapand cu baza lui.
  4. Din 3 fasiute facem o bentita impletita pe care o adaugam in partea de sus a conului
  5. Ungem tot conul cu un galbenus amestecat cu putin lapte si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Il scoatem din tava si il lasam pe un gratar sa se raceasca.
  6. Dupa racirea completa golim conul de aluminiu de bilute si apoi desfacem cu grija si folia

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!