Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste cu ton: 3 rețete practice și gustoase

Iubim pastele! Și cu siguranță te-am convins deja pentru iubirea pe care o avem față de aceste preparate ale bucătăriei italiene atunci când am gătit împreună cele mai delicioase rețete de paste carbonara. În egală măsură iubim și peștele, așa că astăzi ne-am propus să te impresionăm cu câteva rețete simple și gustoase de paste cu ton, o combinație minunată pentru momentele în care ai puțin timp la dispoziție și îți dorești să mănânci ceva bun.

Pastele cu ton sunt extrem de simplu de preparat, necesită ingrediente puține și sunt masa perfectă atunci când nu ai timp la dispoziție pentru a găti rețete complexe. Dacă și tu adori pastele, atunci suntem convinși că ți-am captat atenția, așa că îți vom propune în rândurile următoare câteva moduri savuroase în care poți găti paste cu ton pentru întreaga familie. Iată cele mai delicioase trei rețete de paste cu ton!

1. Rețetă de paste cu ton și sos alb

Dăm startul rețetelor de paste cu ton cu rețeta de paste cu ton și sos alb delicios de smântână. Pastele cu ton și smântână pot fi preparate destul de repede, pentru această rețetă folosindu-se, de regulă, tonul la conservă. Deși timpul de preparare al acestei rețete de paste este unul scurt, cu siguranță toți cei dragi vor aprecia delicatețea sa. Iată cum prepari și tu paste cu ton și sos alb!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține porții pentru 4 persoane, așa că te sfătuim să te îndrepți chiar acum spre cel mai apropiat magazin Profi și să adaugi pe lista de cumpărături ingrediente precum:

  • 380 g de spaghete din gama Proxi;
  • 1 ceapă medie din gama Proaspete de la noi;
  • Ulei de măsline;
  • 200 ml de smântână pentru gătit;
  • 160 g de ton în conservă;
  • sare și piper, după gust.

Cum se fac pastele cu ton și sos alb?

Ai toate ingredientele la îndemână? Atunci hai să gătim împreună spaghete cu ton și sos alb! Pentru început, alege o oală largă și umple-o cu apă. Pune oala pe foc, iar când apa ajunge în punctul de fierbere, adaugă sare și spaghetele. Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp fierb pastele, poți începe prepararea sosului. Alege o tigaie antiaderentă și pune-o pe aragaz la foc mic. Adaugă un strop de ulei de măsline, apoi pune în tigaie ceapa tăiată mărunt. Cât timp se călește ceapa, deschide cutiile cu ton și îndepărtează uleiul. Când ceapa a devenit aurie, adaugă în tigaie și tonul. Lasă peștele să se gătească pentru 2 minute, apoi adaugă smântâna de gătit.

Lasă totul pe foc încă 4-5 minute, acoperind tigaia și amestecând constant. Când ingredientele s-au gătit, închide flacăra și lasă compoziția să se odihnească. Cu 2 minute înainte ca pastele să fie gata, pune din nou tigaia pe foc, apoi scoate pastele din apă, lasă-le la scurs, apoi pune-le direct în tigaia cu sos și amestecă ușor timp de 1-2 minute. Oprește focul și servește cu poftă cele mai bune spaghete cu ton!

paste cu ton si sos alb

2. Rețetă de paste cu ton și pesto

Vom găti în continuare o altă rețetă de paste cu ton absolut delicioasă și anume pastele cu ton și pesto. Pentru această rețetă vom folosi penne, însă poți opta pentru cele mai diverse tipuri de paste, căci rezultatul va fi la fel de savuros. Iată cum poți prepara și tu paste cu ton după rețeta cu pesto!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține circa 4 porții de paste cu ton și pesto. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru cea mai bună rețetă de paste cu ton și pesto:

  • 400 g de penne sau orice alt tip de paste;
  • 180 g de ton din conservă.

Pentru sosul pesto

  • 150 g de busuioc proaspăt;
  • 3 linguri de semințe de pin;
  • 80 g de brânză rasă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 150 ml de ulei de măsline;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare al acestei rețete de paste

Pentru început, pune pe foc o oală mare cu apă sărată, peste care vei adăuga pastele în momentul în care apa va da în clocot. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, căci în funcție de pastele alese, timpul de fierbere poate varia. Cât timp fierb pastele, te poți ocupa de sosul pesto.

Spală cu grijă busuiocul sub jetul de apă, apoi usucă-le bine. După ce s-au uscat, pune-le într-un blender și adaugă sarea, usturoiul și uleiul de măsline. Mixează-le bine, până când obții un amestec omogen și busuiocul este tocat mărunt. La final adaugă brânza și semințele de pin, continuând să amesteci până când sosul pesto ajunge la consistența dorită.

Când pastele sunt fierte, pune-le la scurs într-o sită și lasă-le timp de 1 minut. Răstoarnă apoi pastele într-un bol larg, adaugă peste aceste sosul de pesto și presară și bucățile de ton, bine scurs de ulei. Adaugă apoi un praf de sare și amestecă toate ingredientele, urmând a servi pennele cu pesto în farfurii adânci, decorate cu frunze de busuioc și semințe de pin. Această rețetă de paste cu ton și aromă de usturoi va fi un deliciu!

paste cu ton si busuioc

3. Rețetă de paste cu ton și sos de roșii

Pastele cu ton și roșii sunt un fel de mâncare simplu și gustos, adorată de cei care vor să gătească acasă ceva simplu, rapid și delicios. Pentru rețeta următoare noi am folosit tagliatele în combinație cu ton, însă poți savura tonul cu paste alese în funcție de preferințe. Iată cum poți găti și tu paste cu ton și sos de roșii!

Ingrediente

Noul Profi te așteaptă cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de paste cu ton și roșii, așa că iată ce trebuie să alegi din gama de produse de la Profi pentru 2 porții de tagliatele cu ton și sos de roșii:

  • 160 g de tagliatele sau alte tipuri de paste;
  • 120 g de ton scurs de ulei;
  • 1 ceapă medie;
  • 2 linguri de ulei de ton;
  • 200 g de pastă de roșii din gama Grădina Bunicii;
  • ardei iute (opțional);
  • pătrunjel tocat (opțional);
  • sare și piper, după gust.

Cum se fac tagliatelele cu ton și roșii?

Pentru început, pune la fiert pastele alese într-o oală cu apă și sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Cât timp sunt pastele la fiert, scurge bine tonul de uleiul din conservă. Pune două linguri din acest ulei într-o tigaie, apoi adaugă peste acesta ceapa tocată mărunt, alături de ardeiul iute (dacă folosești) și bucățile de ton. Amestecă bine ingredientele și lasă-le să se gătească pentru 5 minute. Adaugă apoi în tigaie pasta de roșii și lasă totul să se gătească pentru alte 10-15 minute, adăugând și puțină apă, dacă este necesar.

Când totul este aproape gătit, asezonează după gust cu sare și piper. După ce pastele au fiert bine, scurge-le de apă și adaugă-le peste sosul de roșii din tigaie, pentru a le găti împreună, cât să se întrepătrundă aromele. La final transferă pastele în farfurii, presărată pătrunjel verde tocat mărunt și pastele tale cu ton sunt gata!

paste cu ton si rosii

Alege și tu una dintre rețetele de paste cu ton prezentate mai sus și surprinde-i pe cei dragi cu o cină delicioasă în stil italienesc! De asemenea, îți sugerăm să-ți descarci aplicația Profi, căci acolo te așteaptă cele mai bune promoții la ingredientele tale preferate pentru rețetele de paste și nu numai. Așa că merită să profiți de ocazie și să lași Profi să fie ajutorul de bucătar de care aveai nevoie pentru rețetele tale!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Fasole verde cu usturoi: Rețeta simplă și gustoasă pentru o garnitură sănătoasă

12 iulie 2023

Ești în căutarea unei garnituri sănătoase și delicioase pe perioada verii? Nu-i de mirare că acum, în sezonul cald, preferi să servești preparate mai ușoare, pe bază de legume și să ocolești pe cât se poate de mult carnea. Cu atât mai mult pe parcursul zilei, când temperatura este foarte mare și parcă nu ți-ar […]

Citește mai mult

Rețeta de ciorbă de burtă: O delicioasă tradiție românească

03 august 2023

Este imposibil să fii pasionat de bucătăria tradițională românească și să nu fi încercat până acum cele mai gustoase și autentice rețete de ciorbă. Fie că vorbim despre tradiționala ciorbă de perișoare, ciorba de porc sau ciorba de văcuță, există ceva magic în aceste preparate, care-i adună pe toți cei dragi la mesele în familie. Exact […]

Citește mai mult

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Paste Rapide

07 februarie 2023

Dacă vrei să-ți surprinzi sufletul pereche, însă nu ai timp și nici prea multă îndemânare, ofertele PROFI îți vin în ajutor cu o nouă rețetă. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a pregăti pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm […]

Citește mai mult

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de lasagna: Un festin italian de arome și straturi suculente

21 august 2023

Atunci când vine vorba de bucătăria italiană, ideile de rețete delicioase par să nu aibă un început și un sfârșit. Și mai ales atunci când ne referim la rețete de pizza și paste cu un gust desăvârșit! De la celebrele paste carbonara, la cele mai diverse sortimente de pizza, este greu să reușești să-ți pui pofta […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Tocăniță de cartofi: Rețeta delicioasă de post

28 noiembrie 2022

Fie că ai în plan să măreşti lista rețetelor de post cu care deja te-am obișnuit, fie că dorești o garnitură gustoasă pentru chifteluțe, carne la grătar sau cârnați, rețeta de tocăniță de cartofi este una cu adevărat delicioasă. Această rețetă de mâncare de cartofi este una simplă și rapidă şi va intra în “repertoriul […]

Citește mai mult