Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta de cornulețe cu nucă, fragede și aromate. Nu-i așa că acele cornulețe fragede îți trezesc unele dintre cele mai frumoase amintiri?

Cornulețele cu nucă sau cele cu dulceață nu lipseau niciodată de pe mesele de sărbătoare, așa că nu vedem niciun motiv pentru care anul acesta de Crăciun nu vei dori să-i surprinzi pe cei dragi din familie cu niște cornulețe cu nucă fragede, așa cum le pregătea bunica când erai copil. Sunt extrem de gustoase și cu siguranță vor face deliciul întregii familii, în așteptarea lui Moș Crăciun. Iată cum poți prepara și tu cornulețe cu nucă după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține câteva tăvi generoase de cornulețe cu nucă apetisante și vestea bună este că le vei găsi pe toate în magazinul Profi, multe dintre acestea la prețuri promoționale de sărbători. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru această rețetă de cornulețe cu unt și nucă:

Pentru aluat fraged

  • 300 g de făină din gama Proxi;
  • 100 g de nucă măcinată;
  • 100 g de zahăr pudră;
  • 200-220 g de unt moale, cu min. 80% grăsime;
  • 1 ou;
  • coaja de la o lămâie;
  • sare;
  • zahăr vanilat.

Pentru decor

  • zahăr pudră pentru tăvălit cornulețele.
aluat pentru cornulete

Cum se fac cornulețele cu nucă după rețeta bunicii?

Dacă ai ales să-ți faci cumpărăturile din noul Profi, suntem siguri că ai găsit în gama de produse Profi toate ingredientele de care aveai nevoie pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă. Așa că dacă le ai pe toate la îndemână, hai să gătim împreună cele mai delicioase cornulețe cu nucă după rețeta tradițională!

Prepararea aluatului fraged cu nucă

Vom începe rețeta de cornulețe cu nucă prin prepararea unui aluat fraged și aromat. Pentru că ne dorim ca aluatul să aibă o aromă intensă de nuci, îți sugerăm să rumenești nucile în tigaie, fără a folosi ulei. Dacă vei folosi pentru această rețetă și alte tipuri de nuci, precum alune sau migdale, e recomandat să le rumenești și pe acestea. După ce s-au răcit complet, nucile se vor mărunți fin cu ajutorul unui blender sau cu o mașină specială pentru nuci.

Pune apoi în bolul unui mixer echipat cu cârlig de frământare toate ingredientele pentru aluat, mai puțin făina: ouăle, untul la temperatura camerei, zahărul pudră, nuca măcinată, coaja de lămâie, zahărul vanilat și sarea. Mixează toate aceste ingrediente pentru câteva minute. Adaugă apoi făina și frământă totul cu ajutorul mixerului pentru 3-4 minute, cât să obții un aluat omogen și moale.

Scoate aluatul pentru cornulețe fragede pe blatul de lucru înfăinat, compactează-l cu ajutorul palmelor și învelește-l într-o folie alimentară, pentru a evita formarea crustei. Dă aluatul la frigider pentru 2 ore, căci acesta va avea nevoie de relaxare și de răcire. Scoate apoi aluatul de la rece cu 30 de minute înainte de a-l modela, pentru a permite untului din compoziție să se înmoaie.

Modelarea cornulețelor cu nucă

Când aluatul a ajuns aproape de temperatura camerei, se împarte în 4 părți egale și apoi fiecare bucată se va împărți în alte 4 bucăți și încă 4 bucăți, pentru a ajunge la un total de 64 de bucăți egale. Fiecare bucățică de aluat se va suci cu mâna pe planșetă, până ce obții forma unui cornuleț.

Coacerea cornulețelor din aluat fraged

Cornulețele cu nucă astfel modelate se vor dispune uniform în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le poți așeza în tăvile de copt destul de apropiate unele de altele, pentru că acestea nu vor crește prea mult la copt. Lasă fiecare tavă de cornulețe fragede cu nucă la cuptor pentru 14-15 minute, la 180 de grade Celsius. Nici nu-ți putem descrie aromele care au învăluit întreaga bucătărie!

cornulete din aluat fraged

Cum sunt servite cornulețele cu nucă?

Imediat ce sunt scoase din cuptor, cornulețele cu nucă pot fi destul de fragile. Tocmai de aceea este recomandat să le mai lași în tăvi timp de 4-5 minute, timp în care vei pregăti într-un bol zahărul pudră. Când au trecut cele 5 minute, cornulețele se vor tăvăli pe rând, cât sunt încă fierbinți, prin zahărul pudră și se vor așeza pe un platou.

Aceste cornulețe fragede cu nucă se pot păstra într-o cameră răcoroasă, într-o cutie închisă ermetic, chiar și pentru 2-3 săptămâni. Imediat ce se răcesc acestea sunt fine și ușor crocante, însă pe măsură ce zilele trec, pare că devin tot mai fragede. Desigur, nu garantăm că aceste cornulețe de casă delicioase vor rezista atât de mult timp, căci vor fi savurate cu poftă de întreaga familie când nici măcar nu au apucat bine să se răcească!

farfurie cu cornulete

Nu-i așa că este cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă pe care ai întâlnit-o? Prepară și tu de sărbători cornulețe cu nucă încorporată în aluat pentru cei dragi și fă-le o surpriză delicioasă cu ocazia Crăciunului. Aplicația Profi, pe care te sfătuim să o descarci, te va ține la curent cu cele mai atractive prețuri la ingredientele tale preferate. Mai mult, ai și opțiunea de colectare buline prin care poți câștiga un cadou din partea Profi. La fiecare produs prezentat în secțiune pe care-l achiziționezi vei primi o bulină, iar odată ce ai colectat numărul necesar de buline vei primi un cadou. Tu îi răsfeți pe cei dragi cu delicioase cornulețe cu nucă, iar Profi te răsfață cu daruri!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Gofre pufoase pentru micul dejun: Mod de preparare și ingrediente necesare

16 iunie 2023

Gofrele pufoase sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecărei persoane, putând fi servite cu o varietate de toppinguri și combinații de ingrediente, atât dulci, cât și sărate. Dacă vrei să afli cum poți pregăti în fiecare dimineață câte o porție de gofre […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Colțunași cu brânză: Rețeta tradițională și savuroasă

03 august 2023

Știi deja că noi, la Profi, suntem mari iubitori ai preparatelor tradiționale, cu atât mai mult atunci când vine vorba de desert. Și tocmai în ideea de a te face să descoperi gustul autentic al tradiției culinare românești, vom continua astăzi seria de rețete cu un preparat simplu și delicios: colțunași cu brânză dulce. Rețeta este […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

 Griș cu lapte: rețeta pas cu pas

16 februarie 2023

Nu puține sunt deserturile care ne amintesc de gustul dulce al copilăriei, însă suntem convinși că rețeta de griș cu lapte se numără printre cele mai delicioase deserturi care te poartă spre amintirile din copilărie. Este imposibil să nu-ți amintești de grișul cu lapte pe care-l savurai cu poftă atunci când erai copil, cu puțină […]

Citește mai mult

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult