Ingrediente:
  • 700 gr pulpe si piept de pui
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 gr radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 1 praz mediu ( doar partea alba )
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml smantana
  • otet dupa gust ( cca 50 ml)
  • 3 l apa
  • sare
  • patrunjel
Ciorba radauteana. Adaugam usturoiul dat prin razatoarea mica iar la sfarsit otetul ...
Ciorba radauteana este una dintre ciorbele mele preferate si asta pentru ca seamana mult cu ciorba de burta pe care o ador pur si simplu.
Preparare:
  1. Spalam pulpele si pieptul de pui ( eu am folosit 4 pulpe si 1 piept ) si le punem la fiert in 2 l apa in care adaugam 2 lingurite de sare.
  2. Dupa primul clocot, aruncam prima apa si spalam foarte bine pulpele, pieptul si oala in care au fiert.
  3. Umplem oala cu 2,5 l apa calduta, adaugam carnea de pui spalata bine, telina, morcovii, pastarnacul, prazul ( doar partea alba ) taiate in bucati de 3-4 cm.
  4. Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pe foc mic spre mediu pentru cca 1 ora sau pana cand carnea se desprinde de pe oase.
  5. Srecuram supa, eliminam pielita de pe pulpe si piept si taiem carnea in suvite subtiri.
  6. Taiem morcovii, telina si pastarnacul in patratele mici iar prazul il aruncam.
  7. Punem din nou supa in oala, adaugam carnea si legumele si o mai dam intr-un clocot dupa care stingem focul si o lasam sa se racoreasca un picut, cca 10 minute.
  8. Intr-un vas separat, amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam peste ele un polonic din supa, amestecam bine si adaugam amestecul in oala cu supa.
  9. Nu adaugam niciodata smantana si galbenusurile direct in supa deorece din cauza socului termic se vor forma brobonele iar supa va avea un aspect nu foarte apetisant.
  10. Adaugam usturoiul dat prin razatoarea mica iar la sfarsit otetul. Servim ciorba cu patrunjel proaspat tocat.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!