Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Idei de aranjamente pentru masa de Paște

Îți vine să crezi că parcă săptămâna trecută vorbeam despre aranjarea mesei de Crăciun și acum deja ne gândim la aranjamentele pentru masa de Paște? Este drept, ne mai desparte un timp de sărbătorile pascale, însă în magazinele de pretutindeni deja au început să apară cele mai diverse ornamente de Paște, care mai de care mai colorate, în forme de iepurași și ouă vopsite.

Și nu este deloc de mirare amalgamul de decorațiuni de Paște, căci prin tradiție, cu ocazia sărbătorilor, fie mergi în vizite, fie primești invitați. Și, cum de cele mai multe ori, ambele variante sunt valabile, îți vei dori ca oricine îți va trece pragul să se bucure de o masă de Paște organizată ca la carte, iar aranjamentele de Paște joacă un rol important în decor. 

Dacă și tu plănuiești să organizezi o masă festivă, îți propunem în articolul de astăzi câteva dintre cele mai deosebite idei de aranjamente pentru masa de Paște, pentru o atmosferă vie și colorată, ca de primăvară. Te anunțăm că se lasă cu mulți iepurași, ouă vopsite și flori! 

Imprimeurile florale, printre cele mai frumoase idei de aranjamente de Paște 

Știm cu toții că florile sunt un adevărat simbol al primăverii, prin urmare acestea trebuie să se regăsească cu siguranță la masa de Paște, într-un fel sau altul. Indiferent că vei alege imprimeurile florale pentru fața de masă, pentru șervețele, husele scaunelor sau alte elemente de decor, vei reuși să insufli prospețime și culoare în decorul mesei de Paște. 

Desigur, florile naturale sunt și ele o alegere inspirată de aranjament pentru masa de Paște, cu atât mai mult dacă ești în căutare de aranjamente pentru Paște și primăvară, în egală măsură. Lalelele, de pildă, se numără printre cele mai populare alegeri de sezon, alături de zambile, frezii și alte flori parfumate de primăvară. 

Masa de Paste

Coșulețe stil cuib pentru ouăle de Paște, în topul aranjamentelor pentru mese festive 

Vopsitul ouălor de Paște este una dintre cele mai frumoase tradiții, mai ales că ouăle, în special cele roșii, sunt considerate elemente centrale pe masa de Paște. Și pentru că ne dorim să însuflețești estetica acestei mese festive, îți recomandăm să dispui ouăle în „cuiburi”, cu alte cuvinte în coșulețe împletite din nuiele, frumos decorate cu paie. 

Alte idei inspirate de aranjamente pentru masa de Paște în ceea ce privește dispunerea ouălor pot fi paharele cu picior frumos decorate în care se vor așeza ouăle vopsite, suporturile pentru ouă în cele mai diverse forme și dimensiuni, dar recipientele transparente din sticlă, dacă dorești o notă modernă în aranjarea mesei de Paște. 

Coșulețe stil cuib pentru ouăle de Paște

Decorul mesei de Paște cu șervețele cu tematică pascală sau primăvăratică 

Masa de Paște are nevoie de aranjamente cu tematică specifică, cu atât mai mult dacă ești un adevărat iubitor a ceea ce înseamnă tradiție. Prin urmare, șervețelele cu tematică pascală pot fi o alegere excelentă pentru decorarea mesei festive. În gama de produse de la Profi vei găsi șervețele de masă cu motive de Paște dintre cele mai diverse, de la iepurași și până la coșuri cu ouă de Paște. 

O altă idee de aranjament pentru masa de Paște pe care o poți aborda dacă dorești să aduci prospețime și efect estetic este alegerea unor șervete de bucătărie din material textil, pe care să le „decorezi” cu flori de primăvară, prinse de acestea cu panglici sau șnururi colorate.

Decorul mesei de Paște

Aranjamente stil figurine simbolice pentru masa de Paște 

Alături de ouăle vopsite, iepurașul este și el un simbol al sărbătorilor pascale. Acesta este și motivul pentru care figurinele simbolice pot fi integrate cu succes în aranjamentul unei mese festive, cu atât mai mult cu cât iau forma unor iepurași de diferite dimensiuni. Poți alege și tu din magazinele Profi cele mai diverse figurine de Paște, pentru a completa într-un mod estetic decorul mesei de Paște. Te asigurăm că invitații vor fi impresionați de aceste ornamente inedite de Paște!

Aranjamente inedite pentru masa de Paște cu ouă și ramuri înflorite 

Știai că există infinite modalități prin care te poți folosi de o vază ca element de decor? Ei bine, dacă iubești aranjamentele inedite, una dintre cele mai originale idei pe care le poți avea pentru decorul mesei de Paște este plasarea ouălor colorate de Paște într-o vază transparentă. Ulterior poți strecura câteva ramuri înflorite printre acestea și vei obține un aranjamente ideal pentru masa de Paște. 

Același efect spectaculos îl poți obține strecurând printre ouăle vopsite câteva flori de câmp sau chiar și flori de grădină, dacă forma vazei permite adăugarea de apă în vază, fără ca ouăle vopsite să ajungă la nivelul acesteia. 

Aranjamente inedite pentru masa de Paște

Șervețele stil iepuraș pentru decorul mesei de Paște 

Atunci când vine vorba de idei creative pentru aranjarea mesei de Paște, șervețelele stil iepuraș ocupă un loc important la nivel creativ și estetic. Recomandarea noastră este să alegi șervete de masă din materiale textile în nuanțe care să corespundă decorului mesei și să le împăturești astfel încât să formeze un iepuraș cu cap de ou. Dispune aceste aranjamente pe fiecare farfurie și vei reuși să aduci instant un plus de farmec în decorul mesei de Paște. 

Șervețele stil iepuraș

Față de masă cu motive pascale pentru aranjamentul mesei de Paște 

Idei inspirate de aranjamente pentru masa de Paște sunt și fețele de masă cu motive pascale. În noul Profi vei găsi diverse modele de fețe de masă inspirate de simbolurile sărbătorilor pascale, frumos decorate cu iepurași de paște și ouă vopsite. Desigur, o astfel de față de masă se va potrivi ideal într-un decor rustic sau într-un decor cu spirit ludic, special gândit în jurul formelor și figurinelor haioase de Paște. 

Aranjamente cu ouă și flori, altă idee de aranjament pentru masa festivă

Știm că am menționat în rândurile anterioare o idee de aranjament pentru masa de Paște ce implica ouă colorate și flori, însă de această dată facem referire la combinarea ouălor și a florilor în buchete, amplasate central pe masa de sărbătoare. Pentru un proiect DIY desăvârșit poți chiar elimina conținutul ouălor, după care vei putea decora cojile de ou cu cele mai diverse aplicații, sub formă de pene și biluțe, apoi le poți integra perfect printre florile pastelate de sezon. 

Aranjament pentru masa festivă

Cu atâtea idei de aranjamente pentru masa de Paște, cu siguranță ai descoperit acel decor care te fascinează sau că toate aceste elemente te vor inspira să creezi propriul decor pentru masa festivă. Indiferent de alegere, îți dorim să te bucuri de sărbătorile pascale în liniște și pace și să ai un Paște cât se poate de fericit alături de cei dragi!

Mai multe idei practice pentru tine

Piept de pui la grătar: 5 secrete pentru un pui fraged și aromat

15 noiembrie 2022

Nici nu mai încape vorbă că pieptul de pui este un ingredient preferat de multă lume, datorită conținutului său sărac de grăsimi și a numărului mic de calorii. Imaginează-ți că pieptul de pui are doar 3 grame de grăsime la 100 de grame de carne! În mod evident, cei preocupați de siluetă, dar și de […]

Citește mai mult

Cum se face un ou poșat perfect: sfaturi și trucuri de care să ții cont

09 aprilie 2024

În căutarea perfecțiunii culinare, oul poșat se situează adesea în topul provocărilor pentru mulți entuziaști ai gătitului. Aparent simplu, dar de fapt o adevărată artă, realizarea unui ou poșat perfect este o dovadă de măiestrie în bucătărie. De la albușul fin și mătăsos, până la gălbenușul cremos și lichid, oul poșat nu este doar un […]

Citește mai mult

Cum să îți realizezi un plan de buget personal: Sfaturi și recomandări utile

18 ianuarie 2024

Suntem convinși că nu de puține ori te-ai întreba cum să-ți gestionezi veniturile într-un mod eficient și cum să-ți organizezi finanțele în așa fel încât să știi exact unde se duce fiecare ban în parte. Fiecare întrebare la care nu găsești răspuns pe plan financiar își are rezolvarea într-un plan de buget personal foarte bine […]

Citește mai mult

Tipuri de vinuri: Caracteristici, diferențe și sfaturi utile

16 noiembrie 2022

Ne place vinul în toate formele sale, fie că este alb sau roșu, dulce sau sec, liniștit sau spumant. Fiecare dintre noi și-a ales deja un vin preferat, pe care îl consumă de fiecare dată când are ocazia sau pe care îl păstrează pentru momentele speciale din viață. Alegerea unui vin bun, de calitate, poate […]

Citește mai mult

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween: Tot ce trebuie să știi

23 noiembrie 2022

Nu știm alții de ce iubesc Halloweenul, însă pentru noi totul este destul de clar. Acest Halloween american este ocazia perfectă de a coace niște plăcinte tradiționale românești la cuptor, în ton cu sezonul. Și în timp ce aromele de scorțișoară și dovleac bine copt perindă prin bucătărie, sculptăm dovleci în cele mai haioase forme […]

Citește mai mult

Ziua Copilului: Top 5 idei de activități în familie

22 mai 2023

Sărbătorirea Zilei Copilului este un moment deosebit în care ne putem petrece timpul cu cei mici și să le oferim experiențe memorabile. Pentru a vă ajuta să planificați o zi specială în familie, îți vom prezenta în continuare un top 5 cu idei de activități care să te inspire.  Cum să organizăm o zi de […]

Citește mai mult

Alimentația de primăvară: 10 alimente pe care să le consumi în această perioadă

16 martie 2023

Primăvara începe să-și facă simțită prezența cu pași timizi, deși, calendaristic vorbind, ea este deja aici. Temperaturile cresc și simțim un suflu de energie în aer, iar adesea semnele noului sezon apar cel mai rapid în farfurie. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația noastră de zi cu zi, din motive ce țin […]

Citește mai mult

Stilouri copii: Tipuri, caracteristici și produse recomandate

12 iulie 2023

Într-o lume în care tehnologia se dezvoltă cu o viteză incredibilă, mai că-ți vine greu a crede că scrisul de mână mai poate fi o necesitate. Și totuși, studiile demonstrează importanța scrisului de mână pentru copii și cât de multă nevoie are un copil să învețe să folosească un instrument tradițional de scris, așa cum […]

Citește mai mult

Tradiții, obiceiuri și superstiții românești de Paște

19 aprilie 2023

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine. Indiferent de regiunea, Învierea Domnului aduce cu sine tradiții și obiceiuri de Paște dintre cele mai diverse, transmise din generație în generație. Și aici nu vorbim doar despre vopsitul ouălor, despre pască și preparate din carne de miel, ci despre multe alte tradiții care sunt bine […]

Citește mai mult

Aranjarea mesei de Crăciun: idei de decorațiuni din care să te inspiri

22 decembrie 2022

It’s Christmas time, acea perioadă din an care reunește toată familia, în care suntem într-o continuă goană după cadouri și în care ghirlandele luminoase și globulețele ne încântă privirile. Acea perioadă cu miros de scorțișoară și cozonac cu nucă, în care ne răsfățăm cu cel mai bun vin fiert lângă bradul împodobit, pe fundalul unor […]

Citește mai mult