Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de pește, nu te-am inspirat cu rețete pe bază de pește pe care să le prepari pentru cei dragi, însă astăzi ne dorim să ne luăm revanșa. 

Tocmai din acest motiv, ți-am pregătit în articolul următor câteva între cele mai gustoase rețete de pește la cuptor, pentru a ne dovedi apetitul pentru preparatele din pește. Am ales pentru rețetele de astăzi pește de calitate, așa cum sunt somonul, dorada și păstrăvul, pentru a ne asigura că vom obține cel mai bun pește la cuptor. Ești gata să prepari și tu un delicios pește la tavă? Iată propunerile noastre pentru un meniu sănătos!

1. Doradă la cuptor cu cartofi dulci

Vom da startul rețetelor de pește la cuptor cu dorada, un pește tipic mediteranean, dar care se găsește adesea și în alte mări. O mare parte din dorada sălbatică de pe piață provine din crescătoriile piscicole din Spania, Grecia sau Turcia. Dacă vei găsi doradă sălbatică, poți încerca de îndată următoarea rețetă de pește la cuptor! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente din rândurile de mai jos vei obține 3 porții de doradă la cuptor și majoritatea ingredientelor le poți găsi în supermarketul Profi. Pentru rețeta de doradă la cuptor vei avea nevoie de: 

  • 3 bucăți de doradă sălbatică; 
  • sare grunjoasă, după gust; 
  • 2-3 lingurițe de mix de ierburi mediteraneene; 
  • 3 cartofi dulci din gama Proaspete de la noi
  • 6 căței de usturoi pentru cuptor și 4 căței pentru mujdei; 
  • 3 linguri de ulei de măsline; 
  • 1 lămâie. 

Cum se face acest pește la cuptor?

Deja ai achiziționat peștele și toate ingredientele din noul Profi? Iată cât de simplu poți prepara ceea ce mulți numesc cel mai bun pește la cuptor! Curăță și spală bine bucățile de pește, apoi pregătește o tavă mare de yena, cu capac. Sărează peștele pe interior și exterior, apoi introdu câțiva căței de usturoi în fiecare. Așează peștele în tavă și presară pe deasupra ierburile aromatice și adaugă restul cățeilor de usturoi. 

Curăță cartofii dulci, spală-i și taie-i cubulețe, apoi pune-i și pe ei în tavă, alături de pește. Sărează-i după gust și presară-i cu ierburi mediteraneene. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și introdu tava cu capac pentru 25 de minute la cuptor. În timp ce se gătește peștele la cuptor, poți prepara mujdeiul de usturoi cu sare, ulei de măsline și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Scoate apoi tava din cuptor și servește dorada cu cartofi dulci și mujdei, alături de o felie de lămâie. 

Pește la cuptor - preparare

2. Somon la cuptor în crustă de ierburi 

Somonul este considerat cel mai bun pește în alimentație, datorită conținutului mare de vitamine, minerale și acizi grași Omega-3. Fie că-l prepari pe grătar, la cuptor sau îl consumi crud, în sushi, somonul este o alegere inspirată pentru o masă sănătoasă. Descoperă în continuare un delicios pește la cuptor după rețeta cu somon în crustă de ierburi! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține două porții savuroase de somon la cuptor, așa că te sfătuim să dai acum o fugă la cel mai apropiat magazin Profi pentru a achiziționa următoarele: 

  • 2 fileuri de somon; 
  • sare de mare grunjoasă, după gust; 
  • piper, după gust; 
  • 100 g de mix de ierburi „a la provence” cu oregano, tarhon, mentă și altele; 
  • 400 g de păstai de fasole verde. 

Mod de preparare pentru acest pește la cuptor 

Un pește la cuptor simplu de preparat este și somonul în crustă de ierburi, așa că dacă ai deja toate ingredientele la îndemână, hai să dăm startul rețetei de pește la cuptor! Spală bine fileurile de pește, sărează-le pe toate părțile după gust și adaugă piper. Pune apoi ierburile pe o farfurie și tăvălește bine peștele pe ambele părți, până ce formează o crustă groasă. Așează peștele într-o tavă din yena, încinge cuptorul la 250 de grade Celsius și dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, cu capac, în așa fel încât peștele să rămână moale în mijloc. 

Între timp spală bine fasolea și pregătește-o la aburi, atât cât să nu-și piardă culoarea verde intensă. Scoate peștele de la cuptor și servește-l alături de fasolea verde gătită la aburi. Vezi cât este de simplu să prepari file de pește la cuptor într-un mod simplu și sănătos? 

File de peste la cuptor

3. Păstrăv la cuptor cu roșii și usturoi 

O altă rețetă de pește la cuptor simplu de preparat este și cea de păstrăv la cuptor cu roșii și usturoi. Putem spune chiar că este greu de găsit o rețetă mai aromată decât acest pește la cuptor cu sos de roșii. Iată cum prepari și tu acest deliciu cu tentă mediteraneană! 

Ingrediente 

Ți-am pregătit în rândurile următoare ingredientele pentru două porții de pește la cuptor, așa că din gama de produse de la Profi va trebui să selectezi următoarele ingrediente: 

  • 2 păstrăvi de dimensiuni medii; 
  • 3-4 căței de usturoi; 
  • 300 ml de suc de roșii
  • 100 ml de vin alb din colecția de vinuri de la Profi
  • 1 lingură de oțet; 
  • 1 lingură de zahăr din gama Proxi
  • 2 linguri de ulei vegetal; 
  • 1 linguriță de chimen; 
  • 1 linguriță de busuioc uscat; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se prepară acest pește la cuptor cu sos de roșii și usturoi?

Acum că ai toate ingredientele la îndemână, iată cum poți prepara un delicios păstrăv la cuptor cu sos de roșii și usturoi! Pentru început vom pregăti peștele: ia peștele, eviscerează-l, curăță-l de măruntaie și de solzi, apoi spală-l bine sub un jet de apă rece și usucă-l cu șervete absorbante de hârtie. Presară sare și piper pe interiorul și exteriorul peștelui, apoi acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l deoparte pentru 15 minute. 

În acest timp poți aprinde cuptorul și îl poți fixa la 180 de grade Celsius. Curăță cățeii de usturoi și feliază-i mărunt, apoi încinge uleiul într-o cratiță, la foc mic și călește usturoiul, fără a-i schimba culoarea. Când usturoiul a devenit auriu, se stinge totul cu vin și se lasă să ajungă din nou la punctul de fierbere. Se adaugă apoi sosul de roșii și se lasă totul să fiarbă pentru 5 minute. Adaugă apoi busuiocul uscat, chimenul, zahărul și oțetul, urmând să potrivești gustul de sare și piper. Ia apoi de pe foc sosul pentru pește la cuptor. 

Așează păstrăvul bine scurs de apă într-un vas termorezistent și toarnă deasupra peștelui sosul de roșii și usturoi. Dă peștele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, ținând cont să mai ungi din când în când peștele cu sosul din tavă. Se scoate vasul din cuptor când peștele a căpătat o crustă rumenă, se lasă la răcorit, apoi se servește cu mujdei și mămăligă, în mod tradițional! 

Pește la cuptor cu sos de roșii și usturoi

Dacă nu ți-ai descărcat deja aplicația Profi, noi îți sugerăm să o faci, căci poți avea ocazia să beneficiezi de cele mai bune promoții la ingredientele pentru diferitele rețete de pește la cuptor. Pe care dintre aceste rețete de pește la cuptor te-am convins să o prepari mai întâi? Îți garantăm că toate sunt la fel de savuroase! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Rețeta autentică de tocăniță de vită cu legume

20 noiembrie 2023

Tocănițele sunt de nelipsit de pe mesele românilor, cu atât mai mult cu cât există o infinitate de variante de tocăniță pe care le putem prepara. De la tradiționala tocăniță de cartofi și până la rețetele de tocăniță cu legume și carne, putem opta pentru o varietate de legume și sortimente de carne, al căror mod de […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile […]

Citește mai mult

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

16 martie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

BURGER DE PORC

22 mai 2023

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie. Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, […]

Citește mai mult