Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul savuroase care vor face deliciul meselor tale din această perioadă. Una dintre ele este și orezul cu ciuperci, un preparat pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare excelent pentru perioada postului, putând fi servit ca fel principal. Desigur, cei care nu țin post îl pot savura ca garnitură alături de preparatele din carne preferate. Pentru că orezul este bogat în carbohidrați, iar ciupercile sunt pline de vitamine și antioxidanți, organismul tău va primi o binemeritată porție de energie. Dacă ai nevoie de o doză de inspirație în bucătărie, ți-am pregătit în articolul de mai jos câteva rețete absolut delicioase de orez cu ciuperci. Iată cum poți găti și tu acest preparat, într-un mod simplu și gustos!

1. Orez cu ciuperci după rețeta simplă

Orezul cu ciuperci după rețeta simplă are avantajul de a putea fi pregătit într-un timp record, fiind un preparat ideal atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, este un fel de mâncare recomandat atât vegetarienilor, cât și celor care au intoleranță la gluten. Iată cum poți prepara ciuperci cu orez într-un mod simplu!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de orez cu ciuperci. Iată ce trebuie să cumperi din supermarket pentru această rețetă:

  • 300 g de orez brun;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 6 căni de supă de legume;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 500 g de ciuperci brune, tăiate felii;
  • 2 linguri de margarină vegetală;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel verde tocat pentru servire.

Cum prepari cel mai gustos orez cu ciuperci

Ai toate ingredientele pregătite la îndemână? Ia o tigaie încăpătoare și adaugă în ea uleiul. Când acesta s-a încins, călește în el ceapa la foc mediu timp de câteva minute. Adaugă apoi ciupercile și acoperă tigaia cu un capac. Lasă legumele pe foc până când lasă apă. Adaugă apoi orezul brun, spălat bine și trei căni din supa de legume, apoi amestecă bine. Acoperă cratița și lasă amestecul pe foc pentru 20 de minute, până când supa este absorbită.

Apoi mai adaugă o cană și jumătate de supă, amestecă și lasă orezul să mai fiarbă pentru încă 10 minute, acoperit. Adaugă și ultima cană și jumătate de supă, amestecă și mai lasă orezul cu ciuperci pe foc pentru încă 5-10 minute. Orezul cu ciuperci este gata când aproape tot lichidul este absorbit. Oprește apoi focul, adaugă margarina, sarea și piperul și amestecă bine. Servește orezul cu ciuperci cu pătrunjel verde tocat pe deasupra. Este una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu orez brun!

prez cu ciuperci si patrunjel

2. Orez cu ciuperci la cuptor

Preferi rețetele la cuptor? Ei bine, ți-am pregătit și o rețetă de orez cu ciuperci la cuptor. Este un preparat foarte sănătos care poate fi gătit pentru o familie numeroasă și care se păstrează foarte bine la frigider. Iată cum prepari cel mai bun orez cu ciuperci la cuptor!

Ingrediente

Magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele pentru această rețetă de risotto cu ciuperci, dar și cu cele mai bune promoții în așa fel încât să poți prepara cât mai des această mâncare pentru cei dragi. Iată de ce ai nevoie:

  • 400 g de orez cu bob lung;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 6-7 căței de usturoi;
  • 550 g de ciuperci;
  • 1 linguriță de sare;
  • ½ linguriță de piper;
  • 1 linguriță de rozmarin urcat;
  • 1 linguriță de cimbru uscat.

Mod de preparare pentru orez cu ciuperci la cuptor

Ți-ai luat deja toate ingredientele din noul magazin Profi? Să începem! Pentru început, preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Clătește apoi orezul în mai multe ape pentru a elimina impuritățile. Pune orezul într-un vas termorezistent larg, apoi adaugă peste acesta ceapa, usturoiul și mirodeniile, amestecând bine toate ingredientele.

Pe deasupra, presară și ciupercile feliate.

Toarnă peste acestea supa de legume și acoperă vasul cu o folie din aluminiu. Dă orezul la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Scoate apoi vasul și verifică dacă orezul este moale. În caz contrar, amestecă toate ingredientele din nou și mai dă tava cu orez și ciuperci la cuptor pentru alte 10 minute. Rețeta de pilaf de orez cu ciuperci este gata, așa că o poți servi cu poftă alături de toți cei dragi!

orez cu ciuperci pe farfurie

3. Orez cu ciuperci și legume

A venit rândul și celei de-a treia rețete de orez cu ciuperci și anume rețeta de orez cu ciuperci și legume. Spre deosebire de celelalte rețete, aici, vei mai avea nevoie și de alte câteva legume pe la care le vei găsi în gama Proaspete de la noi din magazinul Profi.

Ingrediente

Pentru această rețetă poți folosi orice tip de orez din gama Proxi și orice tip de ciuperci, în funcție de preferințe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă de ciuperci cu orez:

  • 2 căni de orez;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi mărunțiți;
  • 150 g de ciuperci feliate;
  • 150 g de mazăre congelată;
  • 1 ardei galben sau roșu, tocat fin;
  • 1 cub de concentrat de legume;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • piper negru, după gust.

Cum se prepară orezul cu ciuperci și legume

Ți-ai descărcat deja aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri avantajoase la ingredientele pentru rețetă? Dacă da, hai să preparăm orez cu ciuperci după una dintre cele mai simple rețete! Încălzește uleiul într-o tigaie încăpătoare, apoi călește ceapa și usturoiul, pentru 10 minute, până se înmoaie.

Adaugă apoi și ciupercile feliate, alături de orezul clătit bine în câteva ape. Gătește toate ingredientele pentru câteva minute, până ce orezul devine ușor transparent. Adaugă apoi și mazărea congelată, ardeiul tocat, cubul de concentrat, sosul de soia, piperul negru și 300 ml de apă. Amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât cubul de concentrat să se dizolve în întregime.

Dă amestecul în clocot și acoperă tigaia cu un capac pentru 15 minute până când este absorbită toată apa de către orez. Oprește apoi focul și mai lasă orezul cu ciuperci acoperit pentru 5 minute înainte de a-l servi.

orez cu ciuperci si mazare

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare absolut delicios și simplu de preparat, având marele avantaj că poate fi gătit într-un timp foarte scurt şi fără prea mare pricepere în bucătărie. Cu aceste rețete de orez cu ciuperci suntem siguri că toți pofticioșii din familie se vor bucura de o masă gustoasă și sățioasă în zilele de post!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Butter chicken: o rețetă indiană de pui în sos cremos cu unt

14 februarie 2024

Bucătăria indiană este cunoscută în întreaga lume pentru aromele sale bogate și combinațiile de condimente care încântă simțurile. Una dintre cele mai cunoscute și iubite rețete din gastronomia Indiei este butter chicken, un preparat savuros și plin de arome, care te cucerește cu textura sa cremoasă și gustul său bogat.  Așa cum ne știi, suntem […]

Citește mai mult

Cum să prepari shaorma de casă ca un profesionist: Pas cu pas

16 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preferințele românilor în materie de mâncare, există un preparat care se bucură de o popularitate impresionantă – shaorma. Este imposibil ca atunci când ți se face poftă de o shaorma ca la carte, să nu te așezi într-o coadă lungă de pofticioși, care abia așteaptă să savureze acest preparat cu […]

Citește mai mult

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

18 ianuarie 2023

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete […]

Citește mai mult

Ciorbă de lobodă: o rețetă tradițională pas cu pas

16 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm fani ai tuturor rețetelor de ciorbă. Așa că după ce am pregătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, o ciorbă de perișoare tradițională și o ciorbă de porc ca la mama acasă, astăzi vom continua seria de rețete de ciorbă cu o delicioasă […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

BURGER DE PORC

22 mai 2023

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie. Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, […]

Citește mai mult

Ciorbă de sfeclă roșie: o rețetă tradițională și plină de savoare

27 martie 2024

Suntem siguri că nu de puține ori simți nevoia unei ciorbe de post gustoasă și plină de nutrienți. Tocmai de aceea, ți-am oferit de-a lungul timpului pe blogul Profi cele mai delicioase rețete de ciorbă, pline de savoare și prospețime. Ciorba de lobodă, de pildă, este una dintre acele rețete reconfortante de ciorbă pe care le […]

Citește mai mult