Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, grătar sau pe tigaie.

Dacă și tu ești fan ceafă de porc, ne-am gândit să te inspirăm cu rețete gustoase pe care să le adaugi în meniul săptămânal. Așa că dacă nu ai idee cum se găteşte ceafa de porc, îți recomandăm să parcurgi articolul următor pentru a vedea cât de simplu este să prepari acest tip de carne într-un mod delicios. Iată cele mai simple și gustoase rețete pe bază de ceafă de porc!

1. Ceafă de porc la cuptor cu unt aromat

Ceafa la cuptor cu unt aromat pregătit în casă este una dintre cele mai aromate dintre rețetele pe bază de ceafă de porc. Untul parfumat cu usturoi completează ideal această friptură de porc fragedă și suculentă. Iată cum obții cea mai fragedă ceafă la cuptor după rețeta simplă!

Ingrediente

Din ingredientele de mai jos, vei obține patru porții de ceafă de porc la cuptor și le vei găsi pe toate în magazinul Profi. Desigur, poți adapta cantitățile de ingrediente în funcție de numărul celor care se adună în jurul mesei. Iată de ce ai nevoie pentru ceafă de porc după rețeta la cuptor:

  • 4 bucăți de ceafă de porc;
  • 3-4 linguri de ulei;
  • 100 ml de apă;
  • sare și piper, după gust.

Ingrediente pentru unt aromat

  • 200 g de unt la temperatura camerei;
  • 2 căpățâni de usturoi;
  • 1 lingură de boia dulce;
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat.

Mod de preparare al acestei rețete pe bază de ceafă de porc

Ai cumpărat toate ingredientele de la supermarket? Hai, să preparăm cea mai bună ceafă de porc la cuptor! Pentru început, vom prepara untul aromat: amestecă untul cu boiaua și pătrunjelul, apoi adaugă sare, după gust. Folosește un mojar pentru pisarea usturoiului și adaugă-l în compoziția cu unt. Pune apoi folie alimentară pe blatul de lucru, apoi pune untul aromat pe folie și rulează. Strânge capetele foliei, fă nod și pune ruloul cu unt aromat la frigider.

Condimentează bucățile de ceafă cu sare și piper, după ce le-ai masat în prealabil cu ulei. Pune o tigaie pe foc mediu și unge-o cu puțin ulei. Când tigaia e încinsă, pune ceafa de porc și las-o să se gătească un minut pe fiecare parte. Scoate apoi carnea din tigaie și pune-o în tava de copt, turnând pe deasupra și grăsimea care s-a scurs în tigaie. Pune și apă în tavă, după care acoperă cu o folie din aluminiu.

Dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute. Când timpul a expirat, redu temperatura cuptorului la 160 de grade C și lasă tava pentru încă 15 minute, de data aceasta fără folia din aluminiu. Servește ceafa de porc la cuptor alături de câte o felie de unt aromat pus deasupra și o garnitură, după preferințe.

cefa de porc in tigaie

2. Ceafă de porc în sos de ceapă

O altă rețetă simplă și gustoasă de ceafă de porc este cea în sos de ceapă, dacă îți dorești o mâncare mai sățioasă. Ceapa va oferi dulceață preparatului, în timp ce usturoiul adăugat la final se va potrivi perfect cu acest preparat. Iată cum gătești ceafă de porc după rețeta cu sos de ceapă!

Ingrediente

Pentru această așa-zisă tocăniță de porc şi ceapă vei avea nevoie de câteva bucăți de ceafă de purcel din gama Ferma din deal, dar și de alte câteva ingrediente pe care le vei găsi în gama de produse Profi. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături:

  • 700 g de ceafă de porc;
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui;
  • 2 cepe mari, tocate mărunt;
  • 650 ml de supă de legume strecurată, făcută în casă;
  • 1 linguriță de condimente pentru carne de porc;
  • 1 frunză de dafin;
  • 3-4 căței de usturoi tocat;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete

Pentru început, taie carnea de porc în cubulețe potrivite. Într-o tigaie cu pereți înalți, adaugă uleiul, iar când acesta s-a încins, poți începe să prepari bucățile de ceafă de porc la tigaie. Călește carnea de porc la foc mic, până se albește puțin, apoi adaugă frunza de dafin, alături de ceapa tocată mărunt. Călește totul pentru 2-3 minute sau până când ceapa se înmoaie puțin.

Pune sare și piper, apoi condimentele pentru carne de porc și toarnă în tigaie supa de legume. Pentru început, pune 500 de mililitri de supă, iar restul păstrează pentru mai târziu. Acoperă cratița cu un capac și lasă carnea să fiarbă la foc potrivit. Ceafa de porc la tigaie ar trebui să fie gata în circa 60 de minute, timp în care poți adăuga și restul de 150 mililitri de supă de legume.

Când timpul de preparare ajunge la final, adaugă și usturoiul tocat, acoperă cratița cu un capac și lasă ceafa de porc să se odihnească pentru câteva minute bune înainte de servire.

Ceafă de porc în sos de ceapă

3. Ceafă de porc cu bere și rădăcinoase

Ceafa de porc gătită pentru câteva ore, la foc mic, într-un sos delicios de bere, muștar, oțet balsamic și condimente, alături de câteva leguminoase alese, este una dintre cele mai gustoase rețete. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată cum prepari această rețetă pe bază de ceafă de porc!

Ingrediente

Noul Profi te așteaptă cu toate ingredientele de care ai nevoie pentru ceafa de porc după rețeta cu bere. Să nu mai vorbim că în gama Proaspete de la noi vei găsi rădăcinoasele potrivite pentru această rețetă. Iată de ce ai nevoie:

  • 1 kg de ceafă de porc, tăiată bucăți mari;
  • 5-6 căței de usturoi;
  • 50 ml de ulei de măsline;
  • foi de dafin, sare, piper, boabe de muștar și ienibahar;
  • 1 lingură de muștar;
  • 500 ml de bere;
  • ierburi aromatice, în funcție de preferințe;
  • rădăcinoase: morcov, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel;
  • 2-3 linguri de oțet balsamic.

Mod de preparare al cefei de porc în sos de bere

Pentru început, condimentează bucățile de ceafă de purcel cu sare și piper. Ia apoi o tavă de copt și adaugă ulei de măsline, foi de dafin, ienibahar, boabe de muștar, piper și usturoiul zdrobit. Peste acest amestec, așază ceafa de porc după care adaugă în tavă muștarul și cei 500 ml de bere.

Ulterior, curăță și toacă rădăcinoasele în bucăți potrivite, apoi adaugă-le și pe ele în tavă, intercalate printre bucățile de ceafă de porc. Asezonează totul cu ierburi aromatice (noi am ales cimbru și busuioc, însă poți folosi și alte ierburi, după gust). Amestecă bine toate ingredientele, apoi toarnă în tavă și puțin oțet balsamic și dă tava cu bucăţile de ceafă de porc la cuptorul preîncălzit la 140 de grade Celsius pentru 3-4 ore.

Alege legumele din tavă și adaugă-le într-un blender, alături de zeama din tavă strecurată și o lingură de unt. Mixează legumele până ce amestecul capătă consistența unui piure. Servește ceafa de porc alături de acest sos deosebit și un pahar de bere rece.

Ceafă de porc cu bere și rădăcinoase

Dacă am reușit să-ți facem poftă cu aceste rețete de ceafă de porc, știi ce ai de făcut: notează lista de ingrediente și hai la cel mai apropiat magazin Profi. În plus, aruncă o privire în revista Profi, căci vei fi surprins cu siguranță de super oferte la unele ingrediente. Lasă aceste rețete să te inspire în a pregăti mese delicioase pentru cei dragi!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețeta de ciorbă de burtă: O delicioasă tradiție românească

03 august 2023

Este imposibil să fii pasionat de bucătăria tradițională românească și să nu fi încercat până acum cele mai gustoase și autentice rețete de ciorbă. Fie că vorbim despre tradiționala ciorbă de perișoare, ciorba de porc sau ciorba de văcuță, există ceva magic în aceste preparate, care-i adună pe toți cei dragi la mesele în familie. Exact […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de lasagna: Un festin italian de arome și straturi suculente

21 august 2023

Atunci când vine vorba de bucătăria italiană, ideile de rețete delicioase par să nu aibă un început și un sfârșit. Și mai ales atunci când ne referim la rețete de pizza și paste cu un gust desăvârșit! De la celebrele paste carbonara, la cele mai diverse sortimente de pizza, este greu să reușești să-ți pui pofta […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Scăriță de porc: două rețete de preparate fragede și aromate

22 noiembrie 2022

Dacă te declari un fan înrăit al cărnii de porc, atunci, în mod cert, una dintre cele mai dragi preparate pentru tine este scărița de porc gătită în fel și chip la cuptor sau pe grătar, în funcție de preferințe. Pentru cei cărora nu le este prea familiar termenul de scăricică de porc, această piesă […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult