Ingrediente:
  • 500 gr ansoa proaspete ( congelate la -30°C pt 15 ore)
  • 6 linguri otet de mere
  • 2 lamai (doar sucul)
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • 3 ardei uscati picanti
  • 1 ceapa rosie
  • piper
  • sare
  • patrunjel
Salata picanta de ansoa. Asezam circular pestii alternand fiecare strat de ansoa ...
Inainte de a trece la reteta vreau sa va spun cateva lucruri despre consumul pestelui crud care poate fi extrem de periculos pentru sanatatea noastra. Descoperit acum 35 ani, Anisakis Simplex este un parazit intestinal prezent la anumite mamifere marine ( foci, lei de mare, balene, delfini). Larvele acestui parazit pot fi gazduite de anumite tipuri de pesti: somon, merluciu, ton, ansoa, macrou. Ca sa evitam infectia cu acest periculos parazit trebuie sa curatam pestele imediat dupa ce l-am cumparat, deoarece parazitul traieste in intestinul pestilor si nu trebuie sa consumam niciodata peste crud fara sa-l congelam inainte la -30�°C pentru 15 ore. Acest parazit este distrus prin coacerea completa a pestelui sau prin congelare. Prezenta acestui parazit nu este destul de cunoscuta si tocmai de aceea am considerat necesara aceasta introducere. Daca mergeti la restaurant si comandati carpaccio de somon sau ton sau orice alt preparat unde pestele nu necesita prelucrare termica, intrebati neaparat bucatarul daca pestele a fost congelat inainte de preparare. De asemenea, nu pregatiti absolut niciodata acasa retete cu peste crud fara ca acesta sa nu fie congelat inainte si daca-l prajiti sau coaceti la cuptor, asigurati-va ca este complet patruns. Organismul uman poate fi serios afectat daca este infectat cu acest parazit. Cel mai bun tratament este prevenirea. Sper ca nu v-am taiat pofta de salata picanta de ansoa dar am considerat absolut necesara aceasta introducere pe care, daca doriti, o puteti prelua pe blogurile dumneavoastra in cazul in care pregatiti retete unde pestele nu este prelucrat termic.
Preparare:
  1. Dupa decongelare, taiem capul pestilor, ii despicam pe burta, inlaturam coloana si intestinele si ii deschidem in doua in forma de carte
  2. Spalam bine pestii dupa care ii tamponam cu hartie absorbanta.
  3. Separat pregatim marinata, amestecand otetul cu sucul lamailor, ardeii uscati tocati, uleiul, sare, piper si patrunjel tocat ( puteti pune mai mult sau mai putin patrunjel, nu exista o cantitate fixa)
  4. Curatam ceapa si o taiem in inele subtiri. Intr-un vas incapator din ceramica, plastic sau yena, punem cateva linguri de marinata si cateva ineluse de ceapa
  5. Asezam circular pestii alternand fiecare strat de ansoa cu marinata si ineluse de ceapa
  6. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la marinat pentru 12-14 ore
  7. Scurgem pestele si il servim cu felii de paine proaspata sau prajita si putin ardei iute presarat pe deasupra

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!