Ingrediente:
  • gogonele
  • morcovi
  • marar
  • cimbru crengute
  • cimbru
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • usturoi
  • crengute visin
  • frunze visin
  • apa
  • sare
Povestea gogonelelor. Cele mai perfecte gogonele vin cu o poveste mica, mica ...
Primele gogonele facute vreodata au o poveste mica mica. In ziua aniversarii casniciei noastre imediat dupa ce am terminat tortul la care am muncit cam 6 ore per total si tocmai cand ma indreptam cu pasi hotarati spre o baie calda si relaxanta, se aude soneria. Sincer, am ezitat sa raspund pentru ca eram destul de obosita si destul de in â??dezordine vestimentaraâ??. Stateam pe hol si ma intrebam: â??Ce sa fac, sa raspund sau nu?â?? Nu imi sta in fire sa nu deschid usa si cum soneria a insistat sa piuie am zis, hai sa deschid. Afara ploua cu tunete si fulgere, se formasera baltute bune de apa in fata usii, dau perdeaua la o parte si ma trezesc fata in fata cu o ladita de vreo 7 kg de gogonele purtate de niste picioare pline de noroi. Am invitat gogonelele in casa si ele au intrat fara nici o ezitare avand grija sa lase in urma lor mici urme de noroi pe gresia stralucitoare pregatita pentru marele eveniment din acea seara. Dupa ce am ramas numai eu si ele, ne-am privit adanc si am stabilit tacit ca baia mai poate astepta, gogonelele mele nu. Am incercat sa negociez, sa cer o pasuire, nimic. Am pus mana pe telefon si mi-am sunat tatal, expertul numarul 1 al familiei in muraturi. Am notat, am multumit si am zis sa ma apuc de treabaâ?¦â?¦ din pacate era imposibil, nu aveam borcane! Am rascolit toate dulapurile in cautarea unei solutii salvatoare si cand colo pe ultimul raft am gasit doua borcane golase care asteptau parca sa faca cunostinta cu gogonolele rotofeie. Asa ca m-am apucat sa fac o parte din ele care deja nu mai aveau rabdare iar restul le-am rezolvat astazi cu ajutorul unor mici galetuse de iaurt cu capacel. Asta a fost povestea lor si a mea si acum sa va spun cum le-am dichisit,
Preparare:
  1. Ca prima regula la fiecare litru de apa se pune o lingura rasa de sare.
  2. Amestecam 1 litru de apa rece (sau mai mult in functie de gogonelele dumneavoastra) cu 1 lingura de sare.
  3. Spalam gogonele care nu trebuie sa fie verzi verzi ci un pic rosiatice spre codita. Astfel vor fi mai savuroase.
  4. Taiem morcovii rondele, tocam mararul marunt, pregatim niste crengute de cimbru uscat plus ceva cimbru frunzulite, curatam usturoiul, pregatim boabele de piper si mustar, crengutele de visin si frunzele de visin care dau un gust nemaipomenit gogonelelor.
  5. Luam un borcanel si ii frecam bine interiorul (fundul si peretii) cu un catel de usturoi zdrobit, dupa care asezam pe fundul borcanului cimbru, crengute de cimbru, marar, boabe mustar si piper si cateva feliute de usturoi subtirele.
  6. Adaugam gogonelele iar printre ele rondelele de morcov.
  7. Acoperim complet cu apa in care am dizolvat sarea fiecare borcan si strecuram pe langa ele cateva frunze de visin si o crenguta cat un degat de visin.
  8. Lasam borcanele cateva zile acoperite cu o farfurioara si cand incep sa bulbuceasca le acoperim cu capac.
  9. In vreo 2-3 saptamani se pot manca.
  10. Se pastreaza in loc rece si intunecos.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!