Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă și deliciosul orez cu lapte, atât de iubit în copilărie. Și astăzi vom continua să ne cufundăm în lumea deserturilor din acea perioadă cu o rețetă savuroasă de macaroane cu brânză la cuptor.

Nu cred că există copil care să nu fi savurat cu poftă acest preparat făcut de mama sau de bunica, așa că nu am rezistat tentației și o vom găti împreună astăzi, preluând ingredientele din rețetele din cărțile vechi de bucate. Desigur că poți folosi orice fel de paste pentru această rețetă, de la spaghete și penne, până la melcișori, însă noi vom folosi macaroanele în rețeta noastră de paste cu brânză la cuptor. Este imposibil să nu-ți fi făcut deja poftă, așa că hai să gătim împreună macaroane cu brânză după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Din lista de ingrediente menționate în rândurile următoare vei obține circa 10-12 porții de macaroane cu brânză, însă poți adapta cantitățile de ingrediente dacă știi că pofticioșii din familie nu se vor rezuma doar la 2-3 bucățele din acest deliciu. Și te poți îndrepta spre magazinul Profi pentru a le achiziționa, căci în gama de produse Profi le vei găsi pe toate, într-o variantă ofertantă ca preț și calitate. Iată de ce vei avea nevoie pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor:

  • 700-800 g de brânză dulce de vaci;
  • 300 g de brânză telemea;
  • 500 g de macaroane;
  • 200 g de iaurt din gama Proxi;
  • 4 ouă;
  • 150 g de zahăr;
  • 150 g de stafide;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • coaja de la o lămâie;
  • un praf de sare.
Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Cum se prepară macaroanele cu brânză la cuptor?

Ai fost în noul Profi și deja ai blatul din bucătărie încărcat cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de macaroane cu brânză dulce la cuptor? Atunci este momentul să-ți pui șorțul, căci vom petrece împreună o oră în bucătărie, pentru a prepara unul dintre cele mai gustoase și aromate deserturi ale copilăriei. Iată care sunt pașii de preparare pentru un desert reușit!

Fierberea macaroanelor

Pentru început, vom pune pastele la fiert în apă clocotită. Așadar, adaugă 2-3 litri de apă într-o oală largă, iar când aceasta a dat în clocot, adaugă un praf de sare. Ulterior se vor introduce macaroanele în apa clocotită și se vor lăsa să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat pe ambalajul acestora. Când macaroanele au fiert complet, se vor scurge de apă și se vor lăsa deoparte, pentru a fi adăugate apoi peste amestecul de brânză.

Pregătirea amestecului de brânză pentru macaroane

Cât timp fierb pastele, ne putem ocupa de umplutura pentru macaroane cu brânză la cuptor. Adaugă brânza dulce într-o bol mare, apoi fărâmițează telemeaua peste aceasta. Peste cele două sortimente de brânză se va adăuga iaurtul, cele 4 ouă și zahărul. Amestecă apoi toate ingredientele cu ajutorul unei palete, iar când amestecul este unul aproape omogen, se vor adăuga și stafidele, alături de coaja de lămâie și de esența de vanilie, urmând să le încorporezi în amestec tot cu ajutorul spatulei. Acum umplutura pentru macaroane este gata.

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Odată ce umplutura este gata, se vor adăuga în bol, peste amestecul obținut și macaroanele fierte și scurse bine de apă. Amestecă bine macaroanele cu umplutura preparată, apoi transferă tot amestecul într-o tavă de cuptor unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Nivelează macaroanele cu brânză cu atenție, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când observi că pastele s-au rumenit bine deasupra.

După ce macaroanele cu brânză la cuptor sunt gata, lasă-le să se răcorească puțin înainte de a le servi celor dragi. O modalitate apetisantă de a le servi este de a presăra pe deasupra puțin zahăr pudră, însă poți savura macaroanele cu brânză și simple, căci sunt extraordinar de gustoase și aromate!

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Sfaturi pentru macaroane la cuptor absolut delicioase

Ai nevoie de îndrumări suplimentare pentru a prepara macaroane cu brânză dulce la cuptor? Nu-ți face griji, căci avem pentru tine și câteva sfaturi care să te ajute să obții macaroane cu brânză apetisante și gustoase, indiferent de gusturi și preferințe în materie de deserturi. Iată recomandările noastre privind aceste macaroane cu brânză și zahăr!

  • Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor poate fi modificată în funcție de propriile gusturi. De pildă, poți folosi doar brânză dulce, în cazul în care nu ești un fan al combinației dulce-sărat sau poți folosi doar telemea, pentru macaroane cu brânză în varianta sărată. De asemenea, poți adăuga sau nu zahăr sau stafide. Stafidele pot fi înlocuite și cu alte fructe uscate, pentru o notă de originalitate.
  • Folosește pentru coacerea macaroanelor cu brânză la cuptor un vas termorezistent, pe care să-l tapetezi cu unt și pesmet în prealabil.
  • Dacă optezi pentru varianta sărată a macaroanelor cu brânză, atunci arome precum esența de vanilie și coaja de lămâie, precum și stafidele, nu vor mai face parte din lista de ingrediente. Pentru macaroane cu brânză dulce poți alege să înlocuiești aceste arome cu cele preferate, căci esența cu rom și coaja de portocală pot fi alegeri extrem de interesante.
  • Dacă prepari prea multe macaroane cu brânză și acestea nu se consumă, poți alege să bați ziua următoare 2-3 ouă, să adaugi câteva stafide și fructe confiate, să amesteci totul cu macaroanele rămase și să dai desertul la cuptor, pentru a obține o minunată budincă de paste cu brânză.
  • Descarcă aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri promoționale la ingredientele pentru rețeta de macaroane cu brânză, dar și alte rețete de deserturi apetisante pe care dorești să le încerci.

Macaroane la cuptor absolut delicioase

Nu-i așa că ți-ar plăcea să-i surprinzi pe cei din familie cu gustul și aromele copilăriei tale? Prepară și tu pentru cei dragi macaroane cu brânză la cuptor delicioase și bucurați-vă alături de cei mici asemenea unor copii!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Salam de biscuiți făcut în casă: pas cu pas pentru a obține un desert aromat și delicios

27 martie 2024

Atunci când vine vorba despre deserturi clasice și îndrăgite de toată lumea, de copii și adulți deopotrivă, salamul de biscuiți cu siguranță ocupă un loc special în sufletele noastre. Am gustat cu toții cel puțin o dată acea combinație aromată de biscuiți sfărâmați, cacao, unt și rom, care ne încânta simțurile în copilărie.  În afară […]

Citește mai mult

Papanași cu brânză de vaci: idei de rețete

02 martie 2023

Este de prisos să spunem că rețeta de papanași cu brânză de vaci este una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert din țara noastră. Aceste delicii pufoase sunt foarte iubite de membrii oricărei familii, căci nimeni nu poate refuza o porție de papanași calzi, acoperiți cu smântână și dulceață dulce-acrișoară. Și se pot prepara […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

28 martie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Cum să faci bezele de casă: Rețeta pas cu pas

20 noiembrie 2023

Dacă iubești deserturile la fel de mult ca și noi și ai încercat deja toate rețetele de desert pe care ți le-am dezvăluit de-a lungul timpului, să știi că nu ducem niciodată lipsă de inspirație în a găsi alte și alte rețete delicioase cu care să ne potolim pofta de dulce. Și astăzi ne-am gândit la bezele, […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Frigănele: Un deliciu crocant și pufos pentru un mic dejun perfect

30 iunie 2023

Vrei sa-ți începi dimineața cu un mic dejun delicios? Duci lipsă de inspirație și dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu un breakfast aromat? Idei de mic dejun ți-am tot oferit pe blog de-a lungul timpului, una mai delicioasă decât alta, însă cu siguranță nu te-ai fi așteptat ca astăzi să-ți propunem rețeta de frigănele, unul […]

Citește mai mult