Ingrediente blat:
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 70 gr cacao
  • 450 gr lapte
  • 35 gr ulei
  • 1 praf copt
Ingrediente crema zmeura:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 125 gr sirop de zmeura
  • 1 galbenus
  • 100 gr zahar
  • 8 gr gelatina (4 foi)
Prajitura cu crema de zmeura
De la inceput imi cer scuze pentru lipsa pozelor din timpul prepararii dar aveam bateria descarcata si nu am avut cum sa astept sa se incarce. Este chiar simpla prajiturica asta si zic eu accesibila ca ingrediente. Crema am proiectat-o mental acum cateva zile si sunt tare fericita ca mi-a reusit exact cum ma asteptam. Ca baza am folosit blatul de la Tortul Padurea Neagra . Sunt complet indragostita de acest blat si chiar va rog sa il incercati pentru ca este rapid, economic si merge la orice tip de prajitura sau tort sau se poate manca chiar simplu pentru ca este usor umed si delicios.
Preparare crema:
  1. Frecam mascarponele cu 50 de grame de zahar si il punem deoparte.
  2. Frecam galbenusul cu celelate 50 de grame de zahar, adaugam siropul de zmeura peste galbenus si punem pe foc mic pana devine foarte fierbinte. Nu trebuie sa fiarba.
  3. Cand siropul este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina, tinuta 10 minute la inmuiat in apa rece, si stoarsa foarte bine.
  4. Amestecam ca sa se dizolve corect gelatina si lasam crema sa se raceasca.
  5. Cand este rece, adaugam crema de mascarpone si frisca mixata bine bine.
  6. Mixam bine toata compozitia si o intindem peste blat.
  7. O lasam la frigider vreo 3 ore dupa care o decoram cu ciocolata topita la bain marie.
Preparare blat:
  1. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacao si apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand bine.
  2. Tapetam o forma de 20x24 cu unt si faina si coacem blatul la 160 grade , cuptor preincalzit, pentru 40 minute.
  3. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet in tava.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!