Ingrediente:
  • un pachet foi cremes de 400 gr
Crema:
  • 6 oua
  • 150 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 300 gr zahar
  • 1 l lapte + 100 gr lapte rece
  • 1 lingurita rom alb (facultativ)
  • 400 gr frisca
  • 4 linguri zahar praf
Cremsnit. Pudram cu zahar pudra si o lasam cateva ore ca sa se ...
Este cel mai popular dulce din Slovenia si seamana foooarte mult cu cremsnitul nostru numai ca pe langa divina crema de vanilie mai contine si un strat de frisca. Yuhuu! :)
Preparare:
  1. Inainte de a ne apuca de crema punem litrul de lapte pe foc mic.
  2. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar (150 gr) si zaharul vanilinat.
  3. Cand si-au dublat volumul adaugam cele 100 gr lapte rece si apoi faina si mixam.
  4. Turnam peste compozitia de galbenusuri jumatate din laptele care trebuie sa fie clocotit, mixam si turnam amestecul rezultat peste restul de lapte si punem pe foc mic.
  5. Amestecam pana se ingroasa crema.
  6. Batem albusurile. Cand sunt tepene adaugam restul de zahar (150 gr) si mixam pana obtinem o bezea.
  7. Adaugam albusurile peste crema fierbinte si amestecam cu grija de jos in sus pana o inglobam perfect in crema de vanilie.
  8. O trecem din nou pe foc pentru inca 5 minute si amestecam incontinuu.
  9. Lasam crema la racit, timp in care se va intari putin, dupa care o intindem pe foaie (crema trebuie sa fie calda, nu fierbinte).
  10. Dupa ce intindem, dam prajitura la rece, batem bat cele 400 gr frisca si adaugam cele 4 lingurite de zahar pudra in timp ce o mixam.
  11. Intindem frisca peste crema care trebuie sa fie, acum, complet rece.
  12. Sfat practic: eu foaia de deasupra o tai intotdeauna in patrate de 6x6 cm si apoi aranjej patratelele deasupra. Fac acest lucru ca in momentul in care o tai, sa nu presez crema si sa iasa afara.
  13. Pudram cu zahar pudra si o lasam cateva ore ca sa se inmoaie. A doua zi ar fi perfecta pentru ca se fragezesc foile.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!