Crema de mure:
  • 125 gr mure
  • 155 gr apa
  • 3 linguri zahar
  • 10 gr amidon+30 gr apa
  • 200 gr frisca
Ingrediente:
  • 125 gr ciocolata amara
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr unt
  • 2 lingurite cafea moka macinata (optional)
  • 188 ml apa, 325 gr faina, 35 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt, 500 gr zahar
  • 4 oua mari ( 1 ou mare=60 gr)
  • 30 ml ulei, 1 zahar vanilat
  • 125 ml buttermilk sau 62 ml lapte si 62 ml iaurt
  • Ganache: 150 gr ciocolata amara, 150 gr ciocolata lapte, 100 ml frisca lichida
Chocolate mud cake cu crema de mure. Daca sunteti amatori de ciocolata vi-l recomand ...
Este absolut divin desi trebuie sa recunosc ca nu este deloc dietetic, dar o data pe an, zic eu, merge sa ne delectam cu o minunatie atat de gustoasa. Chocolate mud cake este un tort dens si umed (mud inseamna in limba romana noroi), deci consistenta nu trebuie sa fie ca cea a unui tort de ciocolata obisnuit care de obicei este pufos . Daca sunteti amatori de ciocolata vi-l recomand pentru ca este foarte bun.
Preparare crema de mure (reteta mea):
  1. Mixam in robot (cu lamele de otel) murele amestecate cu apa si zaharul. Trecem prin sita piureul obtinut
  2. Dizolvam 10 gr amidon in 30 gr apa si il adaugam piureului de mure
  3. Punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce consistenta devine usor cremoasa
  4. Lasam crema sa se raceasca dupa care ii aduagm 150 gr frisca mixata bat amestecata cu grija in crema
  5. Formam mici moate de crema pe suprafata si baza inferioara a tortului si asezam in centrul fiecarui mot cate o mura
Preparare:
  1. Topim pe foc mic ciocolata neagra si de lapte impreuna cu untul, apa si 2 lingurite rase de cafea macinata (eu am folosit cafea fara cofeina)
  2. cand ciocolata este complet topita, stingem focul si lasam amestecul sa se racoreasca
  3. Amestecam intr-un vas separat ouale, buttermilk-ul (daca nu avem buttermilk folosim 62 gr iaurt +62 gr lapte) , uleiul si zaharul vanilat
  4. In alt vas amestecam cacaoa, faina, zaharul si praful de copt
  5. Adaugam amestecul de faina ( este bine sa il cernem), cacao,zahar si praf de copt peste amestecul de oua si buttermilk si omogenizam
  6. Adaugam la sfarsit mixul caldut de ciocolata si amestecam bine
  7. Tapetam o forma rotunda de 26 cm cu unt si cu hartie de copt. Este bine ca hartia de copt sa depaseasca cu cativa cm marginea formei ca sa nu cumva sa ne dea tortul pe dinafara
  8. Bagam tortul in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 1 ora. Inainte de a-l scoate infigeti o scobitoare in centrul tortului. Daca iese curata atunci este gata
  9. Dupa ce tortul s-a racit, il rasturnam pe un gratar
  10. Preparare ganache: Topim la bain-marie ambele tipuri de ciocolata amestecate cu frisca lichida
  11. Cand ciocolata este complet topita, scoatem vasul din bain-marie, lasam ciocolata sa se intareasca putin (2-3 minute) si apoi o intindem peste intreaga suprafata si marginile tortului
  12. Aici eu m-am oprit pentru ca era tarziu, am bagat tortul la rece acoperit cu un capac si a doua zi am trecut la partea decorativa
  13. Pentru dungutele de ciocolata: Topim alte 150-200 gr ciocolata de lapte la bain-marie dupa care o bagam intr-o punguta, taiem unul dintre capete si formam dungute de ciocolata pe intreaga suprafata si partial marginile tortului

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!