Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

PRIVILEGIUM VIN SAUVIGNON BLANC SEC 750ml

Rodul meleagurilor Transilvănene, soiul Sauvignon Blanc îmbină eleganța, catifelarea și finețea într-un buchet aromat, în care se regăsesc nuanțe intense de iasomie și flori de viță de vie.
Cand vinul este tanar, fructuozitatea, parfumul si aroma de iarba proaspat cosita si mirosul florilor de vita de vie. Vinificat cu o atentie sporita si raspandit in tihna la Ciumbrud, Sauvignon-ul Blanc reuseste sa starneasca admiratia oricarui pasionat curios sau colectionar de vinuri rafinate.

Detalii

  1. TIP: Vin
  2. CULOARE: Alb
  3. OCAZIA DE CONSUM: Acasă / Relaxare
  4. STIL: Sec
  5. SOI: Sauvignon Blanc
  6. TARA DE ORIGINE: Romania
  7. REGIUNE: Transilvania
  8. AROMA: Floral
  9. LITRAJ(L): 0.75
  10. ALCOOL(%): 13.0%
  11. CRAMA: Tradiția cultivării viței de vie datează de sute de ani în podgoriile de pe malul Mureșului. Cronicile ne spun că vinul de Ciumbrud a fost ”Pohta ce-am pohtit” în materie de vinuri a Domnitorului Mihai Viteazul din perioada în care acesta a fost domnitorul Țării Românești, Moldovei și a Ardealului(1599-1600). Viile de la Ciumbrud, amplasate pe versanți însoriți în vecinatătea râului Mureș, se bucură de condiții excepționale de climă și sol. Alternanța zilelor calde cu nopţile reci, conduce la o coacere lentă cu păstrarea aromelor primare, în perfect echilibru cu aciditatea fină, specifică locului. Condițiilor naturale deosebite, în armonie cu priceperea viticultorului și meșteșugul vinificatorului fac din vinul de Ciumbrud, unul din cele mai fine pe care Podgoriile Ardealului le poate oferi.
  12. ASOCIERE CULINARA: preparate din carne alba – peste, pui si chiar fructe de mare