Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

RAFTUL BUNĂTĂȚILOR LOCALE AJUNGE LA TÂRGOVIȘTE ȘI GĂEȘTI

16 decembrie 2022

Începând de astăzi, un magazin Profi din Târgoviște și două din Găești se alătură programului Raftul Bunătăților Locale, program  creat de Profi, lanțul românesc de retail modern, pentru a susține producătorii artizanali locali.

“Este important să păstrăm calitatea și autenticitatea produselor, să bucurăm atât producătorii, cât și consumatorii cu o gamă tradițională ce respectă rețetele adevărate, autentice,” afirmă Gaetan Pacton, Directorul general Profi. “Pe măsură ce intrăm în legătură cu astfel de producători și din alte regiuni, vom deschide noi rafturi ale bunătăților locale în alte mari orașe.”

Inaugurarea de la Târgoviște a devenit posibilă după ce aproape 20 de producători locali din județul Dâmbovița s-au alăturat câtorva zeci de alți producători care, deja înscriși în program, se bucură de avantajul de a-și vinde produsele în patru magazine Profi din Cluj.

“Ne aflăm încă în faza pilot a acestui proiect care din perspectiva noastră nu are o miză economică, ci una una de responsabilitate socială, menită să ajute producătorii locali artizanale să treacă peste actualele momente dificile. Semnele de până acum sunt încurajatoare”, consideră Călin Costinaș, Directorul general adjunct Profi, coordonatorul acestui set de acțiuni.

“Cel puțin din punct de vedere financiar, Raftul Bunătăților Locale ne ajută. Putem să vindem mai multe produse, să fim  mai aproape de clienți, ceea ce singuri ne-ar fi fost mai greu,” afirmă Elena Dragomir, cunoscută local în zona Sadu pentru produsele sale din carne și care prin acest program are acum desfacere și la Cluj. ”Reușeam sa vindem pensiunilor sau clienților din sat, sau la o mică piață țărănească, dar acest proiect ne-a ajutat să creștem și financiar, și calitatea produsului.”

După ce trec printr-un un minuțios proces de selecție, produsele locale care întrunesc standardele de calitate și siguranță alimentară sunt listate în magazinele Profi. În funcție de sezonalitate, producătorii vor fi prezenți cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, zacuscă, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, ulei presat la rece, pâine și altele.

Cu peste 1600 de magazine în mai bine de 760 de localități și circa 28000 de angajați, Profi este cel mai mare angajator din România.