Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Profi sustine a zecea editie NASA Space Apps Challenge

30 septembrie 2021

Anul acesta, Profi, impreuna cu alti parteneri, sustine spiritul inovator al hackathonului NASA Space Apps Challenge.

Competitia va avea loc pe 2 si 3 octombrie, simultan, online, în patru orașe din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași) și în alte sute de locuri din întreaga lume. „Acest eveniment este un exemplu perfect de ce poate face o comunitate cand lucreaza impreuna. Echipe din intreaga lume lucreaza impreuna pentru a rezolva problemele planetei, pentru a pune inventivitatea, educatia si spiritul de echipa in slujba unui maine mai bun.

Suntem mandri si bucurosi sa putem fi alaturi de aceasta actiune si uram mult succes tuturor echipelor, nu doar celor din Romania.” a declarat Pawel Musial CEO Profi, retea de magazine care sustine actuala editie a evenimentului. Tema evenimentului din acest an este “Puterea lui zece”, prin care NASA aniversează cele zece ediții dedicate până acum inovației, colaborării și comunității. (https://2021.spaceappschallenge.org)

Scopul evenimentului este ca echipe de 4-5 persoane, avand acces la datele libere NASA, sa incerce sa gaseasca soluții ingenioase pentru 28 de probleme reale, de pe Pământ și din spațiu, pregatite si impartite de NASA în 12 categorii: AI/ML, Apps, Data Organization, Game, Hardware, Knowledge, Lunar Surface Operations, Risk, Science Applications, Space Travel. Echipele sunt invitate sa isi aleaga o provocare pentru care trebuie sa lucreze la o solutie intre 2 octombrie, ora 09:00 si 3 octombrie, ora 12:00.

Solutiile gasite, se vor prezenta de către fiecare echipa timp de 3 minute în fața juriului, urmand ca acesta sa aleaga castigatorii (maximum 2 echipe / oraș). Echipele selectate isi vor incarca propunerile pe platforma globala alaturi de celelalte echipe castigatoare din toata lumea, solutii ce vor fi ulterior evaluate de experții agenției spațiale.

Acestia vor desemna si câștigătorii de anul acesta la cele zece premii globale si in unele cazuri vor invita echipele sa asiste la lansarea unei rachete chiar de la sediul NASA. In Romania, s-au inscris deja peste 150 de persoane la competitia din acest weekend. Echipele vor primi ajutor și consultanță din partea unor mentori dedicați, iar solutiile pe care le vor prezenta, vor fi jurizate de o echipă de experți din locali.