Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

PROFI Lansează Primul Brand Realizat cu Inteligența articifială

18 august 2023

Îmbinând cu măiestrie tradiția vinurilor și tehnologia secolului 21, PROFI, companie românească, redefinește experiența de cumpărare prin introducerea brandului „Crama Somelierilor”. Era digitală a oferit instrumente pentru a reimagina spațiul pe care Profi îl dedică vinurilor, iar rebrandingul acestui raft a fost posibil cu sprijin din partea uriașului potențial al inteligenței artificiale, filtrat și modelat de viziunea echipei companiei.

“Colegii noștri au fost esențiali în rafinarea și implementarea ideilor, iar cu ajutor din partea inteligenței artificiale, aceștia au devenit mult mai eficienți, având acces la o muncă de calitate și mai multe resurse în procesul de creație,” declară Gabriela Sirbu, director de sustenabilitate PROFI. “Colaborarea dintre mașină și om a dat viață noului nostru brand, făcându-l autentic și relevant pentru clienți. Cu toate aceste avantaje tehnologice, un lucru rămâne clar: inteligența artificială nu funcționează suficient de bine fără oameni.”

Utilizând inteligența artificială, într-un timp record PROFI a reușit să creeze nu doar unul, ci zeci de concepte și idei pentru branding, inclusiv esența acestui comunicat de presă. Tehnologia AI a generat variantele de zeci de ori mai repede decât metodele convenționale, aducând eficiență și rapiditate în acest proces.

Inovația adusă de inteligența artificială a fost apoi îmbogățită și rafinată acolo unde a fost nevoie, cu experiența și perspicacitatea echipei PROFI. Inteligența artificială a generat rapid peste 100 de variante de nume, 70 de concepte de logo și diverse propuneri de texte de campanie, iar tehnici avansate de prompt engineering au condimentat întregul proces.

PROFI privește către viitor fără a pierde esența prezentului și având convingerea că succesul depinde în egală măsură de oameni și de modul în care ei interacționează cu tehnologia. Astfel, odată cu finalizarea acestui proiect de rebranding, PROFI pune bazele unui departament de inteligență artificială prin care avantajele noii tehnologii să contribuie la evoluția companiei în tot mai multe arii de aplicabililtate.

Cu 28.000 de angajați în 1.653 de magazine proprii si Partener prezente în 803 localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,4 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.