Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Primul magazinul modular din Sud Estul Europei

11 iunie 2014

Progres remaracabil în retailul modern. PROFI inaugurează la Sighișoara primul magazin modular din sud estul Europei, concept care datorită unei tehnologii inovatoare face că magazine în format ideal să poată fi deschise acum în chiar imediată vecinătate a cumpărătorilor.

“Ne aflăm în față unei mare salt înainte în retail: am creat o nouă tehnologie prin care vom putea ridică magazine cu format ideal în locuri până acum inaccesibile retailului modern,” a declarat Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food. “Noutatea absolută este că această tehnologie ne permite nu doar să construim magazine aproape oriunde, ci și să le mărim sau să le micșorăm în funcție de nevoi într-un timp foarte scurt. ”

Datorită acestei calități, de exemplu, un magazin amplasat într-o zona unde numărul clienților ajunge să se dovedească insuficient pentru operare profitabilă la mărimea actuală, nu va mai trebui închis, ci doar redimensionat în concordanță cu puterea de cumpărare a zonei. Astfel, în condiții benefice atât pentru ei, cât și pentru PROFI, cumpărătorii de acolo nu vor mai fi lipsiți de vecinătatea unui magazin modern.

“Apreciem în mod deosebit faptul că primul astfel de magazin modern se construiește la Sighișoara, orașul unde istoria și ideile noi, revoluționare se îmbină atât de armonios,” a declarat Primarul municipiului, Ioan Dorin Danesan.

Desigur, o astfel de unitate va putea fi și mărită dacă se va dovedi necesar, iar datorită avantajelor sale evidente, putem anticipa că noul concept românesc se va extinde puternic atât în cadrul rețelei PROFI din țară, cât și în rețelele altor retaileri din România și din străinătate.

“Am căutat o modalitate de a ajunge și mai aproape de clienții noștri și punând laolaltă know-how-ul de care dispunem în companie am ajuns să construim acest prototip funcțional,” afirmă Marian Popovici, directorul tehnic al magazinelor PROFI.

“Un magazin modular se construiește de la zero în două până la patru săptămâni, ceea ce îl face deosebit de atractiv și din perspectiva chiriilor ridicate care trebuie plătite oricum chiar din momentul preluării terenurilor,” a aduagat Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor PROFI.

Primul magazin modular este amplasat la Sighișoara, pe Str. Rozelor nr.1 a., într-o zona până acum inaccesibilă retailului modern, pe locul unei foste piețe de cartier. El are o suprafață totală de 327mp, cu o sala de vânzări de 200 mp.

“În sfârșit, nu mai trebuie să trec dincolo de linia ferată pentru că să-mi fac civilizat cumpărăturile, căci PROFI a apărut aici, printre blocuri,” a declarat Marilena Domsa, unul din locuitorii cartierului.

Având 227 de magazine și peste 5500 de angajați, PROFI este cel de al doilea mare retailer din România, țintind să ajungă la aproximativ 400 de magazine în următorii ani.