Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Primul magazin de gheață din lume

06 decembrie 2013

Acolo chiar servesc șampania în pahare de gheață? Normal, la ce altceva te așteptai  din moment ce magazinul PROFI Ice Store, inaugurat la București, cel de-al 200-lea din rețea, este prima unitate de retail modern din lume construită din gheață? Totodată, este unul dintre cele patru magazine PROFI inaugurate în România în această săptămâna.

“A venit vremea sărbătorilor și a cadourilor”, a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI. ”Ne-am gândit să oferim un cadou special de sărbători, pe care lumea să-l vadă și de care  să se bucure cu ușurință,” a mai adăugat el, zâmbind. “Totodată, am vrut să dovedim încă o dată că PROFI vine mereu cu inovații în avantajul clienților săi”.

Aproximativ 80 de tone de gheață transparență au fost prelucrate cu măiestrie pentru a deveni pereții și rafturile unui magazin de 150 m.p. care funcționează  în inima acestei capitale est europene în perioada dintre Sf.Nicolae și Crăciun. Resursele locale de gheață cu transparență de cristal sunt insuficiente și deși producția pentru acest proiect a demarat încă de la începutul lui iulie, o cantitate considerabilă de material a trebuit importată și din Polonia pentru că lucrarea să poată fi definitivată.

Proiectul s-a bucurat de sprijinul ambasadei Poloniei și de cel al Primăriei Municipiului București.

“Suntem bucuroși să susținem idei îndrăznețe, iar PROFI Ice Store este cu siguranță chiar așa ceva!” a declarat Excelență Să Dl. Marek Szczygieł, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în România.

Pentru că magazinul să se mențînă în perfectă stare pe toată perioada proiectului, temperatura ambientală este menținută la maximum -5C˚, iar cele peste 500 de produse puse spre vânzare aici au fost selectate cu atenție și vor fi plasate prin rotație astfel in cât să se mențină perfect la aceste temperaturi scăzute.

Structura de gheață a fost construită de Ice Events, compania din Cluj care a furnizat și mobilierul hotelului de gheață de la Bâlea lac.

PROFI Ice Store este amplasat în piață George Enescu, în vecinătatea Ateneului Român, a Hotelului Hilton și a Bibliotecii Centrale Universitare din București.

În această  săptămâna, PROFI a mai deschis trei alte magazine la Botoșani, Sannicolaul Mare și Timișoara.

Crescând de la 67 de magazine în 2009, la 201 magazine și 5000 de angajați în prezent, PROFI s-a extins agresiv, devenind cea de a două mare rețea de retail modern din România. Firma este deținută în proporție de 100% de Polish Private Equity Fund Enterprise Investors, companie ce administrează unul dintre cele mai mari grupuri de private equity și venture capital din Polonia și din Europa Centrală și Răsăriteană.