Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Donații masive de la Profi pentru sănătatea copiilor

04 decembrie 2014

Programele a trei organizații neguvernamentale importante au primit un important plus de adrenalină datorită celor 1.150.000 de lei donați de PROFI că să-și amplifice bătălia pentru sănătatea copiilor.

“Iubim oamenii, iubim copiii în mod special, și vrem că prin tot ce facem să îi ajutăm să le fie mai bine,” a declarat Daniel Cîrstea, Directorul operațional al magazinelor PROFI. “Suntem onorați să susținem financiar programele de sănătate ale acestor trei organizații pe care cei care ne calcă pragul le-au desemnat câștigătoare. Vom continuă Campania și în anul viitor, așa că invităm organizațiile care doresc să își înscrie proiectele în concurs să o facă din timp, pentru a nu rată ocazia.”

Marele premiat al campaniei ‘Împreună cu ține, PROFI salvează destine!” este programul “Dăruiește viață copiilor bolnavi de cancer” desfășurat de Asociația Dăruiește Viață, care astăzi a primit un milion de lei.  “Această donație este motorul că va spori considerabil șansele de supraviețuire a copiilor ce suferă de leucemie,” a declarat Carmen Uscatu, președintele asociației. “Banii vor fi investiți în camere sterile și în modernizarea unor secții de oncologie care să ajungă să funcționeze la standardele zilei de astăzi, cu rezultatele zilei de astăzi.”

“Este o mare bucurie să câștigăm premiul doi al campaniei și să ne continuăm astfel proiectele”, a declarat Oana Șerban, managerul de comunicare al Fundației World Vision. “Copiii mai mici de 5 ani din România prezintă cel mai mare risc de deces din Europa, iar 80% dintre decese provin din zonele rurale.  Malnutriția, cauzată în cele mai multe cazuri de sărăcie și de lipsa de educație a părinților, are efecte devastatoare pe termen mediu și lung asupra sănătății copilului. Prin proiectul ,,Copii sănătoși pentru un viitor mai bun” pe care îl va desfășura într-o serie de comunități din județul Vaslui, World Vision România va furniza familiilor un minim sprijin economic pentru gospodării (animale/păsări, furaje, ustensile și altele), astfel încât ele să-și poată obține hrană necesară. De asemenea, vom educa membrii familiilor să-și gestioneze cât mai eficient resursele limitate. În plus, vom pregăti medicii și asistentele din comunități că să poată informa corect mamele asupra nutriției și sănătății copiilor.

“În ce ne privește, noi vom susține în continuare secțiile de cardio chirurgie și cardiologie de la spitalul Marie Curie”, a afirmat rândul sau la Alexandru Popa, Președintele Asociației Inima Copiilor, beneficiara celui de al treilea premiu. “Acești 50.000 de lei ne vor permite să organizăm două misiuni medicale, ceea ce poate însemna 15-20 de copii salvați.”

Campania “Împreună cu ține, PROFI salvează destine!” s-a desfășurat în perioada 1 iulie – 30 noiembrie în toate magazinele PROFI deschise până la dată de 31 octombrie 2014, iar câștigătorii au fost desemnați de sute de mii de cumpărători care au însumat 2,5 milioane de bonuri de casă.

La campanie au mai participat și Asociația Împreună Pas cu Pas  cu proiectul “O Școală pentru fiecare”; Fundația Mereu Aproape, cu proiectul “Infernul copiilor uitați”; Organizația Salvați Copii, cu proiectul “Fiecare Copil Contează”.

“Împreună cu ține, PROFI salvează destine!” vine în continuarea campaniei “PROFI te premiază” în urmă căreia sute de mii de elevi se bucură deja de cele 5381 de calculatoare performanțe, software educațional, 226 de videoproiectoare și accesorii IT pe care PROFI le-a donat în anii 2011, 2012 și 2013 câtorva sute de școli pentru a da o șansă în plus elevilor de azi pe piață globalizată a muncii, de mâine.

Prin rețeaua să care numără în acest moment 269 de magazine și peste 6500 de angajați în toată țară, PROFI este cel de al doilea mare retailer din România.